Strona 33 z 151 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Fajne cacko!

Podoba mi sie pierscien zooma w 14-42. Taki stylizowany na ten w starszych obiektywach .

Czekam jak pojawi sie jakis egzemplarz macalniczy w MM i jesli mie sie nowy wynalazek spodoba to opycham E-3 i 11-22. Za ciezkie to do noszenia.
    Rolleicord, Canon
    flickr

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    I ten kto go od ciebie kupi...
    Doceniam, doceniam, naprawdę bardzo śmieszne
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 17.06.09 o 07:16

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    było sobie życie

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Aparat z wyglądu daje wrażenie pożądnego. Nawet ten AF nie będzie przeszodą, skoro jest to aparat kierowany dla osób, które wcześniej używały kompaktów. Jedyne co to ta cena... Z pewnością ona spadnie, ale i tak jest baardzo wygórowana. I tutaj myśle, że G1 będzie górą. Co jak co ale najbardziej zniechęcić do zakupu może cena. Cieszy także dopływ nowych obiektywów do m4/3.

A co do tej recenzji na optycznych, to ja bym na nią nie czekał. :P

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Nie odczuwa się drażniących opóźnień i pracujemy z nim jak z szybkim kompaktowym aparatem. "
    I to mi wystarczy do szczęścia. Może ktoś wygrzebał porównanie głośności G1 i Pena?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Czy juz wiadomo do czego służy suwak unlock na 14-42 ?

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Trochę poprawił mi humor tekst z optycznych:

"Przede wszystkim rzuca się od razu w oczy szybkość autofokusu. Obawialiśmy się wcześniej, biorąc za wzór tryb Live View w najnowszych lustrzankach E-Systemu, że mechanizm ten może nie być najlepiej dopracowany pod względem szybkości. Jest jednak bardzo dobrze. Nie odczuwa się drażniących opóźnień i pracujemy z nim jak z szybkim kompaktowym aparatem."

Może mieli nowszy soft w aparacie niż goście z dpreview? Albo mniejsze oczekiwania?

i następna zacytowana na tym forum:

"The autofocusing speed is about two times higher than the ZUIKO DIGITAL [...] thanks to the new algorithm."

Cóż, nadal nie jest to AF z G1, ale robi się lepiej.
    AF z G1 bije wszystkie kompakty na głowę i śmiało staje w szranki z budżetowymi lustrami. Miałem nadzieję na to samo w EP-1 i bardzo zmartwiło mnie zdanie z dpreview, że wiele kompaktów ma szybszy AF od EP-1. Teraz pojawiają się lepsze opinie. Może na dpreview mieli starsze wersje softu?

Może nie będzie tak źle z AF?
    W każdym razie można jeszcze uznać, że plusem AF-u opartego na kontraście w EP-1 będzie zero problemów FF/BF które zdarzają się wielu lustrzankom.

Dodatkowo nadzieję daje plansza z jakiejś prezentacji EP-1. Napis "quicker AF with High Speed Imager AF". Może to jakaś opcja do włączania/wyłączania której nie włączyli panowie z dpreview?

W wywiadzie jakiś pan z Olka obiecał więcej naleśników, ale na tej prezentacji widnieje tylko obietnica ultrazoomu i ultraszerokiego zoomu na wiosnę 2010. Inne szkiełka "also being studied". Ciekawe jak stara jest ta prezentacja?

Jeśli AF okaże się przyzwoity to głównym problemem będzie na razie cena. Cóż, pionierzy (lub frajerzy) zapłacą, a masówka rzuci się na to za pół roku albo za rok.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p1020272.jpg
Wyświetleń:	237
Rozmiar:	123,0 KB
ID:	18609  
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Inna ciekawostka na temat AF EP-1 - AF będzie działał podczas nagrywania filmów (chyba, bo relacje są sprzeczne):

"According to Photography Review’s preview, the camera doesn’t have auto focus in video mode, but according to the Olympus press release, as Super Marxio pointed out in comments, there is auto focus during recording. Perhaps Photography Review was looking at a non-final version of the camera. We do know that the camera does auto focus using contrast detection, like a regular compact camera, and while that’s the same method used by the GH1, DP Review claims it’s slightly inferior — though they did state they were working with a 0.9 firmware."

http://43rumors.com/
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez shurek Zobacz posta
    Aparat z wyglądu daje wrażenie pożądnego. Nawet ten AF nie będzie przeszodą, skoro jest to aparat kierowany dla osób, które wcześniej używały kompaktów. Jedyne co to ta cena... Z pewnością ona spadnie, ale i tak jest baardzo wygórowana. I tutaj myśle, że G1 będzie górą.
    MZ nie ma co być górą, bo to inne klasy sprzętu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    MZ nie ma co być górą, bo to inne klasy sprzętu.
    No właśnie się zastanawiam jaki ma pomysł Olek na pozycjonowanie tego sprzętu. Nie może iść w exkluziw typu leica, contax itp. bo obiektywy są ciemne. Pen był kiedyś aparatem pod strzechy.

W sumie oprócz wyglądu niczym chyba nie przebija G1. Więc cena nie może być wyższa.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów