Strona 42 z 131 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1302

Wątek: Kieliszek na kafelku

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie brakuje, on jest, tylko sterczy do góry .
    To bardzo optymistyczne pozwolę sobie zauważyć
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wklejam 6 fotek z festynu gminnego na Kaszubach. Zdjecia typu socjalnego. Dla rzucenia okiem. To jest Polska powiatowo-gminna.

Festyn1 Zespolik rozkręca widownię.

Festyn 2. Patrycja trzymaj mnie.

Festyn 3. Trio daje ognia

Festyn 4 . Obroty!

Festyn 5 Kaszebsko kapela. Ten instrument w środku, to "diabelsci skrzepce". Gość, który na nich gra (klepie pałeczka po nich) także był facecjonistą, mnóstwo dowcipów, także damsko-męskich, ale kulturalnie podanych.

Festyn 6. Kapela przygrywa, a widownia sie kiwa (gościu z lewej coś przyćmiony, albo nie ma poczucia rytmu) i podśpiewuje refrenik "Kaszebsci jezora, kaszebsci las, kaszebe wełajom nas", całkiem sympatycznie.

Festyn 7. Ukoronowanie wieczoru - Eleni we własnej osobie.
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 29.06.09 o 20:48

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Fizjonomie za zdjęcia pierwszego wzbudziły mój uśmiech. Zwłaszcza fryzura pana po lewej mnie rozczuliła sympatyczne
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    Fizjonomie za zdjęcia pierwszego wzbudziły mój uśmiech. Zwłaszcza fryzura pana po lewej mnie rozczuliła sympatyczne
    To trio na pierwszej fotce jest łącznie chyba mocno 120-letnie. Gościu po lewej ma fryzurę trochę retro. Podobno są to aktorzy z teatru muzycznego w Gdyni (sa tam 2 teatry wystawiające sztuki śpiewane). Produkowali się na cały gwizdek, nie oszczedzali się, zgodnie z kontraktem - bez zbędnych przerw, bez protekcjonalnego zalecania się i pobłażliwego poklepywania po plecach publiczności podczas zapowiedzi - bałtroczykowania. To mi się podobało - zawodowstwo i solidność.
    Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 30.06.09 o 11:33

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Do rzucenia okiem.
    Pzdr, TJ

Wieczorna przechadzka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Lubię takie światło. Świat wydaje się być "pozłocony". Piesek ożywia kadr. Dzięki czemu zdjęcie odróżnia się pozytywnie od innych podobnych ujęć.
    MK

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Dyskusja nieco zboczyła z tematu. W ramach powrotu do źródła, czyli focenia kompaktem w domowych warunkach zamieszczę dwa zdjęcia wykonane C750:

http://img267.imageshack.us/img267/2097/kwiatolisc.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/3016/czekanie.jpg

P.S.
    Po tygodniu lustrzanaka wróciła z serwisu
    Pozdrowienia.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Bardzo sympatyczna te wieczorna przechadzka
    pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Dziękuję za komentarze.

wujeks.h.,
    Podzielam Twoje upodobanie do światła.

Kasprzyk,
    Piesek w realu był sympatyczny i na fotce też - autentycznie wyszedł na wieczorną przechadzkę do kolegów z sąsiedztwa.

Kano,
    Rozumiem, że nawiązujesz do idei wątku.
    Twoje fotki podobaja mi sie jako próby.
    Na pierwszej kompozycja jest linearna, a więc listek u dołu trochę odbiera jej symetrię w kierunku na nie. Czarne tło, to nicość, a więc główny obiekt musi bardzo grać, widział bym więcej różnorodności w nim.
    Piesek w oknie - pomysł bardzo dobry. Widział bym troszkę więcej pieska w tych głębokich cieniach i troszke mniej szczegółów w tle (łatwo powiedzieć, trudniej wykonać - pies, to nie modelka).

Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Zobacz posta

Na pierwszej kompozycja jest linearna, a więc listek u dołu trochę odbiera jej symetrię w kierunku na nie.

Piesek w oknie - pomysł bardzo dobry. Widział bym troszkę więcej pieska w tych głębokich cieniach i troszke mniej szczegółów w tle (łatwo powiedzieć, trudniej wykonać - pies, to nie modelka).
    Próbowałem usunąć listek. Kompozycja staje się w pełni linearna, ale nabiera sztuczności. Ten kwiatek i tak jest już wystarczająco "plastikowy"

Zgadza się pies to nie modelka, a kompakt to nie lustrzanka i trudno wymusić na nim odpowiednią GO.

Pozdrowienia.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów