Też przeproszę. To pierwsze zdjęcie już nie jest świetne. Za to świetne jest PSowanie.
Też przeproszę. To pierwsze zdjęcie już nie jest świetne. Za to świetne jest PSowanie.
E-3, E-510
Jak tak wszyscy przepraszają to niech nas bernardus przeprosi za kłamsto i wywoływanie kłótni... Albo przynajmniej niektórych.
zulka stwierdziła że bokeh jakiś Psowany, Rafał Czarny napisał że mu perspektywa nie lezy, i wiemy dlaczego, bo faktycznie PSowane (piekny efekt wyszedł to fakt).
A berdnardus napisał ze Bokeh oryginalny, że leżał pod drzewem i z metra robił. I po co to.
Masz zdolność kadrowania i przerabiania (dla mnie to wygląda zabójczo), a tu takie tricki robić. Chyba że to PR XXI wieku.
Witajcie zatem , sprawa wczesniejsza i drobne ten tego juz bez ciagniecia dalej....
moze wrzuce pare fotek , bedzie to offtopic bo makro ale popatrzcie co o tym sadzicie.
a jeszcze jeden ptaszek , moze i on nie wyglada atrakcyjnie jako model i tez ptak , pomyslalem warto uwiecznic.
Makro robione ZD 1:3,5
nastepne sukcesywnie bede dodawal....
Ostatnio edytowane przez bernardus74 ; 19.12.08 o 14:10
Dla mnie bomba. Piękne. Też chcę tak umieć.
P.S. numeracja pomogła by oceniać![]()
Witaj na Forum. Pierwsza sowa super, obróbka jak dla mnie - również.
pe es. Gratuluję tak nietypowego startu![]()
Hehe, nie mogę się powstrzymać - gratuluję oblatania w PS'ie - tak przerobić kosa z początku wątku, na gawrona (??)
Zdjęcia bardzo ładne. Co cieszy, to szczegółowość i nieprzypadkowość kadrów - choć może nieco wszystko za ciasno na nich jest, ale widocznie takie było zamierzenie.
Jasne masz racje....
pokaze wam fote nie obrobiona w PS
Inaczej kadrowane , dalem wiecej przestrzeni , kolorystyka naturalna a dodam zeby nie bylo lekki Crop , jakies tam zabiegi kosmetyczne ale staralem sie nie przesadzic ..., tak czy siak wydaje mi sie ze ladny okaz spotkalem
Wszystkich ktorych ja urazilem przepraszam.
![]()
Ostatnio edytowane przez bernardus74 ; 19.12.08 o 17:42
Ale "się narobiłoooooooooo"!
Foty fajne, a że ciut Ps -owane- i co z tego? Przecie te Ps-y i inne "wynalazki" do tego są - i sie dobrze cenią. A jak KTOŚ potrafi "z głową" zastosować - to czapeczki z głow!
Jeszcze raz - gratuluję fotek i umiejętności Ps- owania.
Pozdrówka i powodzonka.
Witam
Podobają mi się zdjęcia makro, zwłaszcza motyl. Tym bardziej robi wrażenie, że znowu udało Ci się blisko podejść. Obróbka jak dla mnie dość szczególna ale kadry fajne.
Pozdrawiam
Motyl bardzo mi się podoba. Jeszcze się dopytam - robione ZD 35 mm f3.5 macro?
Konik też fajnie wyszedł. Fajne światło.
Ostatnio edytowane przez jolly ; 19.12.08 o 19:35
Pozdrawiam, Jola