Strona 86 z 126 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    TAk trochę, a widać
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    330 - podoba się, a jak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    ...od kilku miesięcy focę Ricohem gx100, który zresztą też zwolni miejsce pod inną cyfrę.
    Rikoś daje radę do 400 ISO. Potem jest kiszka. Na co zmieniasz?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Rikoś daje radę do 400 ISO. Potem jest kiszka. Na co zmieniasz?
    Rafał- obecnie jest tylko jedna możliwość, Panas LX3 Żona ma lustro (E-400), więc nie kusi mnie wejście w np. G1. Natomiast temat Oly m4/3 jest mi bliski, szkoda że się opóżni i będzie tak drogi.
    Zostawiam sobie konwerter szerokokątny Nikon WC-E75 (0,7x), bo ma ten sam gwint co tuleja Panas LA-4, tj. 52mm. Liczę, że nie będę miał winietowanie lub minimalne, ale na pewno mniejsze niż u Ricosia. Panas ma parę niedogodności (pokrętło nastaw), do których będę musiał się przyzwyczaić... .
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    My tu gadu, gadu, a wiosna za pasem

332.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie wiem czy nie lepiej było nie ucinać tej osoby po prawej tylko zostawić ją w całości? Ale na streecie to ja się nie znam ;P
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Dzięki za odwiedziny- Diveata, fotka była robiona z biodra i takie ujęcie na czuja chwyciłem. A fotka to czy street, jak jest dobra to się będzie podobać lub nie

Pamiętacie zapewne fotkę pt. "Nocny Recykler" https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=162 , kiedy stojąc wieczorkiem na przystanku ledwo co nie umknęła mi zagadkowa postać, szybko i sprawnie opróżniająca pobliski kosz z odpadów papierowych. Wówczas nie widziałem zbytniej różnicy pomiędzy określeniem Paperman a Recykler, bo nie przykładałem do tego zbytniej uwagi. Nie wiedziałem zresztą, że w ciągu minionego roku dane mi będzie spotkać Go kilka razy na swojej drodze... .

A było to równo rok temu...

Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo Recykler jest zaangażowany w swoją sprawę. Do "pracy" dojeżdża tramwajem i na miejscu zjawia się ca 7,30 rano

333.

...i od razu zabiera się do działania, bo już zdołano wyrzucić do kubła tak cenny surowiec wtórny...

334.

335.

... z treści półgłośnych monologów wynikać może zapewnie utyskiwanie na nierozumność rzucania papieru na chodnik i takie ogromne marnotrawstwo...

336.

...każdy papier musi być zauważony i włożony do jednej z kilku podręcznych toreb...

337.

...kiedy papier wypełni już maksymalnie posiadane torby robocze, Recykler zmierza zapewne do któregoś z okolicznych kontenerów na papier i dokonuje wyładunku. Nie można nie zauważyć satysfakcji z dobrze wykonanej roboty...

338.

... po tym czynność jest powtarzana, aż do znudzenia, bo miasto codziennie generuje ogrom takich śmieci...i tak w kółko...

339.

...Recykler zna się osobiście z rozdawaczami darmowej makulatury, od których zawsze może liczyć na konkretny plik papieru, te reklamówki są dokadnie złożone aby w torbach na jeden raz zmieścić jak najwięcej...

340.

Pierwszą fotkę zrobiłem Recyklerowi póżnym popołudniem rok temu, kilka razy widziałem Go już na posterunku pracy rano ok. 7,30. Czy zatem zbiera ten papier przez tych dobrych bitych kilka godzin? Jeżeli tak , to ma niezłe zdrowie

Skąd Recykler przybywa i dokąd tak zmierza, to już pozostanie Jego tajemnicą... .

341.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    O w duszę, chopaku...

Zarąbiste.

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Piękny reportaż - gratuluję wnikliwości i zainteresowania . Cholera - podoba mi się i to bardzo !

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kaz de Wro - pięknie się to czyta i ogląda ! Świetna robota !

Zdjęcie 388 jest genialne w kontekście opisu.Chociaż bez niego,też mówi.Bardzo dobry kadr i obróbka.Naprawdę fajny reportaż.

Gratki !
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography