Strona 54 z 117 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez londonpeter Zobacz posta
    Tydzien temu oddalem moje baby do serwisu. Dluzy mi sie jak cholera, z domu nawet sie nie chce wyjsc. Jeszcze dwa, trzy tygodnie wegetacjiw swiecie nieutrwalanych obrazow
    Trzeba było prosić o aparat zastępczy.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Olyjan Zobacz posta
    Czy wyłączasz gripa kiedy tak "leżakuje"? W instrukcji do niego jest napisane żeby wyłączać podczerwień bo czerpie trochę prądu na czuwaniu. Ja wyłączam też drugim przełącznikiem sterowanie, a mimo to po tygodniu akumulator (oryginał Olympus) się rozładował. Może lepiej go wyjmować, a może mam jakiegoś "prądożercę" ?
    No więc sprawa z gripem do E-510 wyglada tak:
    Mam jak pisałem 4 akku BLM-1 (oryginał)
    Na 2 szt w gripie zrobiłem 2500 zdjęc. Po tygodniu leżakowania, wziałem aparat na wycieczkę trzasnałem 200 zdjęc, z tego 10 z pilotem IR. Przy ostatnich zdjęciach juz czerwony wskaznik baterii sie pokazał. Wróciłem, wyjałem akku do ładowania, włozyłem kolejny kpl w grip.
    Dla mnie bomba.
    Olyjan- jak Twój grip ? posłałes do serwisu ?
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar Matthi18
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja w E-3 z gripem mam 2 orginalne aku + 2 z Hamy i jak narazie cykam i cykam na orginalnych i sie nie rozładowują, a co do E-400 to też mam grip z Ownusera i mam tam 2x 3900 z maXpowera(kupione na allegro) na 2 takich aku po pełnym załadowaniu jestem w stanie cyknąć do 2 tys fotek więc też nie marudze;p
    Jest: Nikon D7000, Nikon D50, Nikkor 50 f1.8, Nikkor 18-105 VR. W najbliższym planie Tamron 18-50 F2.8, Tamron 70-200 F2.8, Sigma 70-300, Sigma 50 F1.4, SB 700.

Było: Olympus E-3 + Gripp, Fl-50R, Sigma 18-50 Macro F2.8, Sigma 70-200 Macro HSM II

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    poruszałem juz ten temat w innym wątku - zwieszanie sie E-3 przy słabych aku.
    Wskaźnik baterii sugeruje że aku jest pełne, natomiast aparat w trakcie pstrykania wyłącza się.
    Dziś wiem, że to słaby aku, ale i tak nie mam pewności,że rozładowuje sie do końca. Ostatnio po czyms takim( zawieszanie sie aparatu) zapiąłem aku do ładowarki i z ciekawośc sprawdziłem czas ładowania - 3 h - to chyba troche mało jak na pełne ładowanie?
    I tak się zastanawiam, jak słaby jest aku, że aparat wariuje i zawiesza się? W e-510 aparat sygnalizował że aku jest rozładowane, ale foty robił do końca, a w e-3 ni cholery - losowo sie wyłącza... bleeeee

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    mam E-3 od pół roku, nie stwierdziłem żadnych problemów z rozładowaną baterią, zastanawiam, się czy nie pownieneś przeczyścić styków czy to baterii czy to aparatu.
    Jeśli zaśniedziały, to może są tu duże straty prądowe podczas zasilania.
    jest dobrze

Awatar xt6000
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Hmmm to trzeba było do razu tak napisać - wyrzucamy kolegę xt6000 z forum bo nie zna się na fotografii, tylko że Wy wszyscy od razu mieliście chipa w głowie z zaprogramowaną 30 letnią praktyką a w ręce dano Wam najlepsze aparaty i najjaśniejsze obiektywy. Myślałem że to wątek o opiniach E-3, ale się pomyliłem, przepraszam, już więcej nie będę Wam zaśmiecał.
    Najchętniej to byście chcieli aby te Wasze E-3 stały na ołtarzykach w domu i robiły zdjęcia lepsze od najlepszego aparatu, a złego słowa pod ich adresem powiedzieć nie można, zwłaszcza początkującemu bo nikt początkującym z Was nigdy nie był...zapomniałem.

Dotyczy #482 i dalej.

Miło tak po kimś poskakać, prawda? Najlepiej jak jeden adoruje drugiego i każdy ma na klacie olka.
    Nie pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez xt6000 ; 16.10.08 o 08:55
    Nie dziaduj, zwiąż drutem !

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez xt6000 Zobacz posta
    Najchętniej to byście chcieli aby te Wasze E-3 stały na ołtarzykach w domu i robiły zdjęcia lepsze od najlepszego aparatu
    A nie jest tak??

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez xt6000 Zobacz posta
    Najchętniej to byście chcieli aby te Wasze E-3 stały na ołtarzykach w domu i robiły zdjęcia lepsze od najlepszego aparatu, a złego słowa pod ich adresem powiedzieć nie można, zwłaszcza początkującemu bo nikt początkującym z Was nigdy nie był...zapomniałem.
    Po co te nerwy, na forum jest kącik początkującego. Moim zdaniem o odczuciach powinien mówić ktoś kto ma jakieś doświadczenie z DSLR-ami bo inaczej mija się to z celem.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Po co te nerwy, na forum jest kącik początkującego. Moim zdaniem o odczuciach powinien mówić ktoś kto ma jakieś doświadczenie z DSLR-ami bo inaczej mija się to z celem.
    Tys prowda

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ech.. cóż mogę powiedzieć.... kolega w gorącej wodzie kąpany. Myślę że zapewne zmieni system, i prze chwilkę będzie szczęśliwy, a potem znowu będzie mu coś nie pasować. No cóż niektórzy inaczej nie potrafią.
    /*...................*/
    /* ...........................*/