Zamiast się kłócić, dajcie fotki z obu wersji f/1.4
I z f/1.8 też dla porównania.
Obaj macie D700 więc to mi pasuje![]()
Zdjęcia Markowskiej, Darka, Roxy i Marty w mojej galerii są zrobione 50/1.8![]()
Zdjęcie w totalnej ciemnicy robione pożyczonym D700, jpg prosto z aparatu na starszym firmware. Ostrzone gdzieś w okolice rąk. Lekko podostrzone.
50/1.4@1.4 iso 3200
![]()
AF nie trafił.![]()
![]()
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
te zdjęcia nic nie pokazują. gdyby te same kadry walnąć przy 50 1,8 byłyby praktycznie identyczne, po podostrzeniu, zmniejszeniu. Różnica GO parę centymetrów niezauważalna na fotkach, więc trzeba to powiedzieć, NIC NIE WNOSZĄ A NAWET ODSTRASZAJĄ OD KUPOWANIA DROŻSZEJ NOWEJ WERSJI.
A samo zdjęcie prosi sie albo o zdecydowanie większą go (tak z f5,6) albo zdecydowanie mniejszą (1.2@85mm) bo teraz jest beznadziejnie...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Już podawałem link ze zdjęciami dla GO. Te fotki są stare a wkleiłem je tylko dlatego że mam taki obiektyw. Jak komuś przeszkadzają zawsze mogę usunąć.
Zwał jak zwał, ważnie że mnie z tym dobrze, nawet baardzo!
Dodam tylko że tak poważnie to ja się dopiero tego rzemiosła uczę a że lubię porządne pomoce naukowe to już inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 5.02.09 o 14:53