Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: Zdjęcia MissTiriss

Mieszka w
    Poznań/Przeźmierowo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Rozmowa o ochronie w starym browarze....hmm
    Dodam od siebie że robiłem zdjęcia w browarze nie raz i nie dwa...rozmawiałem nawet sam z ochroniarzem z własnej woli.
    Oto przebieg rozmowy:
    [ja]
    -czy można robić tutaj zdjęcia?
    [ochroniarz]
    -jeśli dla siebie tylko to można...
    [ja]
    -a zdjęcia takie wyglądające na bardziej profesjonalne?Z lampą,statywem...itd?Ale również dla siebie tylko.
    [ochroniarz]
    -do czegoś takiego to możemy się przyczepić...tutaj raczej zgoda jest potrzebna.
    [ja]
    -a czy zgodę dostanę?Jak pan myśli?
    [ochroniarz]
    -niestety ale to jest mało prawdopodobne...

Na tym się skończyła rozmowa...

Ale kilka dni później robiłem na zewnątrz browaru zdjęcia,na tych schodach dużych w parku...Zdjęcia z parasolką,lampą na statywie.Zdjęcia modelce oczywiście
    No i podchodzi do nas ochroniarz:
    [o]
    -...Te zdjęcia to dla siebie Państwo robią czy...?
    [j]
    -dla siebie,tylko i włącznie.
    [o]
    -ok,dziękuję bardzo.

I poszedł...później robiłem zdjęcia tej dziewczynie już na dziedzińcu browaru...ochroniarz stał za szybą i się przyglądał Pewnie modelka mu się spodobała
    Tak na marginesie dodam że wtedy strasznie wiało,statyw z parasolką w wietrzną pogodę Kto robił ten wie Statyw zaczął się przewracać,złapałem go-uratowałem lampę ale niestety parasolka poleciała!!! Musiałem ją gonić

A żeby nie było aż tak bardzo OT

Co do zdjęć w browarze to spróbuj zrobić zdjęcia ruchomym schodom jak się zjeżdża na parking...
    Także pokombinuj z długim naświetlaniem...
    Zobacz także jak browar wygląda na zewnątrz...np ta ściana falista od strony parku...Tam naprawdę można zrobić wiele zdjęć.
    Pozdrawiam

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jak tylko wrócę z wyprawy z Czech to zabieram się za "gryzienie" Browaru Moim zdaniem to jest jedno z lepszych centrów z ciuchami w Polsce Ma budyneczek klasę Bardzo dziękuję za życzliwość i motywujące podpowiedzi !!! Aż mnie rączka świerzbi do fotkowania
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    PS.Jednak ta ochrona jest upierdliwa i trzeba na nią uważać
    PS2 I jak wyszły zdjęcia z modelką?? Masz tam się czym pochwalić ??
    Ostatnio edytowane przez misstiriss ; 27.02.09 o 01:48 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    witam
    To ja może podam sprawdzony patent na stary browar (kilkakrotnie sprawdzony przez znajomego fotografa).
    Biarzemy aparat + kolege/koleżanke - obieramy kadr który chcemy sfotografować - podchodzimy do najbliższego ochroniarza - gadka w stylu ale tu fajnie prosze Pana itp itd - pytamy czy możemy zrobić kilka zdjęć koledze/koleżance w tym i tym miejscu bo My nie jesteśmy z poznania blablabla - oczywiście padnie pytanie po co ? - no jak ? na pamiątkę
    i wio
    oczywiście statyw oświetlenie poza wbudowaną lampą odpada
    to że skierujemy obiektyw pół metra w tą czy w tamtą nie ma znaczenia
    ostatnie zdjęcie robimy koledze/koleżance i pokazujemy ochronie czy fajnie wyszło
    grzecznie dziękujemy i życzymy miłego dnia
    byłam/widziałam/działa (robiłam za koleżanke)
    pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez misstiriss Zobacz posta
    W ostatniej chwili okazało się, że w Czechach nie ma miejsc i mamy nocleg w Świeradowie Zdroju. Nie patrzyłam jeszcze na mapę, ale podobno jest to blisko Czech i będziemy tam jeździć na narty (deski). A masz jakieś ciekawe miejsca do focenia ??
    W pobliżu jest Špindlerův Mlýn (okr. Trutnov) - jedno z najbardziej znanych miejsc dla narciarzy jak i cel wycieczek pieszych (i częściowo rowerowych). Generalnie, to teren Krkonošského Národního Parku. Oprócz tego - w zależności od czasu, możesz wybrać się na wycieczkę w Besedické skály (ob. Koberovy, okr. Jablonec nad Nisou) - skalny labirynt w skałach piaskowca.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

rocco
    Gość
    MissTiriss, zerknij sobie na fotki w tym artykule: 005 z licencją na... fotografowanie architektury.
    Może Cię zainspirują

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Rocco -B. dziękuję za aktykuł pouczający, ale pobno fotki robi się od kwietnia do września więc mam trochę czasu na obijanie się A tak poważnie to ciekawe było to, że w tym artukule były obiekty, z którymi i ja próbowałam się zmierzyć ostatnio - Wawka Wiem, że trąci straszą amatorszczyzną :P ale od czegoś trzeba zacząć...Pozdrowienia dla Wszystkich i jeszcze raz dzięki za uwagi!!!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CKZAMEK3x.jpg
Wyświetleń:	152
Rozmiar:	146,3 KB
ID:	13141   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sierociniec2.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	79,0 KB
ID:	13142   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	GlassTurtle2.JPG
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	164,3 KB
ID:	13143  

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    PS. Środkowy jest ze Świeradowa Zdroju gdzie otworzyli nową kolejkę linową! Wszystm amatorom śnieżnego szaleństwa polecam serdecznie, bo warunki są 'pyszne'

PS.2 Do Czech jednak nie dotarliśmy, bo tak nas wiągnął ten mały 2,5 km stoczek w Świeradowie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Hm, coś z obróbką nie poszło jak trzeba, bo krawędzie na zdjęciach są poszarpane.

Co do kadrów to pierwsze i ostatnie fajnie by mogło wyglądać, gdyby właśnie nie ta jakość.

Awatar misstiriss
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Hm, coś z obróbką nie poszło jak trzeba, bo krawędzie na zdjęciach są poszarpane.

Co do kadrów to pierwsze i ostatnie fajnie by mogło wyglądać, gdyby właśnie nie ta jakość.
    Bo mi kazali wyostrzyć po zminiejszeniu, więc poszło na inteligentnym wyostrzaniu w PS chyba to nie był najlepszy pomysł?? Dzięki za słowa otuchy pomagają

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez misstiriss Zobacz posta
    Bo mi kazali wyostrzyć po zminiejszeniu, więc poszło na inteligentnym wyostrzaniu w PS chyba to nie był najlepszy pomysł?? Dzięki za słowa otuchy pomagają
    Wszystkie przeostrzone. Trzecie ciekawe. Pirwsze, coś za dożo czerwonego- wygląda jakby z PKiN-u odpadł tynk
    PS
    Dawaj większe zdjęcia!
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA