Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 228

Wątek: Canon EOS 7D - się dzieje... ale czemu nie FF ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jedno jest pewne: jeśli iso 1600 będzie dobre, to co najmniej takie same może być w następnej generacji olków.
    To takie życzenie, znaczy, tak?
    Wątpię, żeby się ono spełniło.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    To takie życzenie, znaczy, tak?
    A niby czemu miałoby się nie spełnić?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    To nie życzenie, to pewniak. Technologia matryc idzie do przodu. Jeśli jeden producent potrafi zrobić taką, pozostali mogą być z tyłu, ale w końcu go dogonią.
    Nie zdziwię się jednak, jeśli w RAWach ten Canon zachowa się podobnie jak GH1, EP-1, a tylko w JPG będzie gładki.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

piotrek204
    Gość
    A dlaczego Canon mialby udostepnic swoja technologie konkurencji?
    Panasonic moze nie miec planow na wydawanie $$$ na rozwoj obecnej matrycy w najblizszym czasie jesli uznaja ze jest wystarczajaco dobra.

Po jakim czasie od pojawienia sie 5DmkI pojawil sie inny konkurencyjny aparat FF?

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    A dlaczego Canon mialby udostepnic swoja technologie konkurencji?
    Canon nic nie będzie udostępniał. Nawet nie wiadomo, czy w tej nowej matrycy jest jakakolwiek nowa technologia. Panas nie jest w ciemię bity, coś wymyśli...

Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Panasonic moze nie miec planow na wydawanie $$$ na rozwoj obecnej matrycy w najblizszym czasie jesli uznaja ze jest wystarczajaco dobra.
    Konkurencja na nim wymusi dalszy rozwój.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Popatrz na obecny stan E-Systemu, na obecny flagowy model Olympusa. I odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego po wypuszczeniu E-30, który jest praktycznie bliźniakiem E-3 pozbawionym jednak bandingu, Olympus nie wypuścił drugiego flagowca, dającego więcej niż Trzydziestka?
    Być może za rok czy dwa Olympus wypuści nową profi puszkę, która pozwoli na bezstresową pracę nawet przy ISO1600, a kto wie czy nie 3200, znów jednak będzie to konstrukcja spóźniona w stosunku do konkurencji.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Canon nic nie będzie udostępniał. Nawet nie wiadomo, czy w tej nowej matrycy jest jakakolwiek nowa technologia. Panas nie jest w ciemię bity, coś wymyśli...

Konkurencja na nim wymusi dalszy rozwój.
    A tak, jasne, tak samo jak do tej pory wymuszała, a Panas tym wymuszeniom ulegał
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 2.09.09 o 08:35 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    I odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego po wypuszczeniu E-30, który jest praktycznie bliźniakiem E-3 pozbawionym jednak bandingu, Olympus nie wypuścił drugiego flagowca, dającego więcej niż Trzydziestka?
    Jak zrobi, to wypuści. Wszystkich na raz nie zadowoli.

Być może za rok czy dwa Olympus wypuści nową profi puszkę, która pozwoli na bezstresową pracę nawet przy ISO1600, a kto wie czy nie 3200, znów jednak będzie to konstrukcja spóźniona w stosunku do konkurencji.
    Nie sądzę, żeby była spóźniona. Na pewno będzie miała sporo fajnych gadżetów na czasie. A że puszki w tym segmencie wypuszczane są przez Olka rzadko, to nie ma się co dziwić, bo to najwyraźniej nie jest jego główny target.

A tak, jasne, tak samo jak do tej pory wymuszała, a Panas tym wymuszeniom ulegał
    Przecież każda z kolejnych generacji matryc Panasa jest lepsza.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jedno jest pewne: jeśli iso 1600 będzie dobre, to co najmniej takie same może być w następnej generacji olków.
    ...miejmy nadzieję...
    Olympus coś słabo tego lata dba o swoich klientów, ja już nie mogę się doczekać na jakiekolwiek nowości w świecie lustrzanek OLKA, ale nie mam tu na myśli propozycji typu Olympus E-600 - bo nie wiem po co to komu... miały być nowe obiektywy do E-systemu, a tu tylko m4/3 i m4/3 , i tak w kółko...

Będą jeszcze w tym roku jakieś premiery sprzętu dla E-systemu, wie ktoś ?
    Konkurencja się przegania cały czas - a to nowe obiektywy, a to jakieś nowe korpusy w zapowiedziach, a u Olka za bardzo spokojnie.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    ...miejmy nadzieję...
    Olympus coś słabo tego lata dba o swoich klientów, ja już nie mogę się doczekać na jakiekolwiek nowości w świecie lustrzanek OLKA, ale nie mam tu na myśli propozycji typu Olympus E-600 - bo nie wiem po co to komu... miały być nowe obiektywy do E-systemu, a tu tylko m4/3 i m4/3 , i tak w kółko...

Będą jeszcze w tym roku jakieś premiery sprzętu dla E-systemu, wie ktoś ?
    Konkurencja się przegania cały czas - a to nowe obiektywy, a to jakieś nowe korpusy w zapowiedziach, a u Olka za bardzo spokojnie.
    Chyba histeryzujesz. Olympus w tym roku pokazał naprawdę dużo sprzętu, fakt że nie ma nowych obiektywów. Mamy jednak kryzys. Na wiosnę jedyne newsy pochodziły ze stajni Oly/Panas.
    W tym roku MBSZ to już koniec premier. Wszyscy się szykują na świąteczną sprzedaż. Coś więcej będzie pewnie na PMA i Photokinę 2010.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jak dla mnie, to w tym roku Olek może nic więcej nie pokazywać - i tak na razie nic bym nie kupił, bo już się obkupiłem i jeszcze przez rok będę spłacał kredyt Ale żeby uszczęśliwić innych, to mógłby zrobić na święta jakąś promocję lojalnościową albo cashback na puszki i szkła. Wtedy ludzie nie będą narzekać, że nie ma nowości (a jakby były, to narzekaliby, że są drogie, jak to nowości).