Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 196

Wątek: Grip do 510

| OlyJedi Awatar Largo
    Mieszka w
    Słupca
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dla mnie o to właśnie chodzi - ułatwia mi trzymanie aparatu i przede wszystkim zdjęcia pionowe. Co mi się ni podoba to ten guzik z lewej strony. Często zdarza mi się niechcący nacisnąć ten spust migawki kadrując poziomo i wtedy aparat "strzela" fleszem. Oprócz tego bardzo fajna rzecz ten cały grip
    PS a zdjęcia są dwie strony do tyłu - strona 14
    https://forum.olympusclub.pl/showthr...+e-510&page=14

P.S.
    RadioErewan ja też mogę polecić ten sklep wszystkim klubowiczom. Jest naprawdę tak jak napisał AR3S. Grip doszedł szybko i był zapakowany jak kieliszek z kryształu.
    Ostatnio edytowane przez Largo ; 20.12.08 o 01:49
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło...
    www.adamkrol.com

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Dobas, ja też rozpatruję ten grip ze względu na uchwyt, a nie zasilanie. Po prostu, jak podpiąłem moje 50-200 do E-1 z gripem, to było to. Z samym E-510, które posiadam, trzyma się to znacznie gorzej w moim odczuciu czyli leci do przodu.
    Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 20.12.08 o 09:37

| OlyJedi Awatar PiotrAntasik
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wystarczy do tego gripa wsadzić Eneloopy AA od sanyo, producent zapewnia działanie w -10*C
    E-510 + 14-42 + 40-150 + Sigma 50-500 + Metz 58 / E-10 / OM-1 MD + OM-1n MD + OM-2n + Zuiko 50 1.8 + Zuiko 28 3.5 + Sigma 135 2.8

Mieszka w
    WWA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Czy jesteś pracownikiem tego sklepu? Laurka spamowa strasznie.

Zaciekawiony

Heh ... ciekawe spostrzeżenie, ale jakże chybione. Nie jestem pracownikiem tegoż sklepu - ponowna lektura posta ze zrozumieniem, pomoże Koledze się o tym przekonać.

Nie jest to laurka jak Kolega raczył napisać - tylko subiektywna ocena pracy sklepu - dla innych zaciekawionych.

Mam nadzieję, że zaspokoiłem ciekawość Kolegi.

Olympus E-510 Dual Kit + Metz 48AF-1 + Ownuser Grip FBH-E51R

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Może ktoś nie oglądał ...

301 Moved Permanently

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Taki mały trick

Dziś zauważyłem jedną rzecz:
    Jak się z gripa zedrze naklejkę z napisem OWNUSER to od razu się to ustrojstwo lepiej prezentuje. Polecam, sam zdarłem i jestem zadowolony.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    hehehe.. skąd to znam... ja zanim podłączyłem do body usunałem wszelkie oznaczenia
    i tez przez to 200 fotek wiecej robi na akku
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ramzes_II Zobacz posta
    hehehe.. skąd to znam... ja zanim podłączyłem do body usunałem wszelkie oznaczenia
    i tez przez to 200 fotek wiecej robi na akku
    Ja dziś dopiero zauważyłem, że to się da odkleić. Wcześniej jakoś mi się myślało, że to jest "na stałe".

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Chcę sobie dokupić taki grip żeby poprawić "chwyt" mojego E-510. Przeglądając wątek i zdjęcia mam pytania do userów tego gripa
    1. Czy po podłączeniu wtyczki USB, ta otwarta, wisząca zatyczka nie przeszkadza. Wisi toto tak jakby miało za chwilę odpaść. Nie da się jej np. odpiąć tak jak pokrywki baterii?
    2. A jak by tak zrezygnować z dodatkowego spustu na gripie i nie podpinać wtyku USB ? Zatyczka była by na swoim miejscu, ale co wtedy z tą luźną wtyczką? czy nie da się jej gdzieś schować aby nie "dyndała" ?
    3. Jak oceniacie samo wykonanie? Nie wygląda toto jak produkt "made in garaż"?
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piaseczno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Korzystam z tego gripa już około roku i.....

1. Czy po podłączeniu wtyczki USB, ta otwarta, wisząca zatyczka nie przeszkadza. Wisi toto tak jakby miało za chwilę odpaść. Nie da się jej np. odpiąć tak jak pokrywki baterii?
    Bardziej niż wystająca gumowa zaślepka przeszkadza wtyczka ale można się do tego przyzwyczaić.

2. A jak by tak zrezygnować z dodatkowego spustu na gripie i nie podpinać wtyku USB ? Zatyczka była by na swoim miejscu, ale co wtedy z tą luźną wtyczką? czy nie da się jej gdzieś schować aby nie "dyndała" ?
    Luźna, nie podłączona wtyczka jeszcze bardziej przeszkadza niż podłączona. Choć moim zdaniem przypinanie gripa tylko dla baterii traci sens.

3. Jak oceniacie samo wykonanie? Nie wygląda toto jak produkt "made in garaż"?
    Wykonanie jest dobre. Nic nie trzeszczy, nie odpada itd.

Taki grip ma tylko jedną wadę, że jak się do niego przyzwyczaisz to później jest strasznie niewygodnie bez niego
    Ostatnio edytowane przez via ; 6.08.09 o 10:16