Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Uzywam 40D ponad rok, w 90% przypadkow uzywam one shot, tutaj nie wazne czy mam zapieta L-ke USM czy 50/1.8, jest szybko i celnie, nawet po ciemku. Jesli juz uzywam ai to w zestawie z 70-200/4IS na f4 6.5fps, malo ktora fotka z serii nie jest ostra. Jak wychodzil 5DII to wszyscy narzekali na specyfikacje AF, nie marzyli o AF'ie z jedynki a o tym z 40/50D wlasnie.
Co nie zmienia faktu ze zmieniony AF z obecnej 1-ki, z 1001 sposobami konfigurowania powinien zadowolic wszystkich.
P.S. Jak ktos nie jest zadowolony a AF warto poczytac ten tekst:
http://canon-board.info/showthread.php?t=5078
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 1.09.09 o 13:17
Znaleźliśmy się w ciekawym punkcie.
Zobaczymy jak RAWy, ale jpegi na dpreview wyglądają chyba przyjemniej niż z nowych matryc w Olympusach, a upakowanie pix niby większe niż w nich. I nie wiemy jak DR. Zdaje się jednak, że pada mit o stosunku upakowania na małej matrycy do złej jakości obrazu (w sensie szum i być może DR). Tylko co w związku z tym kuleje u Olympusa? Produkt Panasonica, czy procesy przetwarzania? Jest coś jeszcze po drodze, że tak spytam?
(a nieważne)
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jeśli jakość z tych 18mp będzie dobra to zapowiada się fajna puszka do przyrody. Jednak wątpię, żeby iso 1600 i więcej było lepsze niż D300. Fajnie gdybym się mylił, nikon dostałby trochę po łapkach bo się rozpuścił jak pański bicz po D3/D700/D300
1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps)
1280 x 720 (59.94, 50 fps)
Filmowcy sie uciesza.
Tylko... Czemu on taki brzydki![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb