Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 144

Wątek: Komentowanie wg (wpisz swój nick jeśli Ciebie dotyczy)

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    to może dorzucę swoje 3 grosze w temacie skoro w pewnym sensie zostałem wywołany do tablicy a więc tak, w pełni zgadzam się z mariushem, ale niestety uważam również ze to walka z wiatrakami, a mariush z góry skazany jest na porażkę, mimo to uważam ze warto a nawet trzeba próbować grizz w pewnym sensie też ma rację, nie można nikomu odbierać prawa do wypowiedzi, co nie oznacza też żeby udawać ze nie ma problemu i nie reagować na kompletne czasem durnoty wypisywane pod zdjęciami.

Odniosę się jeszcze do wypowiedzić voovoo2, cyt:
    "jezeli ktoś nie znosi amatorskiej krytyki,nieudolnej krytyki,krytykanctwa,głupot wypisywanych na temat jego fotek............ma problem.
    Pozostaje szuflada,moze za 100 lat ktoś odkryje te fotki i zostaną one docenione,ba!!! staną sie sławne a ich autor wejdzie do kanonu."

Po pierwsze, nie koniecznie zostaje szuflada, są miejsca gdzie można publikować swoje prace i nie być narażonym na tego typu komentarze, po drugie autor tych fotek niekoniecznie musi czekać 100lat żeby ktoś je docenił (zdjęcie które wczoraj opublikowałem i szybko zdjąłem bo się nie spodobało, dziś rano sprzedałem jednemu z wydawnictw kalendarzy za całkiem sympatyczną sumkę ) i po trzecie, czy to autor ma problem? Ja na OC publikuje tak mało z uwagi na to że może nie ze nie znoszę, ale na pewno słabo toleruję amatorskie, nieudolne, głupie krytykanctwo moich prac. Czy ja na tym coś tracę, nie koniecznie, czy galeria OC na tym traci? również niekoniecznie ale raczej bardziej niż ja...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    Diabolique - czy naprawdę obraz Ciebie tak bardzo zachwyca czy raczej oceniasz go jako kanon o niewyobrażalnej wartości?
    Cynicznie ironizuję, drwię i szydzę. Jak to ja
    Usiłuję niezbornie powiedzieć, że dyskusja na ten temat jest o tyle wartościowa, że podniesie nasze umiejętności erystyczne.
    Wniosków i tak nie będzie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    wątek jest bez sensu, bo ile ludzi tyle sposobów postrzegania.

Koniec

Kropka

Zamknąć ;P

kowalikster
    Gość
    Drodzy koledzy - jestem amatorem więc nie do końca wiem, które zdjęcie jest technicznie dobre a które nie. Fotografia jest sztuką, więc jest tym samym w jakiś sposób ukazaniem własnego siebie - choćby tylko poprzez obiekt który fotografujemy i tym że on się nam podoba. Każdy ma swoje gusta więc nie każdemu będzie się coś podobało.
    Mam kolegę, który zajmuje się fotografią reporterską i czasem studyjną - wie jak ma wyglądać zdjęcie ale z tego co widzę niektóre jego prace, które zebrały wiele nagród byłyby skrytykowane jako dno. Dodatkowo jakiś miesiąc temu wytłumaczyłem mu co to jest "tulipan" - bo niestety nazwa tego wynalazku nie była mu do niczego potrzebna.
    I tu się różni amator od profesjonalisty - amator mimo, że technicznie jest guru nie zrobi dobrego ani nie oceni prawidłowo czyjegoś zdjęcia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Cynicznie ironizuję, drwię i szydzę. Jak to ja
    Usiłuję niezbornie powiedzieć, że dyskusja na ten temat jest o tyle wartościowa, że podniesie nasze umiejętności erystyczne.
    Wniosków i tak nie będzie.
    wiem.

qbic
    Gość
    Większość ludzi ma IQ 100, większość ludzi ma problemy ze zrozumieniem wiadomości w TV, filtr w postaci posiadania aparatu fotograficznego oraz komputera to za mało aby można było oczekiwać wielowarstwowego odbioru zdjęć (pewnie średnia wypadnie kolo 105-110).

Ostatnio kupowałem coś w Praktikerze i natknąłem się na dział z "Obrazami" oraz plakatami, polecam odwiedzenie tej lokalizacji gdyż to transcendentalne doświadczenie prowadzi do oświecenia oraz zrozumienia.

Ostatnio edytowane przez qbic ; 28.04.09 o 12:42

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

:)

Miałem w swoim życiu okazję spotkać paru profesjonalnych fotografów...
    ...każdy z nich wypowiedział się na temat zdjęć mniej więcej tak:
    "Dobre zdjęcie to takie,które spodoba się choć jednej osobie,
    a bardzo dobre to takie,za które zapłaci choć jedna osoba!".
    To chyba dużo wyjaśnia...reszta to kwestia gustu,a o nim raczej się nie dyskutuje!
    Pozdrawiam

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rpoznan Zobacz posta
    "Dobre zdjęcie to takie,które spodoba się choć jednej osobie,
    a bardzo dobre to takie,za które zapłaci choć jedna osoba!".
    To chyba dużo wyjaśnia...
    Rolling on the floor laughing

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Większość ludzi ma IQ 100, większość ludzi ma problemy ze zrozumieniem wiadomości w TV, filtr w postaci posiadania aparatu fotograficznego oraz komputera to za mało aby można było oczekiwać wielowarstwowego odbioru zdjęć (pewnie średnia wypadnie kolo 105-110).
    .....
    idąc tym tropem, postuluję stworzenie jeszcze jednej galerii ART i aby w niej komentować trzeba by zdać test IQ (poziom wybiorą admini) lub ostatecznie z historii sztuki. Test z historii sztuki mogą przygotować czołowi użytkownicy tego forum. Pasuje?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    idąc tym tropem, postuluję stworzenie jeszcze jednej galerii ART i aby w niej komentować trzeba by zdać test IQ (poziom wybiorą admini) lub ostatecznie z historii sztuki. Test z historii sztuki mogą przygotować czołowi użytkownicy tego forum. Pasuje?
    + test przeprowadzony z zastosowaniem wariografu:

Czy kiedykolwiek nabyłeś/as plakat w ikei/praktikerze/empiku/tesco w celu umieszczenia go w widocznym miejscu swojego mieszkania?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów