bardzo mi się podobają takie fotografie. mimo, że głównie jakoś interesują mnie porterty to te ostatnie prace przyciągnęły moją uwagę. : )![]()
bardzo mi się podobają takie fotografie. mimo, że głównie jakoś interesują mnie porterty to te ostatnie prace przyciągnęły moją uwagę. : )![]()
'heaven...I'm in heaven and my heart beats so, that I can hardly speak..'
“Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić , aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali.” - Don McCullin
No,panie kolego,sosenka to już coś.
Uważam,że to ostatnie i słup W.N.,to najlepszy Twój dorobek artystyczny w tym wątku,rzecz jasna na mój gust.Od początku wierzyłem w Twój ukryty talent.
Dodam tylko,że bardzo podoba mi się oprócz klimatu,kompozycja sosenki,jedyne co mógłbym poprawic,to szyna kierująca do motywu - trochę pomajstrował bym przy niej pędzlem albo delikatny 'dodżing' zastosował.Gra ona tu niebagatelną rolę...
Na oceny słupa w Galerii pewnie się doczekasz,podobnie jak na opuszczoną łazienkę,pamiętasz ?
Jak powiedziałem - słup u mnie na 5,w Galerii już jest więc nie oceniam.Taki zwyczaj,co by autorom nie było za dobrze.
Aha,dzięki,że coś potrafiłeś dostrzec.![]()
Ostatnio edytowane przez e-510 ; 2.04.09 o 22:08
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Mam jeszcze kilka kadrów w zanadrzu![]()
łazienka - umywalki ?
co znaczy dodżing ?
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Tak - umywalki.
Dodżing,tak to nazwałem - inaczej - dodging,czyli manipulowanie w obrazie,za pomocą tegoż narzędzia celem zmiany ekspozycji nie na całym kadrze ale lokalnie,na jego wybranej części - tu miałem na myśli szynę.
Przeciwieństwem dodging'u jest burning.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No właśnie !
Ostatnio edytowane przez e-510 ; 2.04.09 o 20:59 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Świetne foty i bardzo pięknie się w B&W prezentują.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
jestem skrzywiony. ostatnia fotka swietny materiał do obróbki.![]()
eksperymenty bym widział. spróbował wyczarowac jakiś inny świat, moze coś a'la staroć. Wszczepić też można coś od siebie. coś żeby grozy nadać
ps. buty rewelka.