Strona 47 z 70 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

e-620 w sprzdaży

Jakby ktoś był zainteresowany kupnem 620ki.

Właśnie otrzymałem maila ze sklepu:

Witamy ze sklepu e-cyfrowe.pl

Informujemy, że produkt Olympus E-620 body właśnie pojawił się w sprzedaży.
    Aktualna cena wynosi 2669.00zł.

W innych sklepach (np. w fotozakupach) też się dzisiaj objawił.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    szczegółowy test z 31 marca http://www.biofos.com/esystem/e620_tst.html

CONCLUSION:

I genuinely believe this camera is a tipping point for Olympus. The E-620 will become a very popular DSLR. It offers almost the same compact body size as the very well received and best selling E-420 plus many of the technological benefits from the E-520 and E-30 at a mid-level price. Combined with the superb Zuiko Digital lens range the E-620 represents a real 'added value for money' camera.

I felt instantly comfortable with the E-620. Everything seems just about right - size, weight, feel and heft. It fits the hands well; the ergonomics come naturally and there's little I'd want to change.

Its multi-position LCD panel brings to life the real benefits of Live View making macro and low ground shots a breeze.

The new prism, screen and AF system is a great improvement and a welcome advance on the previous E-4XX & E-5XX series of machines. The prism is slightly enlarged and I dare bet this improvement is as far as the designers can go within the constraints of the overall camera size without requiring a re-design of the entire top-plate. Against this background they have done a great job and the new design should satisfy 99.8% of potential buyers. BUT, I'm a little disappointed - I thought the difference in the viewfinder would have been more dramatic. It is still not good enough to manually focus my OM primes; this remains the territory of the E-3 and E-1 to a lesser degree). BUT being completely fair to the company, there are not a great deal of potential users out there remotely interested in using legacy lenses on the new DSLR cameras.

The illuminated buttons are more than just a gimmick; they will be of use to many photographers who use their camera in dismal places like theatres and nightclubs.

The availability of Art Filters will appeal to some though I have my personal doubts whether they add anything to photography.

Lack of body weatherproofing (by this I mean dust and drip proofing) will be an issue to some potential users but, I suspect for the majority of buyers, this will not be a deal breaker.

My only major criticism is the placement of the delete button; when used in combination with the 4-way and OK buttons it makes quick deletion of files uncomfortable.

Would I buy one? Yes, without doubt.

Should you upgrade? Those liking the E-420 size will benefit from IS without gaining too much in the size/weight stakes and improve on the older finder/AF system. For those with E-510/20 it's a greater decision; you get a smaller camera with a much better viewfinder/screen/AF system. For those with E-500 I'd say the E-620 should be high on your shopping list.

To me the E-620 represents a watershed for four-thirds. This camera now defines what four-thirds can offer to the everyday photographer - excellent imaging with no compromises; sensible body and lens sizes; a great finder and improved AF system; quick and responsive processing; super ergonomics; huge feature set; IS for all lenses; fully useable Live View operation with poseable screen; lots of artsy opportunities. And all at a reasonable cost. Without doubt, Olympus has a winner on its hands.

Awatar st3j4
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    a w skrócie i po naszemu? bo za leniwy jestem na tłumaczenie i czytanie

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez st3j4 Zobacz posta
    a w skrócie i po naszemu? bo za leniwy jestem na tłumaczenie i czytanie
    Jest dobrze. Autor podnieca sie głównie lepszym AF i trochę większym wizjerem niż w serii 5xx i 4xx ale stwierdza że nadal nie daje on komfortu ostrzenia na szkłach manualnych.

qbic
    Gość
    Biofos nie jest niezależny, to co oni piszą nie jest obiektywne.

Cytat Zamieszczone przez Biofos Zobacz posta
    This camera now defines what four-thirds can offer to the everyday photographer - excellent imaging with no compromises
    Bleblanie.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 3.04.09 o 13:45

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gurden Zobacz posta
    zaraz zaraz

Czy te motywy/filtry w E620 działają przed czy po zrobieniu zdjęcia, inaczej mówiąc czy z normalnego zdjęcia jestem w stanie zrobić bezpośrednio w aparacie stylizowane filtrami?
    Działają przed zrobieniem zdjęcia ale tylko na JPGach - jak robisz RAW+JPG to RAWy masz nietknięte.
    Nie jestem w stanie sprawdzić czy da się po zrobieniu zdjęcia zastosować filtr, bo nie mam aparatu przy sobie, ale jakieś możliwości postedycji są (piszę na podstawie E-30, bo powinno to działać w 620 podobnie): z pamięci moge powiedzieć, że możesz cropować, usuwać czerwone oczy, przekręcać do B&W lub sepii i nakładać kilka obrazków na siebie (wszystko oczywiście na JPGach). Więcej grzechów nie pamiętam...
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

diabolique
    Gość
    W nowym DFV test E-620. Zasadniczo chwalą, podkreślają podświetlane przyciski (dla mnie genialny pomysł), dużą konfigurowalność (zbyt dużą jak na amatorski sprzęt), obracany wyświetlacz, dużą ilość przycisków na korpusie. Ganią tradycyjnie za zbyt wiele pikseli, które skutkują szumem.
    Jako ciekawostkę podkreślają miejsce na ikonkę na wybieraku (czyżby na ikonkę kamery?).
    Konkluzja jest taka, że Olympus ma najwięcej produkowanych aktualnie lustrzanek. Składnia jest taka, że ktoś może to odczytać jako "potentat na rynku"

(PS. Poza tym w tym numerze duuuuży tekst o lampach błyskowych oraz artykuł o plecakach typu sling)
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez gurden Zobacz posta
    Czy te motywy/filtry w E620 działają przed czy po zrobieniu zdjęcia, inaczej mówiąc czy z normalnego zdjęcia jestem w stanie zrobić bezpośrednio w aparacie stylizowane filtrami?
    Z opisów wynika, że filtr ustawia się przed zrobieniem zdjęcia. Niestety. Efekt jest nieodwracalny.
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 3.04.09 o 17:20 Powód: Automatyczne scalenie postów

Awatar Mike83
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Zastanawiam się nad kupnem tego modelu za jakiś czas. Ciekawi mnie tylko jedno - mam sporo szkieł po starym Zenicie. Czy można do tych aparatów (E-420, E-520 czy E-620) podłączyć takie stare szkła?

Nie interesowałem się wcześniej systemami Olympusa, więc nie bardzo wiem czy taka współpraca jest w ogóle możliwa.

Lustrzanka ta bardzo mnie zainteresowała, głównie ze względu na odchylany i obrotowy wyświetlacz, który ułatwiłby życie mojej dziewczynie.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike83 Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupnem tego modelu za jakiś czas. Ciekawi mnie tylko jedno - mam sporo szkieł po starym Zenicie. Czy można do tych aparatów (E-420, E-520 czy E-620) podłączyć takie stare szkła?

Nie interesowałem się wcześniej systemami Olympusa, więc nie bardzo wiem czy taka współpraca jest w ogóle możliwa.

Lustrzanka ta bardzo mnie zainteresowała, głównie ze względu na odchylany i obrotowy wyświetlacz, który ułatwiłby życie mojej dziewczynie.
    Dostępne są przejściówki 4/3 -> M42 (tak masz w zenicie). Mam taką i używam z Heliosem. Ustawianie ostrości tylko ręczne. Dysponując LiveView nie ma problemu z ostrzeniem.

| OlyJedi Awatar 2em
    Mieszka w
    Świętochłowice, Katowice, Poland, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam e-510 i hulam z pentaconem i takumarem pod m42. Polecam z pełnym przekonaniem przejściówkę z potwierdzeniem ostrości - jest dużo łatwiej i przyjemniej.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów