Strona 15 z 70 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 695

Wątek: Olympus E-620

diabolique
    Gość
    Dokręcić do tego Leicę 14-150 i jest mniut i ożeszki

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Dla mnie nadal LV to buzer, czasami może przydatny, czyszczalka jest potrzebna (i w 4/3 działa ona najlepiej) natomiast "filtry cyfrowe" możesz zaaplikować sobie na PC w dowolnym momencie. Jest wiele ciekawszych rozwiązań o wiele bardziej potrzebnych niż softwareowy szajs (chociażby nieszczęsny AEB z krokiem 2EV, wczytywanie własnych profili ICC, bracketing bez klapania lustrem, wymieniać mogę bardzo długo...)
    w 100% sie zgadzam z Tobą. Bracketingu z jednym strzałem szczególnie mi brakuje i szkoda że w 620 nie ma.
    620 jest OK ale szkoda że to bardziej "fotooamator" niż "zaawansowany" (i nie chodzi mi o ilość funkcji) szczególnie duża ilość softwarowych gadgetów które z większym powodzeniem można stosowac na PC.
    Było: Panasonic GX1, Olympus E510
    Jest: Panasonic GX7

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qazy Zobacz posta
    w 100% sie zgadzam z Tobą. Bracketingu z jednym strzałem szczególnie mi brakuje i szkoda że w 620 nie ma.
    620 jest OK ale szkoda że to bardziej "fotooamator" niż "zaawansowany" (i nie chodzi mi o ilość funkcji) szczególnie duża ilość softwarowych gadgetów które z większym powodzeniem można stosowac na PC.
    Jaki procent użytkowników skorzysta z "chociażby nieszczęsny AEB z krokiem 2EV, wczytywanie własnych profili ICC, bracketing bez klapania lustrem" a jaki z robienia zdjęc w tonacji sepii i reszty filtrów artystycznych...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Mnie to się też nie podobało, popatrz jednak na kilka serwisów poświęconych talentom fotograficznym Polaków (to oczywiście nie tyczy tylko Polski, ale śledzę tylko te polskie).
    http://ekskluziff.pl/
    http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/
    http://fotkapeel.blogspot.com/

Ktoś, kto w paincie zamalowuje twarz, albo nieudolnie cuduje ze zdjęciami może być z takiego wbudowanego Photoshopa zadowolony.
    To, że dla mnie nie istnieją tryby pracy inne jak PASM, nie znaczy, że się komuś nie przydają, a firma, która je najlepiej wdroży będzie miała chyba powodzenie na rynku.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jaki procent użytkowników skorzysta z "chociażby nieszczęsny AEB z krokiem 2EV, wczytywanie własnych profili ICC, bracketing bez klapania lustrem" a jaki z robienia zdjęc w tonacji sepii i reszty filtrów artystycznych...
    No własnie nie byłbym pewien czy odpowiedź jest oczywista.
    Pytanie tez jak będzie reklamowany ten aparat.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    No własnie nie byłbym pewien czy odpowiedź jest oczywista.
    Jest oczywista... firmy nie zarabiaja na "wyjadaczach" tylko na szarej masie, która własnie bajerami jest kuszona...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    I to jest aparat na który warto wymienić e-300!

P.S 5 klatek w serii RAW to bida....

| OlyJedi Awatar qazy
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta

Ktoś, kto w paincie zamalowuje twarz, albo nieudolnie cuduje ze zdjęciami może być z takiego wbudowanego Photoshopa zadowolony.
    To, że dla mnie nie istnieją tryby pracy inne jak PASM, nie znaczy, że się komuś nie przydają, a firma, która je najlepiej wdroży będzie miała chyba powodzenie na rynku.

Pozdrawiam
    Nie neguję ze ich nie powinno być. raczej szkoda mi że właśnie tak sielny nacisk jest na to połozony a inne sprawy troche mniej.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Jest oczywista... firmy nie zarabiaja na "wyjadaczach" tylko na szarej masie, która własnie bajerami jest kuszona...
    Tego mi właśnie szkoda. Bo mnie nie stac na droższe konstrukcje i chciałbym troszkę więcej takich funkcji w korpusach na które mnie stać.
    Ostatnio edytowane przez qazy ; 24.02.09 o 15:21 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie neguję ze ich nie powinno być. raczej szkoda mi że właśnie tak sielny nacisk jest na to połozony a inne sprawy troche mniej.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Tego mi właśnie szkoda. Bo mnie nie stac na droższe konstrukcje i chciałbym troszkę więcej takich funkcji w korpusach na które mnie stać.
    Ale w drozszych korpusach tez takich funkcji nie ma... i nie będzie, do czasu, aż któryś z producentów nie zdecyduje się otworzyć oprogramowania...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Nie wiem, czego z zaawansowanych funkcji ci brakuje. Czekam na szeroki braketing w jakimś korpusie ze średniej półki, filmy HD, nowe tryby pomiaru światła, połączenie AF opartego o detekcję fazy wraz z AF opartym na detekcji kontrastu i wielokrotną ekspozycję sklejaną w "HDR", ale na to potrzeba kilku lat, choćby z powodu używania w wielu konstrukcjach tego samego procesora.

Jak powstanie kolejny trupik z kodowaniem filmów HD na przykład, zagości we wszystkich puszkach w ciągu 12-18 miesięcy (łącznie z kompaktami).

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów