Zewn. lampa to podstawa. Ale nie pakuj się w Fl-36, bo nie nadaje się do takich zadań. Za długo się ładuje. Wiem co mówię, bo ją mam.
Zewn. lampa to podstawa. Ale nie pakuj się w Fl-36, bo nie nadaje się do takich zadań. Za długo się ładuje. Wiem co mówię, bo ją mam.
Witus:
To ja mam "niemoralną propozycję"
Chętnie użyczę jednej ze swoich lamp...
w zamian za możliwość porobienia fotek na tym ślubie razem z Tobą (przy okazji w ramach pilnowania swego - zart(jeśli oczywiście to nie przeszkadzałoby młodym i Tobie przy okazji) - oczywiście zależy jeszcze gdzie ten ślub
.
Mnie w tym roku również czeka focenie ślubu znajomych (a nie mam w tym doświadczenia, chociaż lada moment będę już po pierwszym treningu) tak czy inaczej chętnie bym potrenował przy takiej okazji.
Jeśli chodzi o oświetlenie to dysponuję dwoma lampami fl50r i Metz48AF.
Heeh, nie ma co - mlodzi mieliby dwóch amatorówsuper fotki gwarantowane... no w kazdym razie na pewno duuuuzo fotek
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sanminen ; 10.07.09 o 20:36
Bardzo rozsądna propozycja.
Razem nauczycie się więcej niż każdy z osobna po zsumowaniu, a problem braku lampy zostałby samoczynnie rozwiązany... i to z naddatkiem![]()
Ostatnio edytowane przez tank_driver ; 10.07.09 o 20:59
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !
sanminen propozycja całkiem ciekawa tylko wydaje mi się że dla ciebie za daleko, bo wesele jest w okolicach Kłodzka.
uuuułłłłaaaaaa no to faktycznie - no to może ktoś inny chętny się znajdzie, aby w ten sposób pomóc rozwiązać problem - życzę powodzenia
zakładając że zakupi i jego zestaw to ...
E510 + 14-54 + fl50
jakie propozycje na uzupełnienie optyki , pamiętajmy że potrzebny szybki i pewny af ( plener - ceremonia ) ....
Planowany zakup tylko 1 szkła ,
Olympus Zuiko Digital 14-35 f/2.0 SWD - poza zasięgiem finansowym![]()
sigma 30/1,4
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I tryb A polecam, na slubie i weselu nie ma czasu z kombinowaniem w M-ce
(plus ustawienie iso - raz w kościele, i raz na sali weselnej)
I oczywiście fl50 jesli to nie jest małe wesele dla najbliższej rodziny![]()
...miałem ja kiedyś ten sam problem i co?
...ano,zacząłem od metza(lampy)...pożniej doszedł jaśniejszy obiektyw,itd,itp...
A więc tak sobie myślę ,lampę najpierw weż...
Pozdrowionka.
E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!
Witaj !
Bez lampy zewnetrznej nie dasz rady.
Robilem wesele E-410 + Zuiko 14-54 + FL 36R + statyw.
Lampa tez... Bardzo skutecznie wspomaga AF i to jest bardzo
istotne jak masz kiepsko ze swiatlem.
Olympusy maja tendencje do wiekszych szumow przy
gorszym oswietleniu i tutaj... potrzeba pewnego dodatkowego
swiatla aby bylo ok.
Nawet jak robilem foty slubne z lampa blyskowa to i tak spora
czesc zdjec wymagala odszumiania i stad polecam
robic najlepiej w rawach + jpg.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 15.07.09 o 23:33
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak