ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Ostatnio edytowane przez grizz ; 20.01.09 o 22:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No tak, ale odpinasz ec20 i masz światełko bardzo ok do innych zastosowań + ec20 zostaje na pzyszłość...
Jednak atakujac długie ognisokowe brałbym 150+ec14 lub 50-200+ec14
ec20 to raczej tylko do zd150.. pytanie jeszcze na ile to zabije kapitalną jakość zd150 - widzieliście jak to szkiełko pięknie rysuje?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Pomimo podłączenia EC20 do 150/2 to nadal dobre szkło, tylko 1400zł+7500zł to już poważna suma za którą można kupić np. E-3+50-200 a po sprzedaniu darmowej lampy dokupić EC14
Jeśli chodzi o stabilizację to kto jej używa przy takich długich szkłach na statywie?? Bo nie wyobrażam sobie robienie z ręki Canonem z 400/5,6 czy sigmą 100-300+TC1,4.
Są szkła które wykrywają statyw np. Nikkor 200-400/4VRII ale o marzeniach rozmawiamy w innych wątkach
Oczywiście E-3 z sigmą 100-300/4 można by próbować z ręki robić ale patrząc na wagę takiego zestawu nawet przy włączonej stabilizacji na dłuższą metę chyba za ciężko by było.
Sigma 150 + EC20 =
80% kadru, 15% wyostrzenia i nic więcej (Gimp). Z ręki, odległość ok. 7 m - to dużo przy tak małym ptaszku.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Masz FF![]()
![]()
Faaaktycznie... O tym nie pomyślałem![]()
Zgadzam sie w pelni. pointer0, kup to co zaspokaja twoje potrzeby, rob zdjecia sprzetem dostosowanym do twoich umiejetnosci - jak Olek nie ma takiego wybierz inny, i wtedy jak masz sentyment do Olka to mozesz sobie spokojnie czekac na 300/f4 nie stresujac sie czy wyjdzie za rok czy 10 lat![]()
Ostatnio edytowane przez outback ; 21.01.09 o 00:43