Strona 11 z 54 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 535

Wątek: Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.
    Dzięki za odpowiedź. Nie wiem co o tym sądzić. Wiadomo, że jak coś kupuję to chcę dobrą cenę ale nie należę do ludzi skłonnych iść do sądu w sytuacji kiedy ktoś się pomylił itp. Dlatego jak kupiłem na Allegro obiektyw za 1 zł po prostu odpuściłem, przyjąłem przeprosiny i wytłumaczenie, że pomyłka. Niemniej postawa sklepu NEO24.PL jest skandaliczna. Kupuję u nich przedmiot, przysyłają potwierdzenie zamówienia, wcześniej podaję wszelkie dane, chcę u nich zostawić kilka tysięcy złotych a oni - zero kontaktu. Cisza - żadnego e-maila nie mówiąc o telefonie. Nie wiem czy mają towar czy nie, czy zamówienie zrealizują i kiedy... Właśnie zacząłem ferie i co? - mam kupić gdzie indziej czy czekać? Poczekam jeszcze ze dwa dni i wystawię sklepowi odpowiednie laurki w Sieci...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Należy uważać - żeby nie było tak jak "nabici w japan-foto"
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Należy uważać - żeby nie było tak jak "nabici w japan-foto"
    Dlatego nie przelałem im kasy tylko zaznaczyłem opcję zapłaty w kasie ich punktu kolektorskiego w Krakowie - przy odbiorze sprzętu.

Acha - orientuje się ktoś czy przy takiej formie zakupu - zakup w Sieci - odbiór osobisty w wyznaczonym przez sklep punkcie albo sklepie - również przysługuje kupującemu prawo do zwrotu towaru do 10 dni?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Dlatego nie przelałem im kasy tylko zaznaczyłem opcję zapłaty w kasie ich punktu kolektorskiego w Krakowie - przy odbiorze sprzętu.

Acha - orientuje się ktoś czy przy takiej formie zakupu - zakup w Sieci - odbiór osobisty w wyznaczonym przez sklep punkcie albo sklepie - również przysługuje kupującemu prawo do zwrotu towaru do 10 dni?
    Przysługuje.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar dziango
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Moim zdaniem tak (a kiedyś zdarzyło mi się powąchać KC )
    Czytałeś regulamin sklepu? Dziwne ale nie zawiera zbyt wielu "pupochronów" dla sprzedawcy. Jedyne postanowienia dotyczące potwierdzania to zobowiązanie sklepu do telefonicznego potwierdzenia po potwierdzeniu elektronicznym.
    Tekst regulaminu, w przepisach końcowych nazywany jest umową, zastrzeżenie dotyczące realizowania zamówień w kolejności zgłoszeń dotyczy wyprzedaży i promocji (a poza tym IMHO prawdopodobnie mogłoby być uznane za nieważne - na wszelki wypadek info - postępowanie w tej sprawie przed sądem masz bezkosztowe całkowicie).
    Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.

Powodzenia
    Miałem podobną sytuację ze sklepem Agito. Produkt po dużo niższej cenie i przysłanie potwierdzenie złożenia zamówienia, nadany numer itp.
    Po konsultacji z Rzecznikiem okazało się, że automatyczna odpowiedź komputera (a taka z pewnością jest w tym przypadku), potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy. Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.
    Dzień wczorajszy to tylko sen, a jutro to tylko wizja lecz dziś dobrze przeżyte uczyni każde wczoraj snem o szczęściu a każde jutro wizją nadziei. Bacz więc dobrze na dzisiaj.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziango Zobacz posta
    Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.
    Ja napisałem coś zupełnie innego.

Po konsultacji z Rzecznikiem okazało się, że automatyczna odpowiedź komputera (a taka z pewnością jest w tym przypadku), potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy.
    śmiem się z tym poglądem nie zgadzać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Też się nie zgadzam. Na Allegro wiadomości potwierdzające dokonanie transakcji są wysyłane automatycznie, a mimo to są dowodem zawarcia prawnie wiążącej umowy.

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziango Zobacz posta
    .... potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy. Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.

Robiłam zakupy w róznych sklepach internetowych, nie tylko fotograficznych, nigdy nikt do mnie nie dzwonił.

Jedyną formą kontaktu były maile o przyjęciu zamówienia, realizacji zamówienia i wysyłce.

Kilka dni temu przysłano mi obiektyw z fotozakupów. Tez nikt nie dzwonił - czyli formalnie nie zawarli ze mną umowy, bo...

w regulaminie sklepu wyraźnie napisano

"
    3. Niezależnie od potwierdzenia za pomocą poczty elektronicznej, pracownik Sklepu FOTOZAKUPY.PL weryfikuje telefonicznie dane osoby zamawiającej i potwierdza fakt złożenia zamówienia oraz termin dostawy.
    4. Z chwilą potwierdzenia przyjęcia zamówienia w sposób określony w ust. 3 umowa sprzedaży pomiędzy Sklepem FOTOZAKUPY.PL a Klientem zostaje zawarta. Zamówienie zostaje zarejestrowane w systemie informatycznym Sklepu FOTOZAKUPY.PL jako potwierdzone."

dziango i Rzecznik mają racje.
    Tylko dlaczego sklep oszukuje? ;>

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta
    dziango i Rzecznik mają racje.
    Tylko dlaczego sklep oszukuje? ;>
    [/LEFT]
    A ja bezczelnie obstaje przy swoim
    IMHO z regulaminu neo.24 wynika jasno, że ktotek zawarł umowę. Niezależnie od tego jak brzmi regulamin fotozakupów

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    hahah

jasne, to inny sklep.

Czytałam regulamin neo24 i nie znalazłam punktu w którym zawarta zostaje umowa ( jest a mi umknęło? )

Dociekam, bo nie znam sie a chciałabym wiedzieć na przyszłość czy istnieje jakaś wyższa wyższość, jakiś przepis na który można się powołać dochodząc swoich praw, że jednak umowa zawarta została, w końcu ten Rzecznik skądś wytrzasnął ten pomysł z potwierdzeniem telefonicznym.

sorki za rozciąganie OTa