Strona 32 z 151 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1504

Wątek: Olympus E-P1

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Morlok Zobacz posta
    Dla Ciebie Rocco przy fotkach domków to i szybkość AF bez znaczenia, domy nie są takie szybkie. Będziesz miał z niego pociechę.
    I ten kto go od ciebie kupi...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dla malkontentow i goracych glow.... ceny w przedsprzedazy w PLN!!!!!!
    http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...?boks_www=true
    Ostatnio edytowane przez enem ; 17.06.09 o 00:28
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Obserwuję wątek, wczoraj nad ranem położyłem się spać śledząc całe zamieszanie związane z premierą mikrusa na którego bardzo czekałem dorzucę swoje pięć groszy. W sumie dla mnie i dla wielu którzy zaczynali focić w czasach FEDów, ZORKI itp... super aparacik pięknie zrobiony mały i poręczny idealny w góry czy w długą podróż. Ciekawi mnie jakość optyki trochę ciemny zoom a stałka za długa (super jak by była w miarę jasna stałka ok10-14 lub jak by zaproponowali zoom np 12-60); nie tak dawno gdybałem dlaczego teraz nie robi się już takich aparatów jak np Contax G w "starym dobrym stylu" bez zbędnych wodotrysków a tu proszę miła niespodzianka jeżeli kit będzie OK optycznie EXXX+14-54 idzie pod młotek. Ciekawi mnie jak będzie wyglądała współpraca z FL36R czy mocując np w szynie będzie pełna współpraca z gorącej stopki i bezprzewodowo? Dopisuję się do listy kolejkowej!
    Ostatnio edytowane przez micky ; 17.06.09 o 00:43

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    WOW! CUDO!

Cytat Zamieszczone przez HrabiaMiod Zobacz posta
    ep1 będzie świetny na spacer, na połażenie po mieście, na wyjście na piwo, na włożenie do 'kieszeni'.
    Dokładnie. Mały, porządny aparat, a nie kompakt z używalnym iso100, ciemnym zoomem i GO jak stąd do nieskończoności.

A mnie baaardzo cieszy cena. I podobno powolny AF. Jakby było tańsze i podobno szybsze, to bym kołowała $, a tak mi problem odpadł :P Nie ma tego złego...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cezar Zobacz posta
    DPReview zamieściło bardzo ciekawy wywiad z managerem Olympusa:
    http://www.dpreview.com/news/0906/09...einterview.asp

Dowiemy się m.in., że:
    - Olympus przy tworzeniu szkieł pod Micro 4/3 poszedł tą samą drogą, co Panasonic: stworzył mniejsze i tańsze obiektywy kosztem zniekształcenia obrazu (beczka, etc.) i wprowadził do E-P1 programową korekcję
    Wielka szkoda. Tym samym podstawowy argument dla którego czekałem na m4/3 od Olympusa przestał mieć rację bytu Panasonic G1 jest dla mnie lepszym aparatem chociaż nie tak ładnym i gustownym jak E-P1. Zobaczę jeszcze, co Samsung zaprezentuje.

Pozdrawiam
    k@mil
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 17.06.09 o 02:19

Awatar jacekss
    Mieszka w
    Tokyo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    FYI
    Sprzedaz w Japonii rusza 3 lipca.
    Mozliwe zestawy i ceny w linku:

http://www.biccamera.com/bicbic/jsp/.../ep1/index.jsp
    OM-D E-M1; E-620; E-330; OM Zuiko 50/1.4; mZD 12-40/2.8; ZD 14-54/2.8-3.5; ZD 50-200/2.8-3.5; Sigma MACRO 150 1:2.8 APO EX DG HSM; Sigma 30 1.4 DC HSM; ZD 9-18; FL-36; E-620 Grip

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    To co w koncu z tym AF'em?

"Trudno cokolwiek zarzucić Olympusowi E-P1 pod względem użytkowania. Aparat działa szybko i sprawnie. Przede wszystkim rzuca się od razu w oczy szybkość autofokusu. Obawialiśmy się wcześniej, biorąc za wzór tryb Live View w najnowszych lustrzankach E-Systemu, że mechanizm ten może nie być najlepiej dopracowany pod względem szybkości. Jest jednak bardzo dobrze. Nie odczuwa się drażniących opóźnień i pracujemy z nim jak z szybkim kompaktowym aparatem. "

Patrzac wstecz na to jak to wyglada u wszystkich producentow, w zasadzie powinno sie wstrzymac sie z ocenami przedprodukcyjnych firmware'ow.

Ja caly czas obserwuje, bede wybieral miedzy GH1 a E-P1.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jak AF będzie jak w szybkich kompaktach to będzie ok - byle był pewny. Moim zdaniem to nie ma być aparat do pracy, nie potrzebuje szybkiego AF itp - to jest aparat na wycieczkę, na spacer, na pamiątkowe zdjęcia, kieszonkowy aparacik dający dobrą jakość zdjęć. Łączy kompaktowość i jakość lustrzanki. Czego chcieć więcej do takich celów? Aparat jest moim zdaniem bardzo ciekawy. Właściwie jedyne czego się obawiam to sprawa tego wizjera - jeśli nie ma ogromnego błędu paralaksy, jest w miarę duży (np jak w e1) to git majonez. Ciekawe jak będzie z innymi obiektywami - tam tylko lcd? To mi się mniej podoba, ale całość wydaje mi się bardzo ciekawą pozycją.

Myślę, że ma szanse być hitem o ile ceny nie będą zbyt wygórowane. Zawodowcy będą go kupować aby w weekend zostawić pełne klaty w domu, gadżeciarze będą kupować po dwie sztuki - w różnych kolorach, aby pasowało do ubioru/pogody/pory roku, ludzie mający pieniądze i szukający zaawansowanego kompakta też w to wejdą, bo jest tych samych rozmiarów co kompakt, a daje o niebo lepszą jakość, mozliwość kontrolowania GO itd. Dla mnie bomba.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    AF obiektywow u43:

"The autofocusing speed is about two times higher than the ZUIKO DIGITAL [...] thanks to the new algorithm."

http://www.olympus-global.com/en/new...0616zuikoe.cfm

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jeśli Olek obciął szybki AF to zachował się brzydko - tak samo Canon z nowym 5DmkII który ma taki sam AF jak 5D sprzed kilku lat
    Piotr, czemu takie bzdury powielasz..? Jedyna odpowiedz jaka mi sie nasuwa - to, ze naczytales sie suchych "white papers"..?

Juz wielokrotnie na canon desce tlumaczono zarowno teoretycznie, jak i praktycznie - ze AF w 5D II dziala sprawniej niz AF w 5D, mimo tej samej specyfikacji... Wyglada to bardzo podobnie do powyzszego E-P1, nowy procesor DIGIC, nowy algorytm. I ludzie, ktorzy mieli okazje porownac 5D i 5D II widza roznice na plus.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 17.06.09 o 04:21

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów