Strona 10 z 54 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Czy wyjaśniło się coś z tą atrakcyjną ceną?
    Sklep po przysłaniu potwierdzenia zamówienia zaraz po wypełnieniu formularza na www, milczy - do tej pory nie raczyli wysłać żadnego e-maila czy zadzwonić...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Zarejestrowałam się, potwierdzający mail zamiast moich danych zawierał tylko znaczniki [mail] etc. i twierdził, że to działa do końca lutego... Jak to jest?
    U mnie było tak samo.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dzieki, czyli nie musze sie bac
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Hmmm - dziwny ten sklep, zamówiłem E-30 +14-54 za 4290 PLN, sklep przysłał mi drogą elektroniczną potwierdzenie zamówienia nr...., status - złożone...

Czy w ten sposób zawarłem już umowę w sensie prawnym i sklep musi się wywiązać?
    Moim zdaniem tak (a kiedyś zdarzyło mi się powąchać KC )
    Czytałeś regulamin sklepu? Dziwne ale nie zawiera zbyt wielu "pupochronów" dla sprzedawcy. Jedyne postanowienia dotyczące potwierdzania to zobowiązanie sklepu do telefonicznego potwierdzenia po potwierdzeniu elektronicznym.
    Tekst regulaminu, w przepisach końcowych nazywany jest umową, zastrzeżenie dotyczące realizowania zamówień w kolejności zgłoszeń dotyczy wyprzedaży i promocji (a poza tym IMHO prawdopodobnie mogłoby być uznane za nieważne - na wszelki wypadek info - postępowanie w tej sprawie przed sądem masz bezkosztowe całkowicie).
    Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.

Powodzenia

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Hmm, po slinga trzeba się zarejestrować do końca lutego, ale wszystko kupić i wysłać można do końca marca, tak? Zarejestrowałam się, potwierdzający mail zamiast moich danych zawierał tylko znaczniki [mail] etc. i twierdził, że to działa do końca lutego... Jak to jest?
    Chyba niebardzo do końca marca...
    W mailu, który dostałem rejestrując się (tak na wszelki wypadek, jeśli uda się sprzedać e-510 jeszcze w lutym i zdecydowałbym sie na e-30) jest napisane:

"Aby otrzymać prezent od Olympusa, wystarczy wysłać kopię dowodu zakupu oraz oryginalny kod kreskowy z opakowania E-30
    (...)
    Fakturę oraz kartę gwarancyjną musimy otrzymać przed 28.02. 2009, aby nabywca zachował prawo do niniejszej promocji."

I tu tez pytanie do osób, które juz skorzystały - wysyłaliście kartę gwarancyjną ????????????

Oczywiście powyższe dotyczy promocji "zabierz go ze sobą" czyli torby gratis, bo promocja lojalnościowa (grip lub lampa) to chyba faktycznie do końca marca.
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Coś im się pochrzaniło w tym mailu. Promocja jest do końca marca i żadna karta gwarancyjna nie jest im do tego potrzebna.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta

I tu tez pytanie do osób, które juz skorzystały - wysyłaliście kartę gwarancyjną ????????????

Oczywiście powyższe dotyczy promocji "zabierz go ze sobą" czyli torby gratis, bo promocja lojalnościowa (grip lub lampa) to chyba faktycznie do końca marca.
    Zadnej karty nie wysylalam, a plecak przyszedl po 9 dniach. Na lampe jeszcze czekam. Poszukaj wyzej w watku - wszystko opisalem.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Postąpiłam tak jak było napisane u Ruffa - wysłałam kopię dowodu
    zakupu i kod kreskowy i po 8 dniach przyszła torba.
    Gwarancji nie wysyłałam.

Pozdrawiam
    Olympus E30 + ZD 14-54 mm f2,8-3,5 II + Raynox 250

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mikola Zobacz posta
    Postąpiłam tak jak było napisane u Ruffa - wysłałam kopię dowodu
    zakupu i kod kreskowy i po 8 dniach przyszła torba.
    Gwarancji nie wysyłałam.

Pozdrawiam
    Skoro kupilas e-30 (chyba stad masz kod kreskowy), to czy zarejestrowalas rowniez swoj nowy korpus w celu otrzymania lampy lub gripa?

W zasadzie warunkiem tego drugiego jest swoista lojalnosc pojeta w ten sposob, ze posiada sie juz w momencie kupna zarejestrowany starszy model aparatu Olympusa. Nie jest to jednak dokladnie sprecyzowane. Teoretycznie komus, dla kogo e-30 jest pierwszym korpusem druga czesc promocji sie nie nalezy.
    Z drugiej strony ktos, kto zakupil e-30 ale wczesniej sprzedal np. e-510 (jak ja) jest lojalny w ich pojeciu, ale powinien przeciez wyrejestrowac korpus po sprzedazy, zeby ktos inny mogl go sobie zarejestrowac. W tej sytuacji juz trudno byloby udowodnic 'lojalnosc', chociaz ona jest faktem.

Ja moj e-510 ciagle mam zarejestrowany, bo kupiec nie domaga sie jego wyrejestrowania. Jest to w pewnym sensie nieuczciwe; niestety reguly promocji to wymuszaja...

A praktyka promocyjna, byc moze, jest bardziej liberalna. Wszak dostalem torbe bez zadnej specyfiakcji, zerowej faktury bedacej dowodem udzialu w promocji. Ot zwykla paczka kurierska bez opisu zawartosci.
    Ciekawe jak bedzie z lampa, na ktora ciagle czekam. To juz jest sprzet opatrzony numerami seryjnymi, gwarancja itd.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007