Strona 11 z 70 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Zerknij na pierwszą stronę wątku.
    Dzięki, przeoczyłem ten post. Nie różnią się, w szczególności z marketingowego punktu widzenia, prawie niczym. Już bardziej różne od siebie były E-420 i E-520 na moje oko, ale ja mało w temacie jestem
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Marudzisz.
    Ile już razy magicy z Olympusa słyszeli, że czyszczałka niepotrzebna, LV niepotrzebne w lustrzance, stabilizacja w korpusie jest do bani, o paru innych nie wspominając. Noo ale jak wprowadzą to (czyli zmałpują) C czy N- to już ficzer pełną gębą i w ogóle.
    W ten konstrukcji te filtry mogą być - w końcu to taki 'entry level'. Ale w E-30 i brońcie Bogowie, w następcy E-3 - to trochę nie przystoi 'fachowcom' proponować takie uproszczenia.

Generalnie, z wygląda i możliwości puszka zapowiada się świetnie. Już oczy wyobraźni malują mnie na górskim szlaku, w pełnym słońcu, z E-620 i dopiętym malutkim 9-18

To co budzie odwieczne wątpliwości to szumy i DR - jeżeli to matryca i rozwiązania z E-30, można oczekiwać podobnych osiągów. A te są najzupełniej w porządku. Wizjer? Cóż, też cudów się nie spodziewam, bo w końcu to pozycja poniżej E-3 i E-30. Byle by był nieco większy od tego z E-4xx i E-5xx.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    jeszcze kilka ciekawych zdjec na http://www.optyczne.pl/1615-nowo%C5%...pus_E-620.html

Ma tez dostrajanie jak e 30 - Podobnie jak w E-30 mamy możliwość dostrajania AF (w przypadku wystąpienia front lub back focus-a) w zakresie +/- 20 kroków, osobno dla 20 obiektywów.
    Ostatnio edytowane przez black_bird ; 24.02.09 o 12:17

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Dzięki, przeoczyłem ten post. Nie różnią się, w szczególności z marketingowego punktu widzenia, prawie niczym. Już bardziej różne od siebie były E-420 i E-520 na moje oko, ale ja mało w temacie jestem
    Pzdr
    Ee? Inna buda, inny układ i ilość punktów AF, inny wizjer, inny grip (dopinany), górne lcd i pewnie jeszcze parę innych niuansów. E-4xx i E-5xx różniły się tylko budową i stabilizacją, tutaj różnic jest o wiele więcej i bardziej rysujących charakter puszki.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Prysiu Zobacz posta
    Jako sprzedawca stwierdzam, że bez mocnej reklamy i mocnego zaangażowania właśnie sprzedawców ten model nie będzie się sprzedawał, bo: ma uchwyt tak samo niewygodny dla większości osób jak modele 4XX. I tyle.
    Eee tam, za to jest możliwość podpięcia gripa.
    Prawda, że ładny?

Jeszcze tu napisali: http://www.swiatobrazu.pl/nowa_lustr...mpus_e620.html
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 24.02.09 o 12:22

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    W ten konstrukcji te filtry mogą być - w końcu to taki 'entry level'. Ale w E-30 i brońcie Bogowie, w następcy E-3 - to trochę nie przystoi 'fachowcom' proponować takie uproszczenia.
    Jednym z powodów dla których wybrałem E30 a nie E3 są programy tematyczne- w E3 zdaje się ich nie ma.
    A ja używam.. to chyba nie wstyd
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Słodkości Killer będzie!
    Konkurencja wypuści coś z opcją kręcenia filmów i będzie po kilerze...
    Przecież kręcenie filmików na imprezkach to podstawa!
    Dlaczego amatorska lustrzanka AD 2009 tego nie ma? To chyba powinien być dość naturalny krok po LV.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Marudzisz.
    Ile już razy magicy z Olympusa słyszeli, że czyszczałka niepotrzebna, LV niepotrzebne w lustrzance, stabilizacja w korpusie jest do bani, o paru innych nie wspominając. Noo ale jak wprowadzą to (czyli zmałpują) C czy N- to już ficzer pełną gębą i w ogóle.
    Dla mnie nadal LV to buzer, czasami może przydatny, czyszczalka jest potrzebna (i w 4/3 działa ona najlepiej) natomiast "filtry cyfrowe" możesz zaaplikować sobie na PC w dowolnym momencie. Jest wiele ciekawszych rozwiązań o wiele bardziej potrzebnych niż softwareowy szajs (chociażby nieszczęsny AEB z krokiem 2EV, wczytywanie własnych profili ICC, bracketing bez klapania lustrem, wymieniać mogę bardzo długo...)

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Ee? Inna buda, inny układ i ilość punktów AF, inny wizjer, inny grip (dopinany), górne lcd i pewnie jeszcze parę innych niuansów. E-4xx i E-5xx różniły się tylko budową i stabilizacją, tutaj różnic jest o wiele więcej i bardziej rysujących charakter puszki.
    Budowa (grip i jego brak) i stabilizacja to moim zdaniem dużo bardziej znaczące różnice, niż małe różnice w tym, co i tak oba aparaty mają. Trochę inny wizjer, inna, ale zbliżona liczba punktów AF. Górny LCD i dwie rolki to największe różnice w moim odczuciu. Nie jest to jednak wiele, jak na dwie różne półki.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    natomiast "filtry cyfrowe" możesz zaaplikować sobie na PC w dowolnym momencie.
    Właśnie, nie lepiej było je zaimplementować do Olympus Master?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów