No ceny idą w górę od czasu jak można podpiąć te leciwe szkiełka do cyfrówek. Ja swojego taira kupiłem za 170zl z rozwaloną przysłoną, kilka godzin po otrzymaniu paczki już był w pełni sprawny.
No ceny idą w górę od czasu jak można podpiąć te leciwe szkiełka do cyfrówek. Ja swojego taira kupiłem za 170zl z rozwaloną przysłoną, kilka godzin po otrzymaniu paczki już był w pełni sprawny.
To jest jeszcze kwestia tego, czy właśnie tak jak Ty Magnum ktoś umie naprawićJa tam jestem kicha z takich rzeczy, a czasami widać naprawdę niezłe sztuki, tylko trzeba wiedzieć jak je naprawić.
PS Pomijam fakt, że niektóre ceny są jednak lekko przesadzone.![]()
I na nieszczęście tak się składa, że własnie tych, które mnie interesują w sposób szczególny![]()
Jak uważacie warto dać takie ceny za te szkła:
1. REVUENON 1:1.4/55 za 280zł?
2. PENTACON 50mm f/1.8 za 150zł?
Olympus E-520 + Zuiko 14-42mm f/3,5-5,6 + Zuiko 40-150mm f/4,0-5,6 + Velbon DF 60 + FL-36 R
Siemka, kupiłem sobie na allegro mieszek do zenita za 50zł stan bdb nówka sztuka, w opakowaniu z instrukcją cyrylicową :P.
Załączyłem go pod E-510 do tego helios, i tu jest moje pytanie czym się ustawia ostrość? Tylko tym pokrętłem w mieszku, czy też pokrętłem do ostrości w obiektywie.
Olympus E-510, ZD 14-42, Jupiter 37 A MC 3,5 / 135, Helios 44-2 2/58. www.lukaszptaszynski.pl Pozdrawiam!!!
Długością miecha.
Nie, nie długością miecha!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Moim zdaniem nie.
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 1.02.09 o 10:43 Powód: Automatyczne scalenie postów
Witam. Wracając do zablokowanego pierścienia ostrości, to miałem podobny problem z Takumarem 50 problem polegał na tym że adapter był z kołnierzem blokującym kołek o ten kołnierz opierała się wewnętrzna soczewka i blokowała ruch. Założyłem drugi adapter bez kołnierza blokującego kołek i po problemie .Sprawdż swój adapter.
Ostatnio edytowane przez jota ; 1.02.09 o 03:20