Strona 31 z 151 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W ostrym słońcu czasem trzeba - np. na plaży takie ot pamiątkowe zdjęcie ze znajomymi, rodziną. Kiedyś w takim ostrym słońcu robiłem kompaktem zdjęcia to nawet zasałanianie lcd ręką nie pomogło - niemal czarno na wyświetlaczu.

a co do optycznych ... myślę, że nie zjadą tego aparatu, tylko wychwalą pod niebiosa. Jeśli EP1 rzeczywiście będzie robił tak dobre zdjęcia jak się zapowiada, i jeśli powstaną fajne obiektywiki takie jak np. w e-systemie 50mm f 2.0 tylko w mniejszej wersji, to nie tylko Kowalski kupi taki aparat - grono zwolenników takiego rozwiązania będzie spore.
    Co jak co, ale za stylistykę na pewno dostanie max. ilość punktów. Piękne cacko.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Po lekturze zachwytów i wybrzydzań ciśnie się na usta małe podsumowanie:
    1. Sprzęcik jest mały, gustownie zaprojektowany, dla tych co lubią fotografować i z aparacikiem wybierają się w podróże, te małe i te duże.
    2. Sprzęcik jest dla tych, którym obrzydło dźwiganie foto-klamotów, dla tych, którzy wolą spędzać czas na świeżym powietrzu, a nie w zatęchłej siłowni.
    3. To nie jest sprzęt dla "ścigaczy", wielbicieli ekstremalnych osiągów, to nie jest sprzęt do zarabiania nim "kasy"!
    4. To jest sprzęt dla wszystkich tych, którzy czerpią radość z fotografowania
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cadman: swietna recenzja,podpisuję się pod nią z całym przekonaniem.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    EP1 będzie hitem - podejrzewam że nawet w samej Japonii. Japończycy mają zboczenie do takich "gadżetów".
    Wystarczy zobaczyć co się działo na rynku konsol do gier (Nintendo Wii, Sony PS3, Xbox360).
    Teoretycznie najgorsza graficznie konsola do gier Nintendo Wii, która w Polsce właśnie z tego względu (najgorsze parametry - onanizm sprzętowy ? ) najgorzej się sprzedaje, na świecie bije rekordy sprzedaży, a w samej Japonii nie nadążano z jej produkcją, tylu było chętnych. Japończycy postawili na, jak to określam, "fun" - przyjemność z grania, a nie osiągi, podobnie może być z Olkiem Ep1.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    maestro nie może a na pewno...
    po zamieszaniu na różnych forach internetowych i opiniach sampli... będzie HIT
    Nawet ze słabym AF
    To rewelacyjny aparacik
    /*...................*/
    /* ...........................*/

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Rocco, piszę co myślę. W ostrym słońcu po prostu nie robię zdjęć, bo mi wychodzą do d...y. Może innym wychodzą super. Mnie nie.
    Ja robię takich sporo bo najczęściej nie mam możliwości powrotu w to samo miejsce po raz drugi
    Takie uroki wakacyjnego fotografowania...

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Podoba mi się cholernie stylistyką. Parametry wygladają ciekawie sample nienajgorzej. Liczę jednak na wizjerek, bo kadrowania na lcd prawdopodobnie nie zdzierze. Chetnie przygarnąłbym z dwoma stalkami - jakims ~50(eq) i 100(eq).

Wiele razy myślałem, jak cudnie byłoby, gdyby ktoś do mojego OM1 włożył matrycę - prosty aparat, z dobrą, niewielką optyką, który można wszędzie zabrać, który jest wytrzymały i wygodny - ep1 jest w pewnym sensie takim rozwiązaniem - nie zawsze chce mi się targać e1 z 14-54. Oby tylko wizjer był sensowny i jakość obrazowania na poziomie jakiegoś e510 i jest to świetny aparacik. Nikt nie wymaga chyba superszybkiego af itd - to aparat do zabawy, funu, nie do pracy - po to są duże lustrzanki 4/3.

ep1 będzie świetny na spacer, na połażenie po mieście, na wyjście na piwo, na włożenie do 'kieszeni'.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Ja robię takich sporo bo najczęściej nie mam możliwości powrotu w to samo miejsce po raz drugi
    Takie uroki wakacyjnego fotografowania...
    Dla Ciebie Rocco przy fotkach domków to i szybkość AF bez znaczenia, domy nie są takie szybkie. Będziesz miał z niego pociechę.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jestem ciekaw za ile, po tym jak aparat pojawi się na półkach sklepowych, pojawią się wątki typu "Ep1 czy E620". Strzelam, że nie będzie trzeba na to długo czekać

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Jestem ciekaw za ile, po tym jak aparat pojawi się na półkach sklepowych, pojawią się wątki typu "Ep1 czy E620". Strzelam, że nie będzie trzeba na to długo czekać
    Nie rozumiem przekazu Twoich postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów