W cyfrowe.pl już jest.
Cena jak na razie widzę nie zachęca do zakupu. Ciekaw jestem ile będzie kosztować za pół roku. Wtedy pewnie będę chciał już coś kupić.
Z obserwacji pewnie w okolicach grudnia będzie to trochę ponad 2000zł.
Jak euro będzie po 8 złotych, to może nie być tak wesoło.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Tja... właśnie wstrzymywane są wszelkie możliwe unijne konkursy, bo rząd kisi euro, żeby je sprzedać w odpowiednim momencie.
Sęk w tym, że unijna kasa jest przepompowywana przez budżet państwa. Nasz projekt na zakładanie mikroprzedsiębiorstw przeszedł przez konkurs w grudniu a do dziś województwo nie dało nam kasy, bo jej nie dostało z budżetu... (rząd albo zapłacił eurosami za coś innego, albo kisi czekając znów na wysoki kurs).
Może więc wejście do ERM uspokoi trochę sytuację. Czasy 3.5 za EUR raczej nie wrócą ale jakieś 4.0 - 4.2 to realna perspektywa.
Mam nadzieję że tak będzie, pod koniec zeszłego roku wszystko było tanie jak barszcz.
Sam miałem ochotę kupić Pentaxa k200D, wtedy za niecałe 1500, jakiś miesiąc temu kosztował już 1900, a teraz w ogóle już go w sprzedaży nie widzę.
Mam cichą nadzieję że podobnie będzie z tym modelem Olympusa (choć już bez takiego wzrostu).
E-450 będzie pewnie w cenie 1500, a E-620 ok 2000.
Nie jestem żadnym prorokiem, ale te ceny wydają się jak najbardziej realne.
Oby tylko faktycznie nic się nie popiep***ło.
Jak jest z podglądem głębi ostrości w E-620 przez LCD? W moim E-510 działa tylko w trybie manual i trzeba ostrzyć ręcznie, nie wiem czy to wada, czy też dotyczy to wszystkich modeli. Przez wizjer oczywiście auto.
DMC-G2 & E-510 & 14-54 mm & 9-18 mm & 14-42 & FL-36 & MMF-2
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb