Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 65

Wątek: jak wygląda orginał BLM-1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    No dobra, wygląda na to, że moje obawy się sprawdziły...

Ze swoim E-3 dostałem w pudełku tę oto baterię:

http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/cb_blm1/index.htm

Wygląda na to, że to jakiś szajs z kosmosu czy innych Chin, dobrze kombinuję?

Posiadacze E-3, czy możecie zerknąć na swoje baterie i potwierdzić lub zaprzeczyć, że te baterie faktycznie są dodawane do E-3?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    w moim e-3 bateria inna - tzn normalna , a na tej która pokazujesz na fotce napisane jest zamiennik...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    witam, przerabiałem osobiście ten temat aż nawet pytałem w serwisie Olympusa wraz z wysłaniem zdjęć...więc tak, w serwisie Olka poinformowano mnie, że w Europie oryginał powiniem miec m.in. wytłoczony napis Olympus i li-ion battery pomiędzy grzbietami aku na czarnej powierzchni...natomiast odnośnie tego po prawej to nie udzielono mi odpowiedzi czy to oryginał czy też - ponieważ jak mnie poinformowano wygląd ogniw na rynek Azjatycki może się róznić od tego w Europie ale na czym róznice mają polegać w serwisie nie maja wiedzy na ten temat....mam to aku juz dłuższy czas, używam go...co prawda nigdy nie liczyłem zdjęc ile na nim moge zrobić...po prostu na obecną chwilę nie mam do niego zastrzeżeń...działa...taki jak po lewej zakupiłem ostatnio w USA u autoryzowanego dystrybutora - ....i uważam, że to 100% oryginały...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    płaci lub nie płaci jak wyrwie dobrą okazję - założę się że sam tak masz że szukasz co dobre i najtańsze - sprzedawca deklaruje 100% oryginalność ma mnóstwo komentarzy i same pozytywy (bez jednego bodajże) wiec nie wyczułem szwindlu.

obrazek oryginału z allegro można wyglądać też tak - ma przetłoczenie z drugiej strony.
    ...a propos tej foty i tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=453849490 to nie przypominam sobie aby ktos pytał mnie o możliwośc wykorzystania zawartych na niej zdjęć...korona mi z głowy nie spadła co prawda....ale uważam że to oryginał...
    Ostatnio edytowane przez robak_70 ; 9.10.08 o 20:25 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zeman2 Zobacz posta
    w moim e-3 bateria inna - tzn normalna , a na tej która pokazujesz na fotce napisane jest zamiennik...
    Ok, dzieki.
    I tak juz niepokojace jest to z tym, co napisano na stronie z porownaniem baterii.
    Chyba trzeba walnac siarczystego maila do fotozakupy.pl

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robak_70 Zobacz posta
    witam, przerabiałem osobiście ten temat aż nawet pytałem w serwisie Olympusa wraz z wysłaniem zdjęć...więc tak, w serwisie Olka poinformowano mnie, że w Europie oryginał powiniem miec m.in. wytłoczony napis Olympus i li-ion battery pomiędzy grzbietami aku na czarnej powierzchni...natomiast odnośnie tego po prawej to nie udzielono mi odpowiedzi czy to oryginał czy też - ponieważ jak mnie poinformowano wygląd ogniw na rynek Azjatycki może się róznić od tego w Europie ale na czym róznice mają polegać w serwisie nie maja wiedzy na ten temat....mam to aku juz dłuższy czas, używam go...co prawda nigdy nie liczyłem zdjęc ile na nim moge zrobić...po prostu na obecną chwilę nie mam do niego zastrzeżeń...działa...taki jak po lewej zakupiłem ostatnio w USA u autoryzowanego dystrybutora - ....i uważam, że to 100% oryginały...

...a propos tej foty i tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=453849490 to nie przypominam sobie aby ktos pytał mnie o możliwośc wykorzystania zawartych na niej zdjęć...korona mi z głowy nie spadła co prawda....ale uważam że to oryginał...
    użyłem w celach pokazowych - napisałem że to oryginał - dla dobra ogółu
    powiedz słowo a skasujem
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Ok, dzieki.
    I tak juz niepokojace jest to z tym, co napisano na stronie z porownaniem baterii.
    Chyba trzeba walnac siarczystego maila do fotozakupy.pl
    to już jest jazda po bandzie z ich strony :/
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 9.10.08 o 21:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    powiedz słowo a skasujem

....napisałem , że korona mi z głowy nie spadła...spoko...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    powiedz słowo a skasujem

Poszło krótkie i treściwe mailisko. Zobaczymy co odpowiedzą.
    A tak właśnie od początku podejrzana mi się wydawała ta bateria, gdy spojrzałem na nią i na tę z E-500...

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Zakupiłem dokładnie tak samo wyglądający akumulator jak pokazany w pierwszym poście z prawej strony. (Inna nalepka, brak wytłoczenia OLYMPUS). Ma wytłoczone na obudowie po przeciwnej stronie styków L3F4A. Opakowany był w srebrne kartonowe pudełko.
    Sprzedawca twierdził (pisał) że jest to oryginał.
    Mam go dopiero 2 miesiące. Jak na razie zachowuje się tak jak oryginał zakupiony razem z aparatem. Zarówno gdy chodzi o porównanie ilości zrobionych zdjęć, jak i czas jego ładowania. Co będzie po dłuższej eksploatacji czas pokaże.

Nie tylko OLYMPUS (lub dla Olympus'a są robione) robi dobre akumulatory.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zybi_S Zobacz posta
    Witam

Zakupiłem dokładnie tak samo wyglądający akumulator jak pokazany w pierwszym poście z prawej strony. (Inna nalepka, brak wytłoczenia OLYMPUS). Ma wytłoczone na obudowie po przeciwnej stronie styków L3F4A. Opakowany był w srebrne kartonowe pudełko.
    Sprzedawca twierdził (pisał) że jest to oryginał.
    Mam go dopiero 2 miesiące. Jak na razie zachowuje się tak jak oryginał zakupiony razem z aparatem. Zarówno gdy chodzi o porównanie ilości zrobionych zdjęć, jak i czas jego ładowania. Co będzie po dłuższej eksploatacji czas pokaże.

Nie tylko OLYMPUS (lub dla Olympus'a są robione) robi dobre akumulatory.

Pozdrawiam
    mam to samo ogniwo, znaczenie tłoczone z boku - L3F4A

Te ogniwa po 10-20 ładowaniach powinny pokazać co w nich drzemie, ja jednak swój odsyłam na pewno.
    Przeczytaj co jest pod obrazkiem ogniwa które posiadasz w linku poniżej:
    http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Poszło krótkie i treściwe mailisko. Zobaczymy co odpowiedzą.
    A tak właśnie od początku podejrzana mi się wydawała ta bateria, gdy spojrzałem na nią i na tę z E-500...
    W pewnym sensie można wyjaśnić atrakcyjniejszą cenę kompletu w tym przypadku - skoro taki zamiennik chodzi po 30zł to już mogą dać 150zł upustu w porównaniu z oryginalnym akku - tak sobie gdybam i kombinuje....

Jak ktoś coś ma jeszcze do dodania albo jakieś spostrzeżenia pisać ku przestrodze !!!
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 9.10.08 o 22:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    ostatnio sam sciagalem ze stanow pare aku blm1
    tutaj jest link do zakonczonej aukcji http://allegro.pl/item444056728_444056728.html

sam go uzywam (oraz jeden z forumowiczow) i potwierdzam ze w 100% oryginal... dziala dokladnie tak jak ten ktory mialem z aparatem choc wygladem sie rozni (zrobilem na nim po pierwszym naladowniu dokladnie 576 zdjec, a od kupujacego rowniez nie uslyszalem zeby cos bylo nie tak wiec smiem twierdzic ze podziela moje zdanie).

Co do tego ktory pokazales to wyglada jakos dziwnie choc mozliwe ze to jakas seria wypuszczona dawno temu na innym rynku...
    za cene 99zl to bym poczekal i poszukal jeszcze i kupil cos czego bede pewny (tymbardziej ze mozna zdobyc za dobre pieniadze aku ktorego jakosci jest sie pewnym).
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK