Strona 78 z 151 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Ceny robia sie coraz bardziej przystepne.

Mam w alternatywie po sprzedazy klamotow - E-450+25/2.8 albo E-P1+17/2.8+VF. Glownie jak widac zalezy mi na malej masie oraz porecznosci tego zestawu. Szkoda plecow, szczegolnie na wycieczce w gory i rowerem.
    Rolleicord, Canon
    flickr

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Skorzystałem. Dzięki. C+ jak trafisz w polskim sklepie internetowym na skórzany futerał daj znać.

Pozdrawiam
    k@mil

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Skorzystałem. Dzięki. C+ jak trafisz w polskim sklepie internetowym na skórzany futerał daj znać.

Pozdrawiam
    k@mil
    A lampe bedziesz kupowal dedykowana, czy masz jakis inny pomysl?

Pozdrawiam, Michal
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    A lampe bedziesz kupowal dedykowana, czy masz jakis inny pomysl?

Pozdrawiam, Michal
    Niektórzy w tym wątku przekonywali, że brak wbudowanej lampy nie stanowi problemu Tak poważnie. Jaki można mieć inny pomysł? Nie podepnę pod E-P1 lampy systemowej e-systemu, bo cała idea m4/3 traci sens. Lampa dedykowana do E-P1 jest IMO bardzo droga i szpan z podpiętym lądowiskiem dla hepikopterów średni Wystrzegam się ostatnio wszelkich porównań dlatego nie znajduję uzasadnienia jej ceny w cenie lampy Leica. Porównania służą jedynie piniactwu więc zlew. Na chwilę obecną zostaje w domu Ricoh GX100. Na pokalowe imprezy jak znalazł. Jak go ktoś podpierniczy ból będzie malusi.

Pozdrawiam
    k@mi

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nawiążę tylko na chwilę do tego co napisał nobody, to przywołanie obiektywów starej szkoły było poniżej pasa... zachorowałem na takie eksperymenty z małymi, poręcznymi stałkami przy udziale przejściówki na E-P1. Wrażenie dalmierzowca - bezcenne.
    Czekam też, aż jakiś zmyślny kamarat zza wschodniej granicy wymyśli przejściówkę w drugą stronę i do E-400 będę mógł podpiąć wspaniale winietującą siedemnastkę. Z powstałego na matrycy koła wytnę sobie kwadrat albo prostokąt o dowolnych proporcjach i marzenie o wolności stanie się faktem Byle tylko to koło nie będzie za małe.

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Niektórzy w tym wątku przekonywali, że brak wbudowanej lampy nie stanowi problemu Tak poważnie. Jaki można mieć inny pomysł? Nie podepnę pod E-P1 lampy systemowej e-systemu, bo cała idea m4/3 traci sens. Lampa dedykowana do E-P1 jest IMO bardzo droga i szpan z podpiętym lądowiskiem dla hepikopterów średni Wystrzegam się ostatnio wszelkich porównań dlatego nie znajduję uzasadnienia jej ceny w cenie lampy Leica. Porównania służą jedynie piniactwu więc zlew. Na chwilę obecną zostaje w domu Ricoh GX100. Na pokalowe imprezy jak znalazł. Jak go ktoś podpierniczy ból będzie malusi.

Pozdrawiam
    k@mi
    Ja lampe uzywam wylacznie gdy pstrykam pod swiatlo, w domu jak cos to doswietlam osobnym zrodlem...
    Troche przeraza mnie cena tej dedykowanej lampki, gdzies pisali o promocji (99$), ale obawiam sie ze w PL jej nie uswiadczymy, a 900zl to istny rozboj w bialy dzien
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    Ja lampe uzywam wylacznie gdy pstrykam pod swiatlo, w domu jak cos to doswietlam osobnym zrodlem...
    Troche przeraza mnie cena tej dedykowanej lampki, gdzies pisali o promocji (99$), ale obawiam sie ze w PL jej nie uswiadczymy, a 900zl to istny rozboj w bialy dzien
    Trzeba przyjąć do wiadomości, że Olympus postanowił lansić się na Leica. Brak lampy wbudowanej uznaję za błąd mimo, że jak Ty mam ją gdzieś w końcu listy życzeń. Tylko świat nie zaczyna i nie kończy się na nas.

Jakiś czas temu pośród gąszczu zachwytów osób, które E-P1 nie kupią stwierdziłem, że E-P1 jest, jaki jest i nie ma sensu go ciagnąć za uszy. Akceptujesz... kupujesz. Nie akceptujesz... nie kupujesz.

Jeśli potrzebujesz lampy, a systemową uważasz za zbyt drogą poczekaj. Przedsprzedaż kosztuje. Szybko powinny pojawić się promocje. Popatrz na ebay. W UK i Niemczech E-P1 jest już jakiś czas fizycznie do kupienia. Zainteresowanie marne. Można spodziewać się szybkiej korekty cen.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 6.07.09 o 00:14

diabolique
    Gość
    W najnowszym DVF testerzy narzekają nie tyle na szybkość autofocusu, co na wielkość punktu, na który ostrzy. Że niby nie można wyostrzć na oko, bo pomiar AF obejmuje przy okazji policzek i nos i brwi i co tam jeszcze...
    Potwierdzi ktoś? Zaprzeczy?

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    recenzja E-P1 (jeśli było to sorry, ale przez szukajkę nie znalazłem tego linka, więc raczej jeszcze nie było )

http://thru-the-zuiko.blogspot.com/2...rt-review.html

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    W najnowszym DVF testerzy narzekają nie tyle na szybkość autofocusu, co na wielkość punktu, na który ostrzy. Że niby nie można wyostrzć na oko, bo pomiar AF obejmuje przy okazji policzek i nos i brwi i co tam jeszcze...
    Napisze ktos o trybach AF w E-P1? Moze jest gdzies link do instrukcji?
    W GH1 sa 4 rozmiary punktu pomiaru, ktory nastepnie mozna przesuwac w obrebie kadru: 'spot', 'normal', 'large', 'extra large'.

Cytat Zamieszczone przez outsider
    w jaki sposób ustawiasz ten punkt AF w dowolnym miejscu? [...] I jak to robisz? Kolejno podświetla się tobie KAŻDY z 225 punktów [...] ?
    edit: sorry - pisałeś o G1, ale pewnie sposób wyboru punktu ostrzenia jest podobny i w E-P1
    Czytajac instrukcje GH1 - zaskoczyl mnie jeszcze jeden sposob ustawiania punktu ostrzenia! Dziala dokladnie jak w Canon'ie:
    - od razu po nacisnieciu przycisku: lewo, prawo, gora, dol - steruje sie punktem ostrzenia. Potem juz tylko spust migawki.
    Bez ZADNEGO wchodzenia w menu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów