Dwie z Kuby...
szaleństwa z rybim okiem![]()
Dwie z Kuby...
szaleństwa z rybim okiem![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 10.02.09 o 23:00
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
s1, s2 - mocne - foty na których chyba najdłużej zatrzymałem wzrok przez ostatnie 2 tygodnie
nie umiem tylko powiedzieć dlaczego, to mnie wkurza bo chciałbym cos podpatrzyć i sam kiedyś robić takie fotki
kiedyś E-510/14-54/ aktualnie XZ-1
ulica 1m świetna - jak scena z gangsterskiego filmu: z obu stron skradają się bandziory a my mamy ich jak na dłoni i za chwilę... bum
s1 i 2 tez super oczywiście![]()
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Ulica1 m - rewelacyjne. Bardzo mi się podoba... Ci goście po lewej to pewnie nawet nie wiedzieli, że się na zdjęciu znajdą![]()
Dokładnie jak mówisz
Żeby zrobić takie zdjęcie musiałam podejść do rowerów na 20- 30 cm, chłopaki patrzą i myślą "skąd jest ta kobita, czy u nich nie ma rowerów?"![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
ulica1 jak najbardziej! Bardzo udany kadr. W ulicy2 kadr też super, ale niebo paskudne.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sorki, ale dwie ostatnie foty mię się nie podobują, bo nie lubię efektu rybiego oka. Na drugim przegięłaś IMHO z obróbką.
Ktoś kiedyś napisał, że obiektyw "rybie oko" nadaje się tylko do jednego - rejestrowania efektu "rybiego oka". Ja się pod tym podpisuję.
Ee tam...fotki fiszajem są fajne
Ludziki to już niekoniecznie ale do tych fotek fiszaj pasuje. Na obydwóch jest skrzyżowanie i narożnik budynku, fiszaj pozwolił pokazać to szeroko i fajnie rozciągnąć perspektywę, uwypuklając przedmioty na pierwszym planie.
Z tym szkiełkiem jak ze wszystkim, nadużywanie jest niewskazane ale umiejętnie użyte daje ciekawe rezultaty
Poza tym fiszaj ma jeszcze jedną, całkiem istotną cechę, to superszerokokatne szkło za relatywnie nieduże pieniądze.
Równie szeroki kąt z dobrą korekcją kosztuje małą fortunę a tu mamy dwa w jednym, albo fiszaja jako takiego albo superszeroki kąt za ćwierć ceny, oczywiście po obróbce w jakimś Fisheye Hemi czy innym, tego typu programie.
Fiszaj fajny jest![]()
"Ulica 2" podoba mi się, tylko oprócz nieba, bo przesadzone z obróbką. Bardzo charakterystyczna i klimartyczna zarazem (Trynidad?). Także dlatego, że jest mniej fiszajowata.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.