Strona 363 z 759 PierwszyPierwszy ... 263313353361362363364365373413463 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.621 do 3.630 z 7582

Wątek: Streety i nagie kobity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    931 - o ile ciekawsze byłyby opinie, gdyby to poruszone foto znalazło się w wątku dla początkujących...
    Myślisz, że nie wiem, że fota poruszona?

(przepraszam za OT, ale mam wrażenie, że przez wazeliniarstwo kapiące z ostatnich kilku stron robisz coraz mniej interesujące foty... Nie szukasz kadru, nie selekcjonujesz dorobku, nie próbujesz odpisywać komentatorom (jak choćby wytknięcie ci wrzucenia tej samej foty). Osiadłeś na laurach? Chyba, że to jakiś test?)
    Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Wstawiam foty tylko wtedy, kiedy uznaję je za w miarę dobre. I takie są w moim przekonaniu. Oczywiście nie każdemu muszą się podobać. Jeśli Tobie nie pasują, to... trudno. Duży chłopak jestem, nie potnę się.

ps. Alakin, nie jesteśmy fanami naszej twórczości. No cóż, zdarza się... Co Ci odpisać? Że ja też nie lubię Twoich zdjęć? Że odkąd zmieniłeś E3 na E330 w gejowskim opakowaniu to nie widziałem ani jednego dobrego Twojego zdjęcia? Nie, nie napiszę tego...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Powiem tyle, że ostatnie zdjęcie najlepsze nie jest. Zgadzam się trochę z diabolique'em, choć nie oceniam Twoich ostatnich zdjęć aż tak drastycznie. Było sporo, które mi się podobały. Szczególnie podoba mi się, że zacząłeś pokazywać na zdjęciach wielokulturowość Krakowa i to w bardzo ciekawy sposób. Na wielu innych zdjęciach widać jednak zastój, pewne powtarzanie utartych już przez samego Ciebie schematów. Mam nadzieję, że ten post i post diabolique'a sprawią, że zaczniesz trochę więcej szukać, jak kiedyś.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Już kiedyś to mówiłam, teraz powtórzę - najlepsze rafałowe zdjęcia to te odchodzące od jego własnych schematów. Rafał chyba też się z tym zgadza, wszak na swoją portalową wystawę te "inne" właśnie powybierał.
    Znużenie czuję, temat wykracza chyba poza granice tego wątku dlatego założyłam oddzielny.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Myślisz, że nie wiem, że fota poruszona?
    Myślę, że wiesz. I to właśnie skłoniło mnie do napisania posta.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Że odkąd zmieniłeś E3 na E330 w gejowskim opakowaniu to nie widziałem ani jednego dobrego Twojego zdjęcia?
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon."
    Ansel Adams
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 24.11.08 o 20:10 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon."
    Ansel Adams
    Dziworski twierdzi, że w ciągu całego życia można zrobić 5-6 dobrych zdjęć.

A ja dalej swoje:

932

933
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 24.11.08 o 22:12
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

diabolique
    Gość
    Alakin, nie jesteśmy fanami naszej twórczości. No cóż, zdarza się... Co Ci odpisać? Że ja też nie lubię Twoich zdjęć? Że odkąd zmieniłeś E3 na E330 w gejowskim opakowaniu to nie widziałem ani jednego dobrego Twojego zdjęcia? Nie, nie napiszę tego...
    Metody erystyczne według Schopenhauera (sposoby nieuczciwej dyskusji) fragmenty:
    - Zadawać wiele pytań naraz i obszernie, ukrywając to, na czym zależy nam w odpowiedziach przeciwnika - trudno mu wtedy zorientować się w biegu rozumowania i przeoczy nasze ewentualne błędy i braki we wnioskowaniu.
    - Wyprowadzić przeciwnika dyskusji z równowagi (przez bezczelne zachowanie względem niego), zdenerwowany nie będzie w stanie wszystkiego przemyśleć i dopilnować.
    - Dać przeciwnikowi do wyboru między proponowaną przez nas tezą a przejaskrawioną antytezą. (Szare obok białego wydaje się czarnym, a obok czarnego wydaje się białym).
    - Triumfalnie ogłosić, że dowiodło się czegoś, choć wcale z dyskusji tak nie wynika (często skutkuje przy nieśmiałym przeciwniku).
    - Dywersja: Widząc, że zaczynamy przegrywać rozpoczynamy mówić zupełnie o czymś innym, jak gdyby to było argumentem przeciwnym (bezczelne, kiedy nie dotyczy to w ogóle tematu dyskusji).
    - Jeśli jest się bardzo szanowanym przez słuchaczy, można powiedzieć "przechodzi to moje słabe możliwości pojmowania" - w ten sposób słuchacze, którzy nas szanują, uznają że jest to jakiś nonsens.
    - Argumentum ostatni - ad personam: Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób, porzucając prawdziwy przedmiot sporu.

Na tym kończę dziwiąc się, że w wątku o swoich fotach piszesz o... moich fotach. Wnioski niech każdy wyciąga sobie sam.
    THE END

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Na tym kończę dziwiąc się, że w wątku o swoich fotach piszesz o... moich fotach. Wnioski niech każdy wyciąga sobie sam.
    THE END
    A cóż w tym dziwnego? Skoro czytałeś "Sztukę prowadzenia sporów" to nie powinieneś się dziwić.

Alakin, to też jest niezły trik erystyczny - nasrać komuś w ogródku, a potem dziwić się, że próbuje się do tego odnieść. Jest takie fajne słowo, które Ci podpowiem - "odwetowiec".
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

diabolique
    Gość
    Alakin, to też jest niezły trik erystyczny - nasrać komuś w ogródku (...)
    Aaaa, to zmienia postać rzeczy. Nie miałem pojęcia, że wolno tylko chwalić. Z głupia frant pomyślałem, że można mieć tu swoje zdanie.
    Cofam więc wszystko co powiedziałem.
    Przepraszam. Serio.
    To mój ostatni post w tym wątku.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Zastanówcie się oboje do czego takie przepychanki na publicznym forum prowadzą. Duzi chłopcy podobno jesteście, a dosłownie jedno mi się nasuwa:

15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Myślę, że trzeba ich w jednym miejscu zgromadzić, wódki nalać, kiełbasy dobrze wysmażonej na zakąskę dać i będzie dobrze. A duże i myślące chłopaki tak czasami mają, że o wiaderko potrafią się pookładać.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów