Strona 72 z 72 PierwszyPierwszy ... 2262707172
Pokaż wyniki od 711 do 717 z 717

Wątek: Ślubne, czyli mariush kicz prodżekt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Napisze 2 słowa: set nie jest zły, ale szału nie ma. A dlaczego? bo każdy ślubniak musi być podobny do drugiego i nikt tego nie zmieni...
    faktycznie dwójka jakaś taka..
    Sesja z samochodem fajna.
    Ogólnie sesje ślubne muszą być strasznie nudne po jakimś czasie łeee, ale ja się nie znam bo tak se pstrykam dla fanu
    pozdr dla wszystkich
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    >>>>>TU <<<< jest dużo do pisania czekam czekam

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Naprawdę super, że forum ubożeje o kolejnego forumowicza z długim stażem. Cieszmy się i radujmy się tym. Cel został jak widzę przez paru z Was osiągnięty - gratuluję.

Darek - jak nie masz pojęcia o czyjejś historii na forum to sprawdź wcześniej, a nie snuj takich teorii...
    Ostatnio edytowane przez Ania_ ; 16.07.11 o 10:43
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Miałem już nie pisać w tym wątku, ale zostałem wywołany do tablicy.

Mylisz się Aikidudi. Oceniłem zdjęcia Mariusza bez cienia złośliwości. Owszem, użyłem formy dość obcesowej, ale dokładnie w takiej formy używa sam Mariusz oceniając zdjęcia innych.
    OK, sprzeczać się nie będę w końcu ty to pisałeś i wiedziałeś jakie emocje ci towarzyszyły. Nie zmienia to jednak mojego przekonania, że gdy zobaczyłes Mariusha komentarz pod twoimi zdjęciami to w odwecie wrzuciłes swój pod jego. W dodatku napisałeś, że zrobiłeś to w takim stylu w jakim Mariush ocenia innych więc czy nie było w tym cienia złośliwości? Nieważne. Nie będę tego roztrząsać.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Mnie az tak nie interesuje kto czym foci i na jakiej grupie pokazuje swoje foty.
    Widze fote i albo jest ok albo taka-sobie albo knot.
    Nie oceniam oceniajacych i nie chce prowadzic spekulacji na temat
    wiedzy i doswiadczenia oceniajacych grupowiczow.
    Kazdy ma wlasne zdanie niezaleznie od zdobytego doswiadczenia jak i posiadanej wiedzy.

Naprawde nie wiem dlaczego na Canon-Board Mariush nie przebil
    sie ze swoimi zdjeciami a na Oly udalo mu sie.

Widocznie jako mniej znany na innej grupie zostal
    potraktowany bardziej krytycznie bo pokazal
    mniej udane foty lub ludzie oczekiwali tam czegos innego.

Stwierdzilem, ze zalezalo mu na popularnosci bo
    przyklad na Canon-Board wykazal, ze
    ludzie nie padli na kolana przed jego zdjeciami i Mariush
    przestal sie tam udzielac i wolal mentorowac na grupie Oly.

Niezaleznie od tego co mysle i uwazam Mariush to dobry
    fotograf i pokazal wiele fajnych zdjec na wysokim poziomie
    ale tez trafialy mu sie nizszych lotow... takie-sobie i knoty.

Pozdrawiam
    Ok coke, jarze o co ci biega
    Ostatnio edytowane przez aikidudi ; 16.07.11 o 14:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
    sprzedam vinyle, zapraszam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    cóz, jeżeli Mariusza miało by zabraknąć, forum na pewno by straciło.

Natomiast pamiętam też niejedną dyskusję, w której Mariush stał na stanowisku, że (upraszczając) fotografia ślubna to sztuka przez bardzo wielkie S, zaś fotograf to trzecia co do ważności osoba na ślubie.

W związku z tym oczekiwania wobec jego prac są wyższe niż wobec innych.

A tak naprawdę- stanowisko Pana Młodego zamyka sprawę.
    Klient jest zadowolony i już.
    PS nie, nie robię ślubniaków
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Nie zmienia to jednak mojego przekonania, że gdy zobaczyłes Mariusha komentarz pod twoimi zdjęciami to w odwecie wrzuciłes swój pod jego.
    Znowu błądzisz. Przeczytaj mój post pod komentarzem Mariusha pod moimi zdjęciami. Grzecznie mu podziękowałem, bo zadał sobie trud ocenienia każdego zdjęcia po kolei. Doceniam to i jeszcze raz mu dziękuję. Z większością Jego opinii się nie zgadzam, ale z kilkoma jak najbardziej. Pomyślałem, że byłoby niegrzecznie nie poświęcić mojego czasu Jego zdjęciom.

Wiesz Aikidudi, ja nie uważam, że zjadłem wszystkie fotograficzne rozumy. W odróżnieniu od Mariusza, który nie przyjmuje krytyki i uważa że tworzy dzieła genialne i skończone. Fotografuję od wielu, wielu lat i jakiś czas temu doszedłem do fotograficznego "wiem, że nic nie wiem". Moim zdaniem tylko takie podejście pozwala rozwijać się człowiekowi. Ktoś, kto uważa że wszystko wie, stoi w miejscu tkwiąc w samozadowoleniu. Jeśli nie wierzysz i bardzo Ci się nudzi to prześledź mój wątek i moje wypowiedzi. Oczywiście zdarzyło mi się kilka razy nerwowo zareagować na krytykę, jeśli została podana w chamskiej i/lub burackiej formie. Mogłem mieć danego dnia np okres. Nie jestem z kamienia, dość łatwo daję się sprowokować.

Słucham od ponad 5 lat głosów ludzi na tym forum (i kilku innych) i uczę się. Rzadko, nawet bardzo rzadko jestem zadowolony ze swoich zdjęć. Mój kotlet prawdę powiedziawszy mnie nie zachwyca. Jest w miarę OK, ale bez szału. Drugi raz zrobiłbym to duuuuuużo lepiej, między innymi dzięki krytyce forowiczów (w tym Mariusza).

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    W dodatku napisałeś, że zrobiłeś to w takim stylu w jakim Mariush ocenia innych więc czy nie było w tym cienia złośliwości? Nieważne. Nie będę tego roztrząsać.
    W innym stylu i używając innej retoryki oceniam zdjęcia np. Wanilii, a w innym Mariusza. Wanilia to bardzo miła, grzeczna, wrażliwa, sympatyczna osoba. Więc zwracając Jej uwagę na jakieś niedociągnięcia jej kadrów staram się nie być obcesowy.

Jeśli śledzisz forum i styl oceniania Mariusza to wiesz najlepiej, że chłop nie opierdziela się w tańcu. Wali z piąchy, poprawia z dyńki. Ale jak już pisałem, nie przekracza granicy złego smaku.

No i dobrze. Ktoś taki też jest potrzebny na forum. Ale nie wymagaj ode mnie, żebym ja z kolei z takim fighterem jak Mariusz obchodził się jak ze zgniłym jajem. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.

Napisałem co myślę o tamtych zdjęciach najrzetelniej jak potrafiłem. Kilka mi się podobało i dałem temu wyraz. Poświęciłem czas na tę ocenę, ale Mariusz to olał. Napisał, że przeczytał tylko do opisu 5 foty. Widać niepotrzebne mu żadne rady, wszystko już wie. Niepotrzebnie traciłem czas. Ja z Jego oceny moich fot wyciągnąłem kilka wniosków i zapamiętam je na przyszłość.

ps. Aikidudi, miałem okazję poznać Mariusza osobiście. Jest zupełnie inny w realu jak się zapewne przekonałeś. Naprawdę miły gość.

ps 2. Smuci mnie Jego decyzja o odejściu z forum. Mam nadzieję, że się do tego nie przyczyniłem. Szkoda, bo straciłem adwersarza na poziomie. Z dobrym fotografem mogę (czasem nawet lubię) się spierać. Coraz mniej na forum charyzmatycznych userów.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.07.11 o 16:07
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wadowice/manchester
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Znowu błądzisz. Przeczytaj mój post pod komentarzem Mariusha pod moimi zdjęciami. Grzecznie mu podziękowałem, bo zadał sobie trud ocenienia każdego zdjęcia po kolei. Doceniam to i jeszcze raz mu dziękuję. Z większością Jego opinii się nie zgadzam, ale z kilkoma jak najbardziej. Pomyślałem, że byłoby niegrzecznie nie poświęcić mojego czasu Jego zdjęciom.

Wiesz Aikidudi, ja nie uważam, że zjadłem wszystkie fotograficzne rozumy. W odróżnieniu od Mariusza, który nie przyjmuje krytyki i uważa że tworzy dzieła genialne i skończone. Fotografuję od wielu, wielu lat i jakiś czas temu doszedłem do fotograficznego "wiem, że nic nie wiem". Moim zdaniem tylko takie podejście pozwala rozwijać się człowiekowi. Ktoś, kto uważa że wszystko wie, stoi w miejscu tkwiąc w samozadowoleniu. Jeśli nie wierzysz i bardzo Ci się nudzi to prześledź mój wątek i moje wypowiedzi. Oczywiście zdarzyło mi się kilka razy nerwowo zareagować na krytykę, jeśli została podana w chamskiej i/lub burackiej formie. Mogłem mieć danego dnia np okres. Nie jestem z kamienia, dość łatwo daję się sprowokować.

Słucham od ponad 5 lat głosów ludzi na tym forum (i kilku innych) i uczę się. Rzadko, nawet bardzo rzadko jestem zadowolony ze swoich zdjęć. Mój kotlet prawdę powiedziawszy mnie nie zachwyca. Jest w miarę OK, ale bez szału. Drugi raz zrobiłbym to duuuuuużo lepiej, między innymi dzięki krytyce forowiczów (w tym Mariusza).

W innym stylu i używając innej retoryki oceniam zdjęcia np. Wanilii, a w innym Mariusza. Wanilia to bardzo miła, grzeczna, wrażliwa, sympatyczna osoba. Więc zwracając Jej uwagę na jakieś niedociągnięcia jej kadrów staram się nie być obcesowy.

Jeśli śledzisz forum i styl oceniania Mariusza to wiesz najlepiej, że chłop nie opierdziela się w tańcu. Wali z piąchy, poprawia z dyńki. Ale jak już pisałem, nie przekracza granicy złego smaku.

No i dobrze. Ktoś taki też jest potrzebny na forum. Ale nie wymagaj ode mnie, żebym ja z kolei z takim fighterem jak Mariusz obchodził się jak ze zgniłym jajem. Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę.

Napisałem co myślę o tamtych zdjęciach najrzetelniej jak potrafiłem. Kilka mi się podobało i dałem temu wyraz. Poświęciłem czas na tę ocenę, ale Mariusz to olał. Napisał, że przeczytał tylko do opisu 5 foty. Widać niepotrzebne mu żadne rady, wszystko już wie. Niepotrzebnie traciłem czas. Ja z Jego oceny moich fot wyciągnąłem kilka wniosków i zapamiętam je na przyszłość.

ps. Aikidudi, miałem okazję poznać Mariusza osobiście. Jest zupełnie inny w realu jak się zapewne przekonałeś. Naprawdę miły gość.

ps 2. Smuci mnie Jego decyzja o odejściu z forum. Mam nadzieję, że się do tego nie przyczyniłem. Szkoda, bo straciłem adwersarza na poziomie. Z dobrym fotografem mogę (czasem nawet lubię) się spierać. Coraz mniej na forum charyzmatycznych userów.
    Rafał przeczytałem juz wczesniej twój post pod Mariusha komentarzem i jest jak piszesz.

Piszesz, że Mariusha inaczej komentujesz niż Wanilię. Wszystko ok, tylko chodziło mi raczej o to że własnie chyba ( bo nie śledziłem) pierwszy raz skomentowałeś w taki, a nie inny sposób. Więc dlatego wydało mi się to złosliwe. Pisząc w tym wątku nie odnosiłem się w żaden sposób do innych wypowiedzi Mariusha czy Twoich za wyjątkiem Mariushowego komentarza w twoim wątku kotleciarskim. Dlatego zapewne nie znam calej historii waszych dyskusji i potyczek.
    Nie mam zamiaru doszukiwać się czegokolwiek skoro twierdzisz, że jest inaczej. Ogólnie sprawa wyjaśniona wiec już nie będę zasmiecać forum swoimi wywodami na ten temat.

Oczywiście, że szkoda kolejnego wartościowego usera i doświadczonego fotografa. Widocznie tak samo jak poprzednicy miał swój powód.

Z doświadczeniem jest tak samo jak z powiedzeniem " im dalej w las tym wiecej drzew".

dzięki za wyjaśnienie
    pozdrawiam
    sprzedam vinyle, zapraszam