Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
A dlaczego Canon mialby udostepnic swoja technologie konkurencji?
Panasonic moze nie miec planow na wydawanie $$$ na rozwoj obecnej matrycy w najblizszym czasie jesli uznaja ze jest wystarczajaco dobra.
Po jakim czasie od pojawienia sie 5DmkI pojawil sie inny konkurencyjny aparat FF?
Popatrz na obecny stan E-Systemu, na obecny flagowy model Olympusa. I odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego po wypuszczeniu E-30, który jest praktycznie bliźniakiem E-3 pozbawionym jednak bandingu, Olympus nie wypuścił drugiego flagowca, dającego więcej niż Trzydziestka?
Być może za rok czy dwa Olympus wypuści nową profi puszkę, która pozwoli na bezstresową pracę nawet przy ISO1600, a kto wie czy nie 3200, znów jednak będzie to konstrukcja spóźniona w stosunku do konkurencji.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A tak, jasne, tak samo jak do tej pory wymuszała, a Panas tym wymuszeniom ulegał![]()
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 2.09.09 o 08:35 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Jak zrobi, to wypuści. Wszystkich na raz nie zadowoli.
Nie sądzę, żeby była spóźniona. Na pewno będzie miała sporo fajnych gadżetów na czasie. A że puszki w tym segmencie wypuszczane są przez Olka rzadko, to nie ma się co dziwić, bo to najwyraźniej nie jest jego główny target.
Przecież każda z kolejnych generacji matryc Panasa jest lepsza.
...miejmy nadzieję...
Olympus coś słabo tego lata dba o swoich klientów, ja już nie mogę się doczekać na jakiekolwiek nowości w świecie lustrzanek OLKA, ale nie mam tu na myśli propozycji typu Olympus E-600 - bo nie wiem po co to komu... miały być nowe obiektywy do E-systemu, a tu tylko m4/3 i m4/3 , i tak w kółko...
Będą jeszcze w tym roku jakieś premiery sprzętu dla E-systemu, wie ktoś ?
Konkurencja się przegania cały czas - a to nowe obiektywy, a to jakieś nowe korpusy w zapowiedziach, a u Olka za bardzo spokojnie.
Chyba histeryzujesz. Olympus w tym roku pokazał naprawdę dużo sprzętu, fakt że nie ma nowych obiektywów. Mamy jednak kryzys. Na wiosnę jedyne newsy pochodziły ze stajni Oly/Panas.
W tym roku MBSZ to już koniec premier. Wszyscy się szykują na świąteczną sprzedaż. Coś więcej będzie pewnie na PMA i Photokinę 2010.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Jak dla mnie, to w tym roku Olek może nic więcej nie pokazywać - i tak na razie nic bym nie kupił, bo już się obkupiłem i jeszcze przez rok będę spłacał kredytAle żeby uszczęśliwić innych, to mógłby zrobić na święta jakąś promocję lojalnościową albo cashback na puszki i szkła. Wtedy ludzie nie będą narzekać, że nie ma nowości (a jakby były, to narzekaliby, że są drogie, jak to nowości).