TAk trochę, a widać![]()
TAk trochę, a widać![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
330 - podoba się, a jak![]()
Rafał- obecnie jest tylko jedna możliwość, Panas LX3Żona ma lustro (E-400), więc nie kusi mnie wejście w np. G1. Natomiast temat Oly m4/3 jest mi bliski, szkoda że się opóżni i będzie tak drogi.
Zostawiam sobie konwerter szerokokątny Nikon WC-E75 (0,7x), bo ma ten sam gwint co tuleja Panas LA-4, tj. 52mm. Liczę, że nie będę miał winietowanie lub minimalne, ale na pewno mniejsze niż u Ricosia. Panas ma parę niedogodności (pokrętło nastaw), do których będę musiał się przyzwyczaić... .
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
My tu gadu, gadu, a wiosna za pasem
332.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Nie wiem czy nie lepiej było nie ucinać tej osoby po prawej tylko zostawić ją w całości? Ale na streecie to ja się nie znam ;P
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
Dzięki za odwiedziny- Diveata, fotka była robiona z biodra i takie ujęcie na czuja chwyciłem. A fotka to czy street, jak jest dobra to się będzie podobać lub nie
Pamiętacie zapewne fotkę pt. "Nocny Recykler" https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=162 , kiedy stojąc wieczorkiem na przystanku ledwo co nie umknęła mi zagadkowa postać, szybko i sprawnie opróżniająca pobliski kosz z odpadów papierowych. Wówczas nie widziałem zbytniej różnicy pomiędzy określeniem Paperman a Recykler, bo nie przykładałem do tego zbytniej uwagi. Nie wiedziałem zresztą, że w ciągu minionego roku dane mi będzie spotkać Go kilka razy na swojej drodze... .
A było to równo rok temu...
Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo Recykler jest zaangażowany w swoją sprawę. Do "pracy" dojeżdża tramwajem i na miejscu zjawia się ca 7,30 rano
333.
...i od razu zabiera się do działania, bo już zdołano wyrzucić do kubła tak cenny surowiec wtórny...
334.
335.
... z treści półgłośnych monologów wynikać może zapewnie utyskiwanie na nierozumność rzucania papieru na chodnik i takie ogromne marnotrawstwo...
336.
...każdy papier musi być zauważony i włożony do jednej z kilku podręcznych toreb...
337.
...kiedy papier wypełni już maksymalnie posiadane torby robocze, Recykler zmierza zapewne do któregoś z okolicznych kontenerów na papier i dokonuje wyładunku. Nie można nie zauważyć satysfakcji z dobrze wykonanej roboty...
338.
... po tym czynność jest powtarzana, aż do znudzenia, bo miasto codziennie generuje ogrom takich śmieci...i tak w kółko...
339.
...Recykler zna się osobiście z rozdawaczami darmowej makulatury, od których zawsze może liczyć na konkretny plik papieru, te reklamówki są dokadnie złożone aby w torbach na jeden raz zmieścić jak najwięcej...
340.
Pierwszą fotkę zrobiłem Recyklerowi póżnym popołudniem rok temu, kilka razy widziałem Go już na posterunku pracy rano ok. 7,30. Czy zatem zbiera ten papier przez tych dobrych bitych kilka godzin? Jeżeli tak , to ma niezłe zdrowie
Skąd Recykler przybywa i dokąd tak zmierza, to już pozostanie Jego tajemnicą... .
341.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
O w duszę, chopaku...
Zarąbiste.
Piękny reportaż - gratuluję wnikliwości i zainteresowania . Cholera- podoba mi się i to bardzo !
Kaz de Wro - pięknie się to czyta i ogląda ! Świetna robota !
Zdjęcie 388 jest genialne w kontekście opisu.Chociaż bez niego,też mówi.Bardzo dobry kadr i obróbka.Naprawdę fajny reportaż.
Gratki !
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography