Strona 39 z 72 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    dziwie sie ze w kosciolach nie ma montowanych na stale aparatow, na ambonie np, ktore w stalych odstepach czasu robia fotke. mlodzi wchodza, mlodzi siedza, mlodzi klecza, przysiega. taka usluga jako opcja poza oplata za slub. chyba w to wejde i bede instalowal ten sprzet po kosciolach

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    no trochę tak jest...w kościele przeważnie (nie jest to zasadą) nie poszalejesz. Jak trafisz na ciasną, brzydką klitkę z księdzem gburem ( a tacy są) to nie pomoże najlepsza gadka i najlepszy sprzęt. Wtedy rzeczywiście jest to coś na zasadzie: młodzi z boku, z drugiego boku, stąjący, klęczący itd...wieje nudą.
    Do tego typu "stałych, trudnych" fragmentów reporterki ślubnej zaliczyłbym błogosławieństwo.
    Przygotowania, impreza, plener - to są momenty gdzie można poszaleć.
    Choć bywają Kościoły i księża, dzięki którym foty z tej części są mocną stroną całego zapisu.
    A że plenery są coraz bardziej pojechane? Cóż taka moda. Mi osobiście się to bardzo podoba.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    A po co instalować na stałe? A nie lepiej przed uroczystością sobie zainstalować aparat na statywie przed młodymi i wyzwalać go z pilota. I tak fotograf ma kilka "puszek" w torbie, co najmniej dwie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Mariush bardzo podoba mi się z jaką łatwością pokonujesz stereotypy tej specyficznej ślubnej fotografii. Dla mnie, biernego widza reżyserowane przez Ciebie sceny i układy pozostaja w pamięci a co dopiero dla młodych. Doceniam też fakt podzielenia się efektami prac z których możesz czuć się dumnym.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dka Zobacz posta
    dziwie sie ze w kosciolach nie ma montowanych na stale aparatow, na ambonie np, ktore w stalych odstepach czasu robia fotke. mlodzi wchodza, mlodzi siedza, mlodzi klecza, przysiega. taka usluga jako opcja poza oplata za slub. chyba w to wejde i bede instalowal ten sprzet po kosciolach
    Z fotocelą I od razu oszczędniej dla młodych, bo za fotografa nie płacą...
    Ech, to jak z auto-tłumaczem w Google (to ja tak po swojej zawodowej linii ), i przepraszam za offtop w ciekawym wątku Mariusha
    Sebastian_T

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Nic nie pokazywałem przez ostatnie kilka tygodni (ale jak tylko przebrnę przez obecne śluby, nadrobię zaległośći), dlatego tym razem "pełny materiał" z przedostatniego ślubu w sezonie.

Jak zwykle, oszczędziłem wam wielu zdjęć z imprezy, ubierania panny młodej (jedno z ubierania zostawiłem... kto zajrzy, przekona się dlaczego ) i kilkunastu innych "pozowanych wypełniaczy".
    Ślub nie zapowiadał się szałowo, a okazał się bardzo sympatyczny. Makijaż w Douglasie (tak jest zawsze fajne światło), ładny, choć bardzo niewygodnie oświetlony kościół na Poznańskiej w Toruniu, najbardziej odjechany i życziwy ksiądz jakiego spotkałem, impreza z najlepszym chyba toruńskim zespołem weselnym "Sexbomba". No i wyluzowana i zdystansowana para + goście.

Nie bijcie mnie za plener. To nie był plener. To był ultrabłyskawiczny blitzplener, godzinę przed ceremonią w kościele. Trwało wszystko 45 minut, z czego 15 minut dojazd w jedna stronę i 15 minut fotografowania (z czego 5 minut zajął mi bieg do samochodu po zapomniany filtr polaryzacyjny). Uparli się na Wisłę, bo podobały im się moje pejzaże wiślane (i na nic zdało się tłuamczenie, że teraz jest środek dnia i nie to swiatło...). No a po ślubie, w poniedziałek, pojechali sobie do Toskanii i już porządnej sesji nie będzie...

http://www.mariuszsarzynski.pl/DG/

| OlyJedi Awatar caymer
    Mieszka w
    Lesko
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ładny kawałek reportażu, tak po przejrzeniu na szybko to fajnie wykorzystany motyw rozmazanych tańczących gości za stołem i panem nieruchomym na pierwszym planie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Fajne zdjęcia. Najbardziej podobają mi się zdjęcia: "telewizor gada do szykującej się panny młodej" oraz "Pani z tułowiem mężczyzny zamiast głowy". Seria jest b. żywa, zarówno jeśli chodzi o barwy jak i ujęcia. Jeśli mam się czegoś doczepić to na tle całości jest nieproporcjonalnie dużo zdjęć z przygotowań panny młodej. I to chyba na tyle Foto-dręczycielu
    MK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Ja bym wolał, żebyś wrzucił do wątku kilka najlepszych. Nie chce mi się brnąć przez dziesiątki zdjęć.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    caymer - przyznaję się bez bicia - to motyw, który podejrzałem gdzieś na ślubnej galerii zachodniej chyba.

wujek - sporo, ale panny młode lubią oglądać swoje ładne, glamurowe portrety A ja lubię Douglasie fotografować

Rafał - też nie chce mi się wybierać... (po sezonie przygotuję kilka "kompilacji-składanek" z rónych ślubów, na razie nie ma czasu...) no i chodzi tez o to, aby spójną całosć zobaczyć, a nie wyrwane z kontekstu zdjęcia (które pojedynczo "brzmią" inaczej niż w orkiestrze )