Strona 68 z 151 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Fakt, odgłosu G1 nie słyszałem (w moim MM sprzęt jest wykastrowany z baterii, co by klienci sobie krzywdy nie zrobili). GH1 pewnie jest równie głośny. Można co prawda zakupić jaśka i wsadzić w niego sprzęt, co by wystawał jedynie obiektyw i ekranik. Oczywiście jasiek z wypełnieniem puchowym dla niepoznaki opakowany z zewnątrz w jakąś nierzucającą się w oczy reklamówkę (np: MM ). Chyba mnie trochę fantazja poniosła....
    No jest jeszcze pentax k-m, ale pewnie równie głośny. Podobno K7 ma być cichy, ale to już wielkość 500d. Z tym, że pentax (w przeciwieństwie do canona) robi bardzo fajne stałki typu pancake w przyzwoitej cenie.
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 29.06.09 o 19:41

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    W 5D II bylo to genialnie rozwiazane w jednym z trybow - wciskasz migawke, robisz zdjecie, nie puszczajac migawki, "odchodzisz", puszczasz migawke - wtedy dopiero slychac najglosniejszy dzwiek...

PS: Jak patrze na niektorych mlodych - to nasladujac ich - wlaczasz jakies MP3 na caly regulator telefonu i juz migawki G(H)1 nie slychac

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    można kichnąć czy głośno zakaszleć...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Nieco offtopicznie.

Ktoś mi dał po reputacji z adnotacją, cyt. "musisz pojąć, że nie masz monopolu na rację.racja leży bardzo często po środku", więc spieszę temu komuś wyjasnić - nie, racja nie leży po środku, racja leży tam gdzie leży.
    Szukam aparatu pod swoje potrzeby a nie pod potrzeby któregokolwiek forumowicza, więc proszę mi nie wmawiać, że MUSZĘ POJĄĆ, że mam mieć szybki AF, a jeśli myślę inaczej jechać zaraz po reputacji.

Myślę, że słowo "reputacja" (zwłaszcza dawane in minus za powtórzone dowcipy w Hyde parku) mocno się zdewaluowało... Chętnie bym tę opcję wyłączył, ale niestety taka decyzja chyba skutkuje również tym, że nie mogę przyznawać rep. tym, którzy na nią zasługują.

Koniec offtopu.
    Naprawde zwracasz na to uwage? Sensem naszego tu istnienia jest nasza milosc do fotografii a nie jakas tam reputacja.
    Masz zreszta racje z tym Af i jego uzytecznoscia.
    Czesc.ch.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Naprawde zwracasz na to uwage? Sensem naszego tu istnienia jest nasza milosc do fotografii a nie jakas tam reputacja.
    Przez kilka ostatnich dni była na forum ostra jazda z odwetami właśnie za reputację.
    Zwracam uwagę na coraz gorszą atmosferę na forum - m.in. za nonszalanckie dawanie po reputacji za byle co. Zrozumiałbym minus za pyszczenie, chamskie odzywki, jątrzenie, przeginanie pały, wulgaryzmy, pieniactwo (sam nieraz dostałem minusy za takie właśnie sprawy i nie narzekałem) ale minusowanie za posiadanie odmiennego zdania? To się źle skończy, jak zawsze źle się kończyło równanie w dół i wdrażanie jednej słusznej prawdy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Sensem naszego tu istnienia jest nasza milosc do fotografii
    Ave! Oby nie do sprzetu za czesto

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Rany Boskie, ile tu bicia piany : "sprzęt", "autokus taki", "autofokus inny", "nie nadaje się do tego...", "no, może, jakby był tańszy...", itp., itd. W tej śrubkologicznej dyskusji zabrakło miejsca na fun Wracając z Zamościa otarłem się o pałac w Kozłówce. Miałem na szyi Pena, zrobiłem parę widoczków, żonę na tle pałacyku i takie tam turystyczne fotki. 2 (słownie dwie) osoby zaczepiły mnie, pytając co to za cacko - szybko pokazałem, opowiedziałem i wymieniliśmy wizytówki. Jeden z nich już dzwonił do mnie kazał sobie "zaklepać" jeden zestaw Pena, a drugi - możliwe, że też zadzwoni. Jaka jest różnica między dyskusją a tą historia - Rafał Czarny potrzebuje sprzęt o konkretnych parametrach, a ci goście (jeden odjechał potem sztuką nówką Mercedesem, a drugi wypasionym BMW) zdaje się potrzebują coś zdecydowanie innego A ja jestem podniesiony na duchu, sprzedałem Pena po 10 minutach prezentacji, bez udowadniania, że nie jestem wielbłądem

Jakieś wnioski?

Pozdrawiam
    Jack

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    jeden odjechał potem sztuką nówką Mercedesem, a drugi wypasionym BMW
    Jakieś wnioski?
    Nie tylko nie znają się na sprzęcie fotograficznym, ale również niewiele wiedzą o motoryzacji? Merc? a fe. BMW? błe...

p.s. nie żebym coś miał do E-P1, zwłaszcza, że niewielu go widziało i nikt poważnie go jeszcze nie przetestował. ALE jeździć mercem?? albo jeszcze gorzej BeEmWu?? Prostacy!

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    ... Prostacy!
    Możliwechociaż gadało się sympatycznie. Ani razu nie padło pytanie z jaką prędkością działa autofokus, wystarczyło, że powiedziałem: "ooo... właśnie ustawia się ostrość" Ale ja nikogo nie oceniam.
    Pozdrawiam
    Jack
    P.S. Zapomniałem dopisać - nie rozmawialiśmy o "sprzęcie fotograficznym".

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jacku - wszystko ładnie i pięknie , tylko jeśli Olympus nawiązuje do tradycji PENa, czyli do taniego aparatu dla mas ( takie przecież było założenie przed laty ), to dlaczego teraz tradycję tę odwraca się ogonem i ustawia zaporową cenę dla mas a z PENa robi się dżentelmena - czyli drogą zabawkę dla nielicznych ? Pytam na prawdę z ciekawości.

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów