Strona 12 z 70 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 695

Wątek: Olympus E-620

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Konkurencja wypuści coś z opcją kręcenia filmów i będzie po kilerze...
    Przecież kręcenie filmików na imprezkach to podstawa!
    Dlaczego amatorska lustrzanka AD 2009 tego nie ma? To chyba powinien być dość naturalny krok po LV.
    Ja tam cały czas czekam na opcje z twardym dyskiem i możliwością odtwarzania filmów. Wtedy wrócę do cyfry
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Aparacik fajny, nie powiem... Ale ja chyba poczekam i następny korpusik to kupię z zakresu E-3/E-x... Moje E-510 mi póki co wystarcza
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    ...Oto jest, najmniejsza i najlżejsza na świecie kreatywna cyfrowa lustrzanka z wbudowaną stabilizacją obrazu!
    Ee, pitolą. Pentax K-m jest mniejszy, chociaż pewnie cięższy ze względu na zasilanie. No chyba, że K-m nie jest kreatywną lustrzanką Wygląda mi na to, że możemy się już pożegnać z serią E-4xx. Do tej pory to dla niej zarezerwowany był termin "najmniejsza", a teraz Olek używa go dla modelu skądinąd większego. To znaczy, że E-4xx znika. No chyba, że zrobią podział: najmniejsza kreatywna / najmniejsza niekreatywna; najmniejsza ze stabilizacją / najmniejsza bez stabilizacji; najmniejsza z tych większych / najmniejsza z tych mniejszych... itp.

Cytat Zamieszczone przez enem Zobacz posta
    Ale niech ktos teraz powie, dla kogo bedzie e-30 ?
    Dla mnie. Mam dość wizjera z efektem światełka w tunelu. Mam dość punktów AF ułożonych tak daleko od mocnych punktów kadru, że dalej już być nie może. Mam dość świecenia wyświetlaczem po gałach, kiedy chcę zmienić parametry. Mam dość grzebania głęboko w menu, żeby dostać się do braketingu ekspozycji. Mam dość gimnastykowania się z jednym kółkiem, kiedy fotografuję w trybie M. Mam dość marnowania przycisku funkcyjnego na podgląd głębi ostrości. Poza tym kusi mnie ta poziomica w E-30

Chociaż zgadzam się, że E-620 jest tak napakowany funkcjami, że aż pęka od nich w szwach. Mimo to nadal nie ma kilku potrzebnych rzeczy. A w momencie, kiedy wejdzie on do sprzedaży i będzie kosztował (jak zwykle) o wiele za dużo, cena E-30 jeszcze trochę spadnie i może ten zacznie już kosztować w sam raz.

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak tu cokolwiek powiedzieć jak si e nie macało. Jednak że ze specyfikacji wynikaja same dobre wrażenia. Pewnie w kwietniu na foto-video będzie można pomacać.
    E- system i N-system

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ee, pitolą. Pentax K-m jest mniejszy, chociaż pewnie cięższy ze względu na zasilanie. No chyba, że K-m nie jest kreatywną lustrzanką Wygląda mi na to, że możemy się już pożegnać z serią E-4xx. Do tej pory to dla niej zarezerwowany był termin "najmniejsza", a teraz Olek używa go dla modelu skądinąd większego.
    Kwestia "ze stabilizacją" pełni tu rolę kluczową

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Podoba mi się to, że sie system rozwija - podoba mi się także to co można przeczytac w specyfikacji E620. Ekstra, tylko....
    zadam po raz kolejny pytanie (które nurtuje wielu użytkowników oraz tych, którzy się nad Olympusem zastanawiają)

Kiedy 300mm f/4 ???

Dziękuję za uwagę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Ee, pitolą. P Wygląda mi na to, że możemy się już pożegnać z serią E-4xx. Do tej pory to dla niej zarezerwowany był termin "najmniejsza", a teraz Olek używa go dla modelu skądinąd większego. To znaczy, że E-4xx znika.
    Robi miejsce dla m4/3 . Przecież nawet na naszym forum wielu to przepowiadało. Lustro przestaje być kryterium, staje się nim wymienna optyka. I słusznie.

Chociaż zgadzam się, że E-620 jest tak napakowany funkcjami, że aż pęka od nich w szwach. Mimo to nadal nie ma kilku potrzebnych rzeczy. A w momencie, kiedy wejdzie on do sprzedaży i będzie kosztował (jak zwykle) o wiele za dużo, cena E-30 jeszcze trochę spadnie i może ten zacznie już kosztować w sam raz.
    Masz ZChN chłopie. To jest entry level. A jak na taką lustrzankę naprawdę ma wszystko czego potrzeba.
    Choć poziomica w E30 jest SUPER!!
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria

No ale K-m też ma stabilizację, a jest mniejszy.
    Ale nie ma LV i pewnie paru innych rzeczy. Choć jeśli targować się o najmniejszą obudowę, to pewnie niezauważalnie wygrywa. A tu można mówić o najmniejszej obudowie z największą funkcjonalnością.

Mieszka w
    Komorów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01 Zobacz posta
    Ktoś wcześniej pisał czy jest spawarka - a widzisz gdzieś lampę wspomagającą AF bo ja nie. Także chyba jest spawarka.
    Wydaje mi się, że na tym zdjęciu ją wyraźnie widać. Chyba że się mylę?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mE-620__front_EZ-1442_XL.jpg
Wyświetleń:	458
Rozmiar:	2,8 KB
ID:	12927  
    Olympus E-510, ED 14-42, ED 40-150

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Chyba się mylisz.