Malowanie oryginalne ale chyba lekko podbiłes saturację.
Bardzo ciekawe kolorystycznie zestawienie, podoba mi się. Ciemne plamy (zwłaszcza ta u dołu) wywołują uczucie niepewności i tajemniczości.
Zupełnie jak w rzeczywistości![]()
Malowanie oryginalne ale chyba lekko podbiłes saturację.
Bardzo ciekawe kolorystycznie zestawienie, podoba mi się. Ciemne plamy (zwłaszcza ta u dołu) wywołują uczucie niepewności i tajemniczości.
Zupełnie jak w rzeczywistości![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Może i macie rację, patrząc na tę klatkę w ujęciu symbolicznym, mistycznym? i ta szmaciano- ręcznikowa wycieraczka tu za cholerę nie pasuje. Ja robiłem to ujęcie w swojej aktualnej użyteczności A.D.2008 i wszystko co w ujęciu temu służyło. Obraz potraktowałem delikatnie żółtym filtrem.
Ponoć jak ktoś nie przerobi jednego HDRa, tego na starość trąci. Żeby tego uniknąć , popełniłem taki HDR-podobny, jeden czy dwaTu przy użyciu triala Topaz.
328.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Wydaje mi się, że HDR tu nie pasuje, tak trochę sztuka dla sztuki![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
323 i 324 świetne ujęcia z których to drugie charakterystyczną postacią gitarzysty bardziej mnie pociąga. 326 kobieta sprzedająca kryształy i inne starocie bez winietki jest zdecydowanie bardziej czytelna i jej przekaz jest nie zakłócony. 327 nie samowite kolory i czarna czeluść na długo zatrzymują wzrok. Wycieraczki a raczej takie wycieraczki wnoszą ty ludzki czynnik i na ich podstawie można domniemać, że są przed drzwiami mieszkania starszych ludzi. Mam takie podzielone odnosnie ich odczucia bez nich sterylna klatka z nimi jakoś swojsko. 328 podoba mi się, bo jest przez obróbkę inne. W tym otoczeniu z jednej strony wypranym z barwy z drugiej niemal metalowy heros codziennej pracy.
pozdrawiam Wiejo
328. zdecydowanie mówie nie. Ani pomysł z HDR ,ani kadr.
Ostatnie na nie.
Zabałagonione i pstrokate.
329 - rewelka,można czytac na kilka sposobów.
Przygasiłbym nieco nadwozie,bo daje po oczach i kadrowałbym z myślą o clue tego zdjęcia.
Brawa za refleks i poczucie humoru !
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography