Radek, oczywiście, że przesadzam. To było dla podkreślenia trendu...![]()
Radek, oczywiście, że przesadzam. To było dla podkreślenia trendu...![]()
Jak wzrośnie liczba rozwodów, to tych użytkowników robiących śluby będzie coraz więcej....
radio podało, że trzeba będzie zrobić 10 godzinny kurs (za opłatą 100pln), aby śluby w kościele robić.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
ale podobno ma być taki certyfikat obowiązkowo przez księży egzekwowany.
Bo.
"Ci, co chcą dobrze, postępują w taki sam sposób jak ci, co chcą źle".
Aldous Huxley
We wszystkich kuriach? Jeszcze nigdy nie poprosili mojej zony o zaświadczenie. Przed ceremonią i tak musisz iść do xiędza zapytać, co ci wolno.
Jeden powiedział mojej zonie "Jesteś wolna jak sznurówka w trampku". Inny nie życzył sobie zdjęć podczas kazania (bo ludzie muszą słuchać co on mówi, a nie ustawiać się do zdjęć fotografa). Każdy ma jakieś życzenia, a jak xiądz widzi, że fotograf wie, że trzeba zapytać, po co sprawdzać "ausweis"?
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Jak widzę nie ma ani jednego użytkownika Olympusa coby radził robić tym sprzętem kotleta. Zastanowiło mnie zdanie RE, który ma dostęp do PRO sprzętu i jakieś doświadczenie w temacie a "nie zaryzykowałby". Myślę, że czas aby część użytkowników systemu zrewidowała swoje poglądy na temat systemu i zastanowiła się czy chce "przy okazji" tłuc chałturę czy być amatorami w systemie 4/3 mimo wydania kupy kasy na sprzęt PRO (amatorami w pozytywnym znaczeniu tego słowa oczywiście) . Co ciekawe zdanie zabrały osoby, które z foto mają więcej wspólnego niż niedzielny pstryk. (qbic, suchar, alakin). Mariush na rzecz ślubów zdaje się zmienił system na Canona. Lessie też wyprzedaje graty i myśli o Canonie (nie pod śluby). W przeciągu kilkunastu ostatnich msc kilka dobrych osób odeszło z systemu. Dobrze, że Willow32 został jeszcze chociaż coś czytałem, że zdaje się z Nikonem chwilę pracował ale nie pamiętam już dobrze, więc przepraszam jeżeli się mylę. Nevrah, nie łatwo jest zmienić orientację z dnia na dzień ale zastanów się dobrze czy pchać się w wypasioną szklarnie i mieć masę frajdy z hobby a wstydzić się przy oddawaniu fotek młodym czy raczej kupić mniej sprzętu w Canonie czy Nikonie a ukierunkować się na śluby. Później jak będzie kasa zawsze możesz kupić coś więcej. (Nawet kompletny system Olympusa, obiektywy raczej nie drożeją a body leci na cenie).
p.s RE jakim sprzętem żona robi śluby?
Chyba powinnam zmienić na tytuł na: Jeśli uda mi się w pocie czoła, z błotem na butach i z bólem kręgosłupa wykopać 20 000...
Nie jest to śmieszne, przynajmniej nie dla mnie. Sprawa jest poważna. Z jakiegoś powodu wydałam te 2 tys na 510- po to, żeby ten kawałek rozwinąć, a 510 traktować jako nr 2... Ale skoro tyle mówicie, że nie ma to sensu, to mnie szlag trafia na te wydane 2 tys.I jeszcze trochę na filtry, kabelki, zasilanie...
Śluby to tylko jedno, a parę innych tematów, to drugie. Dlatego 2 stałki to zdecydowanie za mało... Muszę mieć i coś szerokiego i długiego.
Suchar, Islandia odpada, bo każde 5 gr do rozliczenia...
PW chyba też odpada, bo mało kto na nie odpowiada. Dziwny zwyczaj, ale cóż...
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
bo prawda jest taka że Olek w pewnych warunkach klęknie przed brakiem światła. Wiem...można lampą, niektórzy uważają że nawet trzeba. Ale są warunki gdzie lampą nie trzeba lub nie można a zastanego brakuje. I tu musisz już mieć ładne ISO 3200-6400.
A to C lub N. Tyle w temacie.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Nevrah, spokojnie, nie odezwały się jeszcze osoby, które robią śluby olkiem i sobie chwalą, Karool zdaje się jakoś sobie radzi. Nie pamiętam czy chomsky jeszcze olkiem czy już Nikon. Druga sprawa to 520+kity, nie za bardzo masz co rozwijać. Zawsze możesz mieć to w torbie jako awaryjny sprzęt, jakby się coś stało to ślub obstrykasz, chociaż brak lampy może być problemem a przecież podstwowy sprzęt jaki będziesz mieć będzie dobrej klasy a więc trzeba wierzyć, że będzie w miarę bezawaryjny. Możesz też sprzedać 520, coś stracisz ale przy zakupach za 20 tyś to jakoś przebolejesz.