Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Zdjęcia MissTiriss

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Szczerze mówiąc b. mi się podoba kompozycja jest taka harmonijna i faktycznie nie ma w niej bałaganu. Mono też fajne
    Pozwoliłam sobie "poniuchać" dalej w Twojej galerii. Świetny jest ten kościółek na monochromie plus kolorowe okna

rocco
    Gość
    Miło mi, że Ci sie podobało.
    Za te kolorowe witraże najwięcej mi się oberwało Mało jest tu osób, które lubią "kolorowanki".
    Spaceruj po centrach, wypatruj ciekawych ujęc, fotografuj i wstawiaj. Chętnie popatrzę bo lubię "muratory"*

* - stylowe określenie jednego z bardziej znanych forumowiczów fotografii architektury i szeroko pojętej urbanistyki

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    O Stary Browar
    Uważaj na ochronę. Ścigają za aparat.
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Noo kurcze miałam przyjemność być w Złotych Tarasach i już mnie ścigali , ale nawiałam :P podobno trzeba iść po zgodę do dyrekcji

Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Której nie dostaniesz. Centrum handlowe - zakaz fotografowania
    Kątem oka mego :

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Trzeba sobie sprawić identyfikator z ciekawym wpisem, np. Szef ochrony, Dyrektor Medialny, lub coś tam innego

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Trzeba sobie sprawić identyfikator z ciekawym wpisem, np. Szef ochrony, Dyrektor Medialny, lub coś tam innego
    Kamikaze Squad
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez wykrecik Zobacz posta
    Której nie dostaniesz. Centrum handlowe - zakaz fotografowania
    Nie chcę to robić oftopu bo temat był wielokrotnie wałkowany ale chyba nie mają prawa zabraniać
    To miejsce publiczne chociaż budynek może byc prywatny.

Swoją drogą ciekawe, dlaczego za granicą nigdy nie spotkałem się z podobnymi zakazami?
    Nie chcę uogólniać ale robiłem fotki w podobnych miejscach w Hiszpanii, we Włoszech, w Grecji, w Portugalii, w Austrii, we Francji, w Niemczech i w Czechach. Piszę tylko o Europie bo gdzie indziej nie pamiętam, zresztą w Egipcie czy Maroku nie chodziłem po centrach handlowych

Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja miałem właśnie taką sytuację w Starym Browarze w Poznaniu.
    Robiłem sobie zdjęcia, a tu nagle podchodzi do mnie ochroniarz z miną Sylwestra z Terminatora i pyta mi się co tam mam - a miałem wtedy Fuji S5700 - hybryda.
    Mówię mu, że aparat i robię swoje dalej. Na co on, żebym mu pokazał jakie zdjęcia robię - na co się nie zgodziłem.
    Po chwili ostrej wymiany zdań pokierował mnie do Pani odpowiedzialnej za marketing po zezwolenie, którego nie dostałem. Robią co chcą w tym imperium Kulczyka
    Kątem oka mego :

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Nie chcę to robić oftopu bo temat był wielokrotnie wałkowany ale chyba nie mają prawa zabraniać
    To miejsce publiczne chociaż budynek może byc prywatny.
    Chronią prywatność klientów - kobiet na chorobowym, które powinny być w domu, mężów z kochankami (rzekomo w delegacji) itd. itp.
    Podejrzewam, że ktoś kto by wpadł przez taką fotę w dzisiejszych czasach wyrwałby od zarządcy budynku niezłe odszkodowanie... (a od biednego fotografa-amatora raczej wątpię).