Strona 58 z 117 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    W jakim sensie lepsze? W pilocie mogą wytrzymać 2x dłużej a w aparacie cyfrowym 20x mniej niż aku... Różne urządzenia mają różną specyfikę poboru energii. Tak się składa, że do większości aparatów cyfrowych bat. alkaliczne się nie nadają - nawet te najlepsze wysiadają po kilku klatkach, można je jeszcze długo używać w innych urządzeniach.
    A to ciekawe...Bo tak mi się wydaje, że najabrdziej prądozerne urządzenie fotograficzne to lampa..a na dobrych bateriach alkalicznych wypstrzyka około 150 błysków pełną mocą przy czym łądowanie będzie szybsze bo i napięcie taka bateria ma wyższe od aku..a prądowo też wyrabia Nie mówię o jakiśc tandetnych lecz DOBRYCH bateriach ALKALICZNYCH --> nie zasilałem takimi nigdy aparatu (tego cyfrowego) ale nie wydaje mi się by był to jaki kolwiek problem dla baterii.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Dobra, zadam pytanie, ktore chodzi mi po glowie od poczatku posiadania E-3...
    Czy u Was licznik pokazuje zanizona ilosc zdjec mozliwych do wykonania na karcie?
    Juz tlumacze o co chodzi...
    Laduje karte 2GB i dostaje informacje, ze moge zrobic 119 zdjec w formacie RAW. W rzeczywistosci na karcie miesci mi sie cos ok 250 lub wiecej. Tez tak macie?
    Ja tak mam w E-510. Na karcie 4GB mam informacje, że zmieści mi się jakieś 240 RAW-ów, podczas gdy w rzeczywistości wchodzi ponad 400...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    A to ciekawe...Bo tak mi się wydaje, że najabrdziej prądozerne urządzenie fotograficzne to lampa..a na dobrych bateriach alkalicznych wypstrzyka około 150 błysków pełną mocą przy czym łądowanie będzie szybsze bo i napięcie taka bateria ma wyższe od aku..a prądowo też wyrabia Nie mówię o jakiśc tandetnych lecz DOBRYCH bateriach ALKALICZNYCH --> nie zasilałem takimi nigdy aparatu (tego cyfrowego) ale nie wydaje mi się by był to jaki kolwiek problem dla baterii.
    Charakterystyka pracy zasilania w aparacie jest inna niz w lampie...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Czy u Was licznik pokazuje zanizona ilosc zdjec mozliwych do wykonania na karcie?
    Laduje karte 2GB i dostaje informacje, ze moge zrobic 119 zdjec w formacie RAW. W rzeczywistosci na karcie miesci mi sie cos ok 250 lub wiecej. Tez tak macie?
    RAWy z E-3 czy 510tki są kompresowane, dlatego to co widzisz na wyświetlaczu to tylko szacunkowa ilość zdjęć jakie można jeszcze wykonać i zapisać na karcie.
    pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Zonkinho, Willow, dzieki za informacje.
    Tak jak sie spodziewalem, zadna anomalia. I dobrze. Z drugiej strony jednak szkoda, ze trzeba sobie samemu obliczac ilosc zdjec, ktore zmieszcza sie na karcie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

zonkinho
    Gość
    Ale przecież to łatwo policzyć... Jeden RAW to tak na oko 9 MB, więc na karcie 4GB zmieści się przynajmniej 400 a na 2GB 200.

Choć wiadomo, że przydałoby się mieć dokładne wskazania na zawołanie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Ale przecież to łatwo policzyć... Jeden RAW to tak na oko 9 MB, więc na karcie 4GB zmieści się przynajmniej 400 a na 2GB 200.

Choć wiadomo, że przydałoby się mieć dokładne wskazania na zawołanie...
    O to mi wlasnie chodzi, bo ze latwo policzyc to wiem
    Licznik jest po to, zeby liczyl
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Tak macie. 8GB, raportuje 450, robię 700 i jeszcze jest trochę miejsca.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A Ja wrócę do gripa. załączam skan z instrukcji obsługi odnośnie zasilania rodzajem baterii
    wynika jak dlamnie z tego że powinienem muc iść do kiosku kupić baterie alkaiczne nieważne jakie i cieszyć się foceniem ale z jakiegoś przypadku tak nie jest i ilość do 500 fot na 2 blm1 to chyba jednak coś jest nie tak
    ps. z serwisem jeszcze nie rozmawiałem narazie badam temat
    i jeszcze jedno po foceniu w deszczu woda dostała sie między obudowe a szybke wyświetlacza widać na boku plamy jednak do samego wyś. jeszcze nie doszło
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	img019.jpg
Wyświetleń:	262
Rozmiar:	72,6 KB
ID:	9091  
    Ostatnio edytowane przez tao ; 25.10.08 o 14:43
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Troche offtopicznie sie zrobilo

Ja w FL50 mam accu Sanyo Eneloop (rewelacja), gripa nie mam wiec nie wiem jak to jest, a co do baterii alkalicznych, to jako ciekawostke napisze, ze jedne z najlepszych dostepnych w naszym kraju to...... zolte baterie sprzedawana w sklepach IKEA
    I to nie zart w roznych urzadzeniach mialem najrozniejsze Energizery czy Duracele i zadne nie trzymaja tak dobrze i tak wydajnie nie pracuja jak baterie z IKEA (z tego co wiem robi je VARTA).

A zeby do tematu powrocic, E3 to naprawde swietny aparat - co prawda uzywa go glownie moja zona, ale przesiadla sie z E-300... najpierw po tym jak powiedzialem jej ile nowy prezent kosztowal troche zla byla, ale po kilku zdjeciach, stwierdzila ze warto bylo.

Nie oceniam jakosci obrazowania itp. bo ja "techniczny" jestem .