Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 196

Wątek: Grip do 510

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dziś dostałem mój grip z pilotem. Różni się od poprzednich modeli nowym pojemnikiem na baterie(wprowadzonym od 1 września 2008 ), który ma teraz symbol MEB-02 i podobno jest bezpieczniejszy, gdyż nowe rodzaje baterii mogą mieć za wysokie napięcie... Ile w tym prawdy, nie wiem, ale taką erratę dostałem wraz z moim zestawem.
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Largo Zobacz posta
    Dziś dostałem mój grip z pilotem. Różni się od poprzednich modeli nowym pojemnikiem na baterie(wprowadzonym od 1 września 2008 ), który ma teraz symbol MEB-02 i podobno jest bezpieczniejszy, gdyż nowe rodzaje baterii mogą mieć za wysokie napięcie... Ile w tym prawdy, nie wiem, ale taką erratę dostałem wraz z moim zestawem.
    Zapytam: gdzie kupiłeś?
    Rozglądam się po sklepach i widzę te starsze modele.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Tu byłem. Pisałem maila. Towar niedostępny.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    I jeszcze tutaj :
    http://www.allegro.pl/item497576508_...pack_grip.html
    Tutaj też powinny być. Ogłoszenie jest ze starszego typu, ale jak u nich byłem to nowsza odmiane tez mieli:
    http://www.allegro.pl/item500775464_...10_nowosc.html
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 14.12.08 o 19:03
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tylko Slawek podaje Ci linka do gripa bez pilota. W tym z pilotem ważna jest literka R na końcu symbolu FBH-E51R
    Chyba, że nie zależy Ci na pilocie
    Ja wpisałem w google ten model i wyskoczyła mi oferta sklepu accord.
    http://www.accord-foto.pl/index.html?producent=43
    Dobry kontakt, szybka przesyłka, ogólnie polecam
    Na opakowaniu jest symbol BH-E51R i kosztuje on 279zł plus przesyłka Pocztexem - 27zł. Razem 306 zł i masz w ciągu czterech dni Grip w domu. Dla mnie super rzecz, bo lepiej się trzyma aparat i łatwiej teraz robić pionowe zdjęcia.

Mój przedmówca podał Ci też tego drugiego linka do tego masakrycznego gripa (masakryczny wygląd), który został już w tym temacie "wyklęty". Pamiętaj, że są trzy rodzaje tych gripów. W stosunku do wersji bez pilota różnica nie jest duża, więc warto dać parę złotych więcej.
    Ostatnio edytowane przez Largo ; 14.12.08 o 19:14
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

Mieszka w
    WWA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    oferta sklepu accord.
    http://www.accord-foto.pl/index.html?producent=43
    Dobry kontakt, szybka przesyłka, ogólnie polecam
    Na opakowaniu jest symbol BH-E51R i kosztuje on 279zł plus przesyłka Pocztexem - 27zł. Razem 306 zł i masz w ciągu czterech dni Grip w domu.
    Dziękuje koledze za linkę.

Faktycznie sklep wykazuje pełen profesjonalizm. Zamówiłem Grip'a w środę o godzinę 10.00 przez ich stronkę - koszt 279pln + przesyłka DPD = 318 pln. Paczka dotarła do mnie dnia następnego czyli wczoraj o g. 17.00. Zapakowane tak jakby ten batterypack wykonany był co najmniej z kruchego szkła - dawno nie widziałem tak dobrze zapakowanego towaru.

Co do samego Gripa. Wykonanie jak na Azję bardzo dobre, starannie wykończone elementy, plastyk solidny a co najważniejsze grip jest bardzo ładnie spasowany z korpusem - nic nie trzeszczy i nie ma luzów. O użyteczności nie bedę pisał, gdyż jeszce się nie bawiłem za dużo - wczoraj zlożyłem w calośc i pierwsze odczucia były pozytywne - w końcu mam stabilny i wygodny chwyt aparatu z założona lampą !

osobiście mogę polecić i sklep i sam GRIP :
    OWNUSER Battery Pack FBH-E51R do Olympus E-510/E-520 + pilot IR
    Olympus E-510 Dual Kit + Metz 48AF-1 + Ownuser Grip FBH-E51R

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez AR3S Zobacz posta
    Dziękuje koledze za linkę.

Faktycznie sklep wykazuje pełen profesjonalizm. Zamówiłem Grip'a w środę o godzinę 10.00 przez ich stronkę - koszt 279pln + przesyłka DPD = 318 pln. Paczka dotarła do mnie dnia następnego czyli wczoraj o g. 17.00. Zapakowane tak jakby ten batterypack wykonany był co najmniej z kruchego szkła - dawno nie widziałem tak dobrze zapakowanego towaru.

Co do samego Gripa. Wykonanie jak na Azję bardzo dobre, starannie wykończone elementy, plastyk solidny a co najważniejsze grip jest bardzo ładnie spasowany z korpusem - nic nie trzeszczy i nie ma luzów. O użyteczności nie bedę pisał, gdyż jeszce się nie bawiłem za dużo - wczoraj zlożyłem w calośc i pierwsze odczucia były pozytywne - w końcu mam stabilny i wygodny chwyt aparatu z założona lampą !

osobiście mogę polecić i sklep i sam GRIP :
    OWNUSER Battery Pack FBH-E51R do Olympus E-510/E-520 + pilot IR
    Czy jesteś pracownikiem tego sklepu? Laurka spamowa strasznie.

Zaciekawiony
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Tylko Slawek podaje Ci linka do gripa bez pilota. W tym z pilotem ważna jest literka R na końcu symbolu FBH-E51R

Mój przedmówca podał Ci też tego drugiego linka do tego masakrycznego gripa (masakryczny wygląd), który został już w tym temacie "wyklęty". Pamiętaj, że są trzy rodzaje tych gripów. W stosunku do wersji bez pilota różnica nie jest duża, więc warto dać parę złotych więcej.
    Jak możecie, to pokażcie real photo E-510 + ten ładny grip. Mnie rzeczywiście odstraszył jego wygląd, ale chętnie zerknę, jak się to obecnie prezentuje.
    Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 19.12.08 o 18:10

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Jakiś czas temu byłem nakręcony na battery packa
    Bo jak zimno to prądu mam dużo i bo na takim długio pociągnie...

Ale zeszłej zimy używałem E300 z BP i stwierdziłem że to chyba nieporozumienie i nie pojmuję po co taki wynalazek. Może to moje niezrozumienie czegoś powoduje że tak myślę ale...

już tłumaczę. Karkonosze -15 stopni. Zimno więc bateryljki mają małą żywotność. Gdy używałem BP wszystkie baterie które miałem wjego wnętrzu wychładzały się i spaała ich żywotnść

Gdy zacząłem robić zdjęcia - tak ze jedna bateryjka w aparacie a pozostałe w kieszenie pod ubraniem - nagle jakoś można było pracować. Jedna stygnie reszta się grzeje, potem zamiana jak ta zimna się podgrzała to się okazało że w niej dużo prądu jeszcze siedzi

ak więc ostatnio podważam sens takiego wynalazku i zastanawiam się czy nie lepiej dokupić po prostu bateryjek

chyba ze grip z dodatkowym spustem jest tym co tak ułatwia życie...

Nie wiem..