Irek narysuj bieg promieni padających i odbitych. Tam nie ma się co odbijać.
Irek czy ty już o tej godzinie w przestrzeni 6-wymiarowej operujesz, nie wliczając w to zakrzywienia czasoprzestrzeni ?
Gdzie można kupić taki materiał??![]()
Irek narysuj bieg promieni padających i odbitych. Tam nie ma się co odbijać.
Irek czy ty już o tej godzinie w przestrzeni 6-wymiarowej operujesz, nie wliczając w to zakrzywienia czasoprzestrzeni ?
Gdzie można kupić taki materiał??![]()
OM-D E-M5, 12-50, 45/1.8, E-510 dual kit, 14-54, FL-50,
Nie rozumie pytania !!!
Przecież jak patrzę się w lustro to lewe oko mam z lewej strony a prawe z prawej a brodę niżej, czoło zaś u góry i nic mi się nie obraca ani nie odbija ani mi się żadna symetria względem punktu czy osi nie robi. Ja w lustrze bynajmniej widzę światło które najpierw odbiło się od jakiegoś przedmiotu później od powierzchni lustra i wpadło do mojego oka i nic mi się po drodze nie odwraca ani nie zamienia ani nic z tych rzeczy.
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
ZwierciadĹo optyczne â Wikipedia, wolna encyklopedia
Zwierciadło płaskie [edytuj]
W zwierciadle płaskim obraz obiektu konstruuje się poprzez wykonanie odbicia symetrycznego względem płaszczyzny zwierciadła. Jest to obraz pozorny, nieodwrócony i tej samej wielkości.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
zimny: Czy zaprzeczasz, że zdjęcia osoby sfotografowanej w lustrze i bez lustra różnią się ?
Irkowi chyba chodziło dlaczego jak weźmie jakiś napis i stanie z nim przed lustrem to nie może go przeczytać bo widzi go od końca i na dodatek ma literki poodwracane. Ale to tylko złudzenie bo tak naprawdę to po prostu źle trzyma kartkę nie w tą stronę co trzeba a lustro robi mu dokładne jej odbicie.
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
cały czas twierzę że lustro nie zamienia strony lewej z prawą. Bo nie ma jak. promienie świetlne odbijają się od płaszczyzny więc głowa odbija się i daje obraz głowy stopa daje obraz stopy prawa ręka daje obraz prawej ręki a lewa ręka daje obraz lewej ręki.
Tak więc lustro zarówno nie zamienia lewej z prawą jak i nie zamienia góry z dołem.
gdy się obrócimy tyłem do lustra nic się nie zmienia bo lustro nawet "nie ma pojęcia" że się obrócilićmy co więcej - zasady fizyki nie zmieniają się w zależności od tego czy stoimy twarzą czy tyłem do lustra
tak więc jedyne co moze sądzić ze coś jest zamienone miejscami to nasz mózg, ale lustro w takim samym stopniu zamienia lewą z prawą jak górę z dołem
Coby się nie rozwodzić prosimy Irku o pytanie na które można odpowiedzieć.![]()
UZNAJĘ odpowiedź dobasa! Chodzi o nasz mózg i jego postrzeganie stron -lewa-prawa co prawdopodobnie związane jest z dwuocznym widzeniem.