Aparacik fajny, nie powiem... Ale ja chyba poczekam i następny korpusik to kupię z zakresu E-3/E-x... Moje E-510 mi póki co wystarcza![]()
"Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson
Ee, pitolą. Pentax K-m jest mniejszy, chociaż pewnie cięższy ze względu na zasilanie. No chyba, że K-m nie jest kreatywną lustrzanką...Oto jest, najmniejsza i najlżejsza na świecie kreatywna cyfrowa lustrzanka z wbudowaną stabilizacją obrazu!Wygląda mi na to, że możemy się już pożegnać z serią E-4xx. Do tej pory to dla niej zarezerwowany był termin "najmniejsza", a teraz Olek używa go dla modelu skądinąd większego. To znaczy, że E-4xx znika. No chyba, że zrobią podział: najmniejsza kreatywna / najmniejsza niekreatywna; najmniejsza ze stabilizacją / najmniejsza bez stabilizacji; najmniejsza z tych większych / najmniejsza z tych mniejszych... itp.
Dla mnie. Mam dość wizjera z efektem światełka w tunelu. Mam dość punktów AF ułożonych tak daleko od mocnych punktów kadru, że dalej już być nie może. Mam dość świecenia wyświetlaczem po gałach, kiedy chcę zmienić parametry. Mam dość grzebania głęboko w menu, żeby dostać się do braketingu ekspozycji. Mam dość gimnastykowania się z jednym kółkiem, kiedy fotografuję w trybie M. Mam dość marnowania przycisku funkcyjnego na podgląd głębi ostrości. Poza tym kusi mnie ta poziomica w E-30
Chociaż zgadzam się, że E-620 jest tak napakowany funkcjami, że aż pęka od nich w szwach. Mimo to nadal nie ma kilku potrzebnych rzeczy. A w momencie, kiedy wejdzie on do sprzedaży i będzie kosztował (jak zwykle) o wiele za dużo, cena E-30 jeszcze trochę spadnie i może ten zacznie już kosztować w sam raz.
Jak tu cokolwiek powiedzieć jak si e nie macało. Jednak że ze specyfikacji wynikaja same dobre wrażenia. Pewnie w kwietniu na foto-video będzie można pomacać.
E- system i N-system
Podoba mi się to, że sie system rozwija - podoba mi się także to co można przeczytac w specyfikacji E620. Ekstra, tylko....
zadam po raz kolejny pytanie (które nurtuje wielu użytkowników oraz tych, którzy się nad Olympusem zastanawiają)
Kiedy 300mm f/4 ???
Dziękuję za uwagę.
Robi miejsce dla m4/3 . Przecież nawet na naszym forum wielu to przepowiadało. Lustro przestaje być kryterium, staje się nim wymienna optyka. I słusznie.
Masz ZChN chłopie. To jest entry level. A jak na taką lustrzankę naprawdę ma wszystko czego potrzeba.Chociaż zgadzam się, że E-620 jest tak napakowany funkcjami, że aż pęka od nich w szwach. Mimo to nadal nie ma kilku potrzebnych rzeczy. A w momencie, kiedy wejdzie on do sprzedaży i będzie kosztował (jak zwykle) o wiele za dużo, cena E-30 jeszcze trochę spadnie i może ten zacznie już kosztować w sam raz.
Choć poziomica w E30 jest SUPER!!
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Chyba się mylisz.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto