A ja bardzo bym chciała wiedzieć co i dlaczego tak.
Poza tym co z puszką nr 2? Nie mogę zostać awaryjnie na 510, bez szkieł... Tele też mieć muszę, jest potrzebne do innych celów. Dlatego złożyłam taki misz-masz...
A ja bardzo bym chciała wiedzieć co i dlaczego tak.
Poza tym co z puszką nr 2? Nie mogę zostać awaryjnie na 510, bez szkieł... Tele też mieć muszę, jest potrzebne do innych celów. Dlatego złożyłam taki misz-masz...
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Za diabolique, nie rozumiem.
było sobie życie
Jak to mówią - łatwo przyszło - łatwo poszłoza 20 tys. ot tak, kupiłbym Leicę M8, z 50 f/2.0 lub 28 f/2.8 . Jak szaleć to szaleć
![]()
MK
nevrah: pogadaj z GARYM. To zawodowiec i moim zdaniem najlepiej Ci przedstawi zakup czegoś ze stajni Canona. Pogadaj również z FATMANEM nt. Nikona.
Sam mam teraz podobne dylematy. Już jest kilka ślubów na przyszły rok i zastanawiam się czy do tego celu nie zakupić czegoś ze stajni C. Zobaczymy
Olka na pewno sobie zostawię, a może ewentualnie będę miał 2 systemy.
Moim zdaniem kolejny bezsensowny temat bo wszystko to było ''wałkowane'' xxxxxxrazy na tym forum jak i wielu wielu innychPS. mają 20 tysięcy i E-510+kity bez zastanowienia zmienił bym stajnie
bo prawie nic nie tracisz
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Miszu zaraziłeś się grypy Filipińskiej ??![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
5D II, lampkę i ze dwa szkła (na Boga, wystarczy do wszystkiego!), jeśli już tak bardzo chcesz śluby robić, a resztę wydać na wycieczkę na Islandię.
Prawdę mówiąc, obecnie już chyba co piąty użytkownik lustrzanki cyfrowej się za śluby zabiera. I ten ułamek rośnie...
moim zdaniem dlatego, że wreszcie cyfrowe cenowo i jakościowo do tych impez przystają.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
Eeee tam, gdyby skala była taka jak powiadasz, to ceny sesji ślubnych były by dużo niższe od obecnych.
Dla autora wątku. Kup 5d albo d700, zależnie od upodobań ergonomii. W Nikonie więcej będzie kosztować szklarnia (mowa oczywiście o szkłach godnych tych korpusów). Poczekaj na relacje użytkowników 5d mk2, może będzie ciekawy.
Na początek dwa szkła - 24-70 + 70-200 (w Canonie f/4 stabilizowane, w Nikonie VR).
Nad stałkami się zastanowisz, jak będziesz wiedział, których ogniskowych potrzebujesz.
Do tego lampa 580 EXII lub SB900 i 15k PLN powiedziało "do widzenia".
Ostatnio często biegam za żoną w formie asystenta na ślubach i E-3 sprawdza się, ale chyba nie zaryzykował bym solówki, mając oczywiście wybór. Wielka satysfakcja jest wtedy, kiedy fotograf klnie na pogodę, bo co to za stres, stać z E-3 w deszczu, ale niestety, sluby pod gołym niebem w PL to rzadkość.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto