Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ale śliczności![]()
![]()
Jak zobaczyłam temat wątku to myślałam, że wydzielony bo sobie jaja robicie
a tu nie
Powiem tak jest przesłodki i wszystkomający ( tak tak bez filmikow ;p )
Wszystko to czego mi brakowało :stabilizacja, odchylany ekranik![]()
![]()
i inne cuda. w końcu jest sens kupic do takiego czegoś tez dłuższy obiektyw
Gdybym teraz kupowała pierwszą puszkę to czekałabym na tę ale mam 410tke i następna wymiana może za rok i to będzie na jakies "większe" E
Myśle, że olek pięknie trafia w gusta amatorów i chętnych na "podręczną" puchę.
Fajnie, ze coś się dzieje.... teraz czekam aż zasypią nas szkałami![]()
![]()
![]()
Może ktoś w końcu robił porządki za szafą i znalazł projekt 100 macro![]()
![]()
![]()
grizz: No tak ale to nie było otwarte FW. Teraz takie hackerskie sztuczki są dostępne dla Canona z digicami II (o ile dobrze pamiętam)
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Hmm źle zrozumiałeś - pisząc otwarte - nie miałem na mysli stricte open source'a, ale właśnie możliwośc wpływania na stałe tryby - np. możliwośc dowolnego ustawienia bracketingu/serii, mozliwośc dobrania do siebie autoiso od parametrów z kosmosuitd. itp. Może to spokojnie byc zrealizowane przez system pluginów.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Myślałem już o czymś podobnym. Podpinasz aparat do kompa przez kabel USB, odpalasz jakiegoś Olympus Mastera, a tam masz możliwość komponowania własnych ustawień. Np. taki braketing, przyciski funkcyjne, czas samowyzwalacza, auto ISO, jakiś priorytet czasu, zależny od ogniskowej z opcją bez stabilizacji i ze stabilizacją (fajnie by było mieć coś takiego) i inne takie pierdółki, kończą na wyglądzie menu i jego komponentach, jakie mają być wyświetlane na LCD. A wszystko z przyjemnym interfejsem, który sprawiłby, że układanie tych wszystkich rzeczy byłoby proste, jak układanie klocków lego![]()