Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Dywagacje sprzętowe nie zawodowca - nie warto oszczędzać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Negatyw to można wystawić nawet i za to, że kontrahent miał irytująco piskliwy głos, kiedy rozmawiałeś z nim przez telefon. To jest suwerenna i subiektywna opinia, którą masz prawo wystawić, bez względu na to, jak było w rzeczywistości.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez garnooh Zobacz posta
    Allegro nic z tym nie zrobi , pieniądze zostały zwrócone z wszystkimi moimi kosztami ( przesyłki ) nie jestem biegłym a nie mam czasy na użeranie się z policją i sądami .Jeśli ktoś sprzedaje 30 kart to mam prawo oczekiwać faktury vat ? Nie wystawiam mu także opini bo co mam mu napisać :
    - negatyw - negatyw zwrotny dla mnie
    - neutralny - za co ?
    - pozytyw - za to ,ze zwrócił pieniądze ?
    Zawsze można wystawić negatyw jako ostrzeżenie dla innych. Allegro podobno (muszę zapytać koleżanki) usuwa niesłusznie postawione negatywy.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    7-14 ostrzy już od 10 cm to jest masakra nie ma takiego szkła na świecie. choruje na to szkiełko ale z drugiej strony za tą kasę mam pare innych szkiełek albo w 4/3 albo w Canonie
    np. (tokina 11-16f/2.8 zacne szkło plus parę innych).
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda Zobacz posta
    Allegro podobno (muszę zapytać koleżanki) usuwa niesłusznie postawione negatywy.
    Nie. Allegro nie ingeruje w system komentarzy, jeśli nie łamią one regulaminu. A w regulaminie nie ma zapisu, że nie można wystawiać niesłusznych komentarzy. Zresztą kto miałby weryfikować ich słuszność i na jakiej podstawie?

Mieszka w
    radlin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Już wysłałem emaila do znajomych z pytaniem o to czy ktoś leci niebawem do polski ze stanów i mógłby mi zakupić szkiełko .

OT . A tak swoją drogą Doghda ty giździe jedyn kaj to miyszkosz ?
    Ostatnio edytowane przez garnooh ; 4.10.08 o 21:48

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie. Allegro nie ingeruje w system komentarzy, jeśli nie łamią one regulaminu. A w regulaminie nie ma zapisu, że nie można wystawiać niesłusznych komentarzy. Zresztą kto miałby weryfikować ich słuszność i na jakiej podstawie?
    Nie masz racji allegro szanuje klienta to kwestia ile dajesz im zarobić, jeśli jesteś profi i wpłacasz na ich konto parę set złotych miesięcznie to usuną nawet słusznie przyznane ci negatywy. Zasada jest prosta kto płaci więcej może więcej, w piśmie do allegro tylko wystarczy dobrze nakłamać. Bo komu uwierzycie gościowi z 20 komentarzami czy z dwoma tysiącami!?

Przykre ale prawdziwe i wiem o tym z bardzo dobrego źródła.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Szogo Zobacz posta
    Nie masz racji allegro szanuje klienta to kwestia ile dajesz im zarobić, jeśli jesteś profi i wpłacasz na ich konto parę set złotych miesięcznie to usuną nawet słusznie przyznane ci negatywy. Zasada jest prosta kto płaci więcej może więcej, w piśmie do allegro tylko wystarczy dobrze nakłamać. Bo komu uwierzycie gościowi z 20 komentarzami czy z dwoma tysiącami!?

Przykre ale prawdziwe i wiem o tym z bardzo dobrego źródła.
    Nie jest tak, jak piszesz. Ani ilość komentarzy, ani status SS (Super Sprzedawcy) nie zmienia reguł traktowania użytkowników. Jest, było i pewnie będzie wiele sytuacji, gdzie osobom z ogromną ilością komentarzy pozytywnych "uwalano" aukcje z powodu nieuczciwego pogrywania. Poza tym użytkownicy sami mogą edytować lub usuwać komentarze - od niedawna jest taka opcja.
    Opinia adminów nt. uczciwości lub nieuczciwości użytkowników nie jest oparta o ilość komentarzy czy miesięczny obrót - gdyby tak było, firma dawno by padła.

Pozdrawiam

Pat

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    wyglada na to, ze obaj macie "bardzo dobre" zrodla...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    Nie jest tak, jak piszesz. Ani ilość komentarzy, ani status SS (Super Sprzedawcy) nie zmienia reguł traktowania użytkowników. Jest, było i pewnie będzie wiele sytuacji, gdzie osobom z ogromną ilością komentarzy pozytywnych "uwalano" aukcje z powodu nieuczciwego pogrywania. Poza tym użytkownicy sami mogą edytować lub usuwać komentarze - od niedawna jest taka opcja.
    Opinia adminów nt. uczciwości lub nieuczciwości użytkowników nie jest oparta o ilość komentarzy czy miesięczny obrót - gdyby tak było, firma dawno by padła.

Pozdrawiam

Pat
    Szczerze nie interesuje się na bieżąco jak jest ale wiem jak sytuacja wyglądała jeszcze parę miesięcy temu góra rok. Allegro zawsze podczas sporu ufało osobie która była bardziej dochodowa albo miała więcej komentarzy wystarczyło że dobrze kłamała. Allegro potrafiło całkowicie usunąć ślad po transakcji tak że prawda nigdy nie widziała światła dziennego. "Laiw is brutal end hew full zasadzkas"
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez garnooh Zobacz posta
    Już wysłałem emaila do znajomych z pytaniem o to czy ktoś leci niebawem do polski ze stanów i mógłby mi zakupić szkiełko .

OT . A tak swoją drogą Doghda ty giździe jedyn kaj to miyszkosz ?
    Pieronem długo na Morawach. Można mie trefić we Wodzisławiu Śl. albo w Zabrzu. We Polandowie sie mi niy darzyło to żech se pojechoł
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.