Niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Z reguły komentuję zdjęcia, które mi się podobają, inne omijam - wychodząc z założenia, że to może ja nie dostrzegam jego walorów. Problem czy zdjęcie jest dobre czy nie leży zarówno po stronie twórcy jak i odbiorcy. Tu zrobię wyjątek i skomentuję zdjęcie, które jakoś mnie nie przekonuje - w przeciwieństwie do wielu prac Rafała. Wyjątek również dotyczy sposobu komentowania - do zdjęć podchodzę dość emocjonalnie, intuicyjnie a nie analitycznie czy technicznie - nie lubię ich rozbierać na czynniki pierwsze. Trochę jak z kobietami - albo ma to coś w sobie albo nie
Pierwsze wrażenie pozytywne - fajnie oddany klimat deszczu. Potem temat - para całująca się w deszczu na ulicy - jak dla mnie dość pretensjonalne - jak na kiczowatej pocztówce. Wykonanie zaś zupełnie inne - trochę taka estetyka błędu - olbrzymia winieta, zgaszone kolory, duży przepał od strony ulicy - tam ciągle ucieka mi wzrok - szukam szczegółów na budynku - czy to Poczta Główna czy jednak inne miejsce... Do tego kadr bardzo centralny- jakby trochę na siłę i latarnia - fajny element ale na zdjęciu pominięty...
Reasumując - po prostu mi się nie podoba i tyle.