Strona 36 z 151 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Berni Zobacz posta
    A Olympus na coś się powinien był zdecydować. Albo robi dalmierzowca z wbudowanym wizjerem optycznym i kilkoma stałkami, albo robi aparat z EVF bez ograniczeń w obiektywach. Wyszło nie wiadomo co, moim zdaniem.
    Olek miał do wyboru: zrobić aparat z wizjerem albo bez wizjera. Zrobił bez wizjera... Czego tu nie wiadomo?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Co za problem przykleic na rzepy kominek od Hasselblada - skladany, z lupka do ekranu LCD? I w sloncu mozna, i z bliska przy oku...
    Bez odchylanego LCD swietny pomysl do fotografowania wlasnych stop

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Olek miał do wyboru: zrobić aparat z wizjerem albo bez wizjera. Zrobił bez wizjera... Czego tu nie wiadomo?
    Zrobił przecież z wizjerem. Ale tylko do jednego obiektywu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Berni Zobacz posta
    Zrobił przecież z wizjerem. Ale tylko do jednego obiektywu.
    Nie, zrobił bez wizjera. Można go sobie tylko doczepić, ale to gadżet.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie, zrobił bez wizjera. Można go sobie tylko doczepić, ale to gadżet.
    Ok, bo można by tak w nieskończoność dywagować o szklance wypełnionej do połowy wodą.

| OlyJedi Awatar MiQ27
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W Lajce M sa szmaciane migawki. Nie ma lustra. Wystarczy kilka sekund kiedy ostre slonce zaswieci w obiektyw i robi sie dziurka. Jakos ludzie sobie radza...
    Nie no, oczywiście, że sobie radzą.
    Tylko zaklejenie dziurki w szmacianej migawce jest jakby prostsze i tańsze niż "zaklejenie" dziurki w HyperCrystal LCD
    Pozdrawiam
    Michał

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez shurek Zobacz posta
    ... skoro jest to aparat kierowany dla osób, które wcześniej używały kompaktów.
    Nie wydaje mi się.
    Sądzę, że klientami będą osoby, które już mają lustrzanki i teraz szukają mniejszych alternatyw. Co więcej, często będą to osoby doskonale pamiętające czasy analogowej fotografii, w skrycie tęskniące za czyś co choć trochę przypomina ich stare aparaty.
    Sam to widzę po sobie - uważam że e-3 to fantastyczny sprzęt, ale gdzieś tam po cichu marzy mi się metalowa kanciasta, nieduża i pozbawiona gripa puszka choć trochę podobna do poczciwej Minolty x-300 czy Nikona FE-2.

Co do nowego PEN'a to przyznaję, że trochę jestem zawiedziony. Nie to żeby aparat mi się nie podobał - podoba mi się bardzo, ale po wczesnych przeciekach ( tych o dwóch korpusach, w tym jednym uszczelnianym pro) po cichu liczyłem, że Olympus wypuści coś co bez obawy będę mógł zabrać ze sobą w góry .
    pozdrawiam
    Paweł

EuroLiberty
    Gość
    Oczywiscie, rozumiem. Malo profesjonalnie, prawda?
    Nic kolego nie rozumiesz. Nic, a nic. Zwyczajnie nie widzę sensu noszenia po kieszeniach jakiś radzieckich multiwizjerów czy też kilku wizjerów dedykowanych dla konkretnych ogniskowych, które w przypadku obiektywu zoom przedstawiają wątpliwą wartość. Pomysł na przyczepienie na rzepy komina od Hassela, by zwiększyć w ten sposób funkcjonalność kompaktu za ponad 3000zł czyniąc go przy okazji karykaturalnym monstrum uważam za nieporozumienie. Jeśli lubisz majsterkowanie, to znam lesze sposoby, by się w tej materii realizować.

To moje, tym samym subiektywne zdanie.

E-P1 jest jaki jest. Albo się go akceptuje takim jakim jest, albo nie. Nie ma sensu ciagnąć go za uszy. Czy jest warty swojej ceny zdecyduje konsument.

Pozdrwiam

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Nic kolego nie rozumiesz. Nic, a nic. (...blablabla...) Jeśli lubisz majsterkowanie, to znam lesze sposoby, by się w tej materii realizować.

To moje, tym samym subiektywne zdanie.

Pozdrwiam
    = czy generator forumowych tekstów został wydany na licencji "open source" czy jako ekspert od wszystkiego posiadasz licencjonowaną wersję>?<
    Proszę o wyrozumiałość ale z przyczyn zdrowotnych muszę parę osób dodać do listy ignorowanych.
    Powód -bełkot, bzdury, "mondrości internetowe", szkodliwość dla środowiska oraz ogólny brak treści w tekście.

Ja rozumiem że publikowanie fantastyczno paranaukowych opowieści może sprawiać radość i przynosić satysfakcję ale zrozumcie że nie każdy ma tyle czasu i samozaparcia by brnąć przez tą dezinformacyjną papkę chcąc znaleźć jakieś przydatne informacje.

Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 17.06.09 o 14:41

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Proszę o wyrozumiałość ale z przyczyn zdrowotnych muszę parę osób dodać do listy ignorowanych. [bełkot]
    Już raz ci pisałem, że twoja ułomność nie pozwala mi z ciebie kpić. Wykorzystujesz, to nader często, zawsze przypominając o swojej chorobie.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 17.06.09 o 15:40

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów