Dzieki, czyli nie musze sie bac![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Moim zdaniem tak (a kiedyś zdarzyło mi się powąchać KC)
Czytałeś regulamin sklepu? Dziwne ale nie zawiera zbyt wielu "pupochronów" dla sprzedawcy. Jedyne postanowienia dotyczące potwierdzania to zobowiązanie sklepu do telefonicznego potwierdzenia po potwierdzeniu elektronicznym.
Tekst regulaminu, w przepisach końcowych nazywany jest umową, zastrzeżenie dotyczące realizowania zamówień w kolejności zgłoszeń dotyczy wyprzedaży i promocji (a poza tym IMHO prawdopodobnie mogłoby być uznane za nieważne - na wszelki wypadek info - postępowanie w tej sprawie przed sądem masz bezkosztowe całkowicie).
Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.
Powodzenia
Chyba niebardzo do końca marca...
W mailu, który dostałem rejestrując się (tak na wszelki wypadek, jeśli uda się sprzedać e-510 jeszcze w lutym i zdecydowałbym sie na e-30) jest napisane:
"Aby otrzymać prezent od Olympusa, wystarczy wysłać kopię dowodu zakupu oraz oryginalny kod kreskowy z opakowania E-30
(...)
Fakturę oraz kartę gwarancyjną musimy otrzymać przed 28.02. 2009, aby nabywca zachował prawo do niniejszej promocji."
I tu tez pytanie do osób, które juz skorzystały - wysyłaliście kartę gwarancyjną ????????????
Oczywiście powyższe dotyczy promocji "zabierz go ze sobą" czyli torby gratis, bo promocja lojalnościowa (grip lub lampa) to chyba faktycznie do końca marca.
Coś im się pochrzaniło w tym mailu. Promocja jest do końca marca i żadna karta gwarancyjna nie jest im do tego potrzebna.
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007
Postąpiłam tak jak było napisane u Ruffa - wysłałam kopię dowodu
zakupu i kod kreskowy i po 8 dniach przyszła torba.
Gwarancji nie wysyłałam.
Pozdrawiam
Olympus E30 + ZD 14-54 mm f2,8-3,5 II + Raynox 250
Skoro kupilas e-30 (chyba stad masz kod kreskowy), to czy zarejestrowalas rowniez swoj nowy korpus w celu otrzymania lampy lub gripa?
W zasadzie warunkiem tego drugiego jest swoista lojalnosc pojeta w ten sposob, ze posiada sie juz w momencie kupna zarejestrowany starszy model aparatu Olympusa. Nie jest to jednak dokladnie sprecyzowane. Teoretycznie komus, dla kogo e-30 jest pierwszym korpusem druga czesc promocji sie nie nalezy.
Z drugiej strony ktos, kto zakupil e-30 ale wczesniej sprzedal np. e-510 (jak ja) jest lojalny w ich pojeciu, ale powinien przeciez wyrejestrowac korpus po sprzedazy, zeby ktos inny mogl go sobie zarejestrowac. W tej sytuacji juz trudno byloby udowodnic 'lojalnosc', chociaz ona jest faktem.
Ja moj e-510 ciagle mam zarejestrowany, bo kupiec nie domaga sie jego wyrejestrowania. Jest to w pewnym sensie nieuczciwe; niestety reguly promocji to wymuszaja...
A praktyka promocyjna, byc moze, jest bardziej liberalna. Wszak dostalem torbe bez zadnej specyfiakcji, zerowej faktury bedacej dowodem udzialu w promocji. Ot zwykla paczka kurierska bez opisu zawartosci.
Ciekawe jak bedzie z lampa, na ktora ciagle czekam. To juz jest sprzet opatrzony numerami seryjnymi, gwarancja itd.
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007