1 Jak nazywa się projektant tego samochodu?
2 Co zawdzięcza mu fotografia?
3 Co wspólnego z naszym krajem, ma ten pan.
1 Jak nazywa się projektant tego samochodu?
2 Co zawdzięcza mu fotografia?
3 Co wspólnego z naszym krajem, ma ten pan.
Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.
HEHE, niektórzy projektanci samochodów projektowali korpusy aparatów foto. Moze to jakiś gość od Fiata ? Ale to tylko strzał dla żartu![]()
1. Luigi Colani
2. Oprócz samochodów projektował również aparaty Canona - m.in. osławionego T90.
3. Jego matka ponoć pochodziła z Polski
Źródło:
http://www.roadlook.pl/oldtimers/sly...-urodziny.html
Brawo, prosimy o pytanko.
Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.
Skoro jest cisza, to znowu ja
Jakiego wywaływacza używał Jan Bułhak? . Za co tak bardzo go cenił i wywyższał nad inne?
Irku - umownie jest 24h na zadanie pytania, które jeszcze nie minęły,troszkę się więc pośpieszyłeś. Szczerze to nie miałem idei na ciekawe pytanie więc mnie wybawiłeś - niech tak zostanie... Poza tym Twoja wczorajsza odpowiedź była pierwsza i też bliska prawdy
...
A więc:
Jakiego wywaływacza używał Jan Bułhak? . Za co tak bardzo go cenił i wywyższał nad inne?
Nikt nie odpowiedział.
Zadaj kolejne pytanie.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Podaję odpowiedź:
Jan Bułhak opisując wywoływacze podkreślał zalety swojego ulubionego wywoływacza opartego na pirogallolu, który daje największą rozpiętość i wyrobienie tonalne na kliszach i głęboką czerń na powiększeniach. Wywoływałem kiedyś tym wywoływaczem negatywy 6x7cm. więc nie dziwię się zachwytom mistrza Bułhaka . Niestety pirogallolu nie stosuje się do wywoływaczy drobnoziarnistych...
--------------------------------------
pirogallol, 1,2,3-trihydroksybenzen
---------------------------------------------
Teraz trudne pytanie z optyki !!!!
Dlaczego lustro odwraca strony --lewą z prawą, a nie odwraca góry z dołem???![]()
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 23.12.08 o 18:27
lustro nie odwraca lewej z prawą więc nie odwaraca też góry z dołem
to symetria względem płaszczyzny a nie punktu![]()