Zainteresowanym stronom czyli osobie od pióra i Rafałowi wyślę pocztą egzemplarze autorskie.
Zainteresowanym stronom czyli osobie od pióra i Rafałowi wyślę pocztą egzemplarze autorskie.
Wykonałem śledztwo i w Warszawie w Empikach powinno być dostępne od jutra. W całej Polsce podobnie. Ostatnio jednak wcześniej było we Wrocławiu niż w Warszawie.
Dzisiaj czytałem w Empiku (Warszawa - Centrum) nowy numer (4/2009) "Lustrzanka". Jakież moje było zdziwienie gdy przeczytałem dokładnie wywiad z Rafałem Czarnym. Gratulacje!
EM5MII i od Olka: 17F1.8 + 45F2.0 + 60F2.8 + 75F1.8 + 7-14F.2.8 + 40-150F2.8 + Voigtlander 25mm F/0.95 (kiedyś EM5 + Panas20F1.7 + Oly12F2.0 + Sigma30F2.
E300+E620+ Samyang8Fish-Eye i 85mmF1.4+ZD35mmF3.5+ZD14-54F2.8-3.5+Sigma50F1.4+ZD50-200F2.8-3.5+FL-50R;C5060WZ
Moje prace fotograficzne można zobaczyć na szwajcaria-kaszubska.pl.
Ja ze swojej strony polecam artykuł opisujący fotografowanie na rajdach samochodowych. Jako, że w tym roku po raz pierwszy zagości u nas rajd WRC to fotografowanie na tego typu imprezach stanie się coraz bardziej popularne. W artykule jest mnóstwo wskazówek nawet jak i gdzie zaparkować własny samochód, jak zachować bezpieczeństwo, i gdzie się ustawić na trasie aby osiągnąć oczekiwane rezultaty.
2 05 sobota w tak zwany długi weekend organizujemy Plener zdjąć Ślubnych. Do zdjęć będzie pozowała para ubrana w stosowne stroje „jak żywa” Plener dla członków klubu jest bezpłatny a jak ktoś nie jest w klubie to może skorzystać z wersji płatnej. Jak to zrobić dowie się z naszej strony www.warsztatyfoto.com.pl Płatność/bezpłatność polega na tym, że każdy z uczestników otrzyma „papier” na, którym będzie widniała zgoda na dowolne wykorzystywanie wykonanych podczas pleneru zdjęć, na przykład na umieszczenie ich na własnej stronie. Myślę, że jest to w pewnym sensie gratka dla osób pragnących zrobić pierwsze fotograficzne kroki w tym temacie.
Świadomie nie podaję godziny rozpoczęcia i miejsca spotkania, które w pewnym sensie będzie zależeć od pogody i ilości chętnych osób. 2 05 to weekend ale też jest to okazja dla osób z poza Warszawy aby wziąć w nim udział.
Aby co nieco uniezależnić się od pogody do dyspozycji na plenerze będzie akumulatorowy zestaw lamp studyjnych.
u mnie w Łodzi, w Empiku ni ma
'heaven...I'm in heaven and my heart beats so, that I can hardly speak..'
“Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić , aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali.” - Don McCullin
Ale nie ma bo nie było czy już nie ma? Jeśli to drugie to dla mnie nie taka zła wiadomość. I z jakiego dnia pochodzi informacja, że nie ma?
Plener:
2 05 spotkamy się o godzinie 14 na tym przystanku przy ulicy Rozbrat. Nie ma on numeru domu z tego powodu, że po tej stronie ulicy jest on tylko jeden, jadąc od mostu Poniatowskiego nieco wcześniej po prawej stronie ulicy. Na przeciwko znajduje się siedziba znanej partii tak, że z trafieniem nie powinno być problemów. Miejsce pleneru to park Frascatti gdzie jest sporo fotograficznych atrakcji.
Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 27.04.09 o 19:12