Nikon D60, jak pamiętam, ma możliwość zapisu równocześnie RAW+niskiej rozdzielczości JPG.
Nikon D60, jak pamiętam, ma możliwość zapisu równocześnie RAW+niskiej rozdzielczości JPG.
OM-D E-M5, 12-50, 45/1.8, E-510 dual kit, 14-54, FL-50,
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Idąc dalej tym trybem myślenia, to najrozsądnieszym wyborem byłby w chwili obecnej zakup Fuji S5. Ceny niezwykle kuszące jak na taką puszkę. Otrzymujemy największy zakres tonalny z dostępnych w lustrzankach plus świetne kolory/ No i całkiem niezły AF. Z wad - dość powolna jadnak (Zamula przy zapisie RAWów) no i jedynie 6MPxl (choć całkiem nieźle interpolowanych do 12).
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Powiem tak, zdecydowanie, wybrałbym E520
pewne zalety widzę dopiero w D90, bo ma lepszy wizjer, LCD może i dynamike.
Natomiast D60 to pokłosie D40 strasznie pociachany.... Odradzam
/*...................*/
/* ...........................*/
zimny, tu chyba nie chodzi o rozdzielczość, tylko kompresję. D60 oferuję tryb raw+jpeg jedynie przy dużej kompresji tego drugiego. I niestety większość lustrzanek z tej półki ma podobnie.
Dobrze koledzy piszą. Jeśli Nikona to przynajmniej D90.
A jeśli jedziesz na kicie to rozważ zmianę obiektywu na jaśniejszy.
Nie zgadzam się, nie brałbym E-520 tam gdzie potrzebna jest sensowna dynamika. To już lepiej zostać z E-500.
E-520 oznacza tylko pogorszenie kolorów, i jakaś tam poprawę na wysokim iso (tylko w kwestii szumu).