Strona 22 z 76 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Nawet jakby tak się stało założę się, że znajdzie się spora rzesza tęskniących za kultowym dźwiękiem i wibracjami luster chociaż tak naprawdę one bardzo przeszkadzają - patrząc z punktu widzenia efektu fotograficznego.
    Dźwięk to już niektóre kompakty odtwarzają z głośniczka przecież.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    ja stawiam ze prezentacja tego body z renderów będzie z tym obiektywem 21 mm na wiosne
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P Zobacz posta
    Chomsky, jeszcze portretówka, jeszcze portretówka! Smutno mi, że moja 50/2 nie bedzie ostrzyła na m43, chociaż przyznać muszę, że ów smutek ma szansę złagodzić 7-14/4. U mnie póki co fifty-fifty. Trzeba poczekać i zobaczyć, co to wszystko razem będzie potrafiło, oraz co zaproponuje Olek.
    Moje 50/2 tez nie bedzie ostrzylo. Podobnie jak kilka lamp Canona i obiektywow z czasow FD. I kilka lamp z czasow EF ( 430,540EZ) i kilka obiektywow ( jasna Tokina i druga dluga ATX PRO II turbo diesel, 24/2,8 rewelacyjny z analogiem, 28mm, 20mm, wszystkie rewelacyjne z analogiem), ktore z cyfra przestaly byc fajne.
    Cala historia fotografii obfituje w wydarzenia pustoszace nasza kieszen. Mowilem juz, ze nie wejde w nowy system, kiedy obkupiony w jakies Kievy, czy inne Practici ( zona do dzis pamieta symbole modeli) zlozeczylem postepowi.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    3. AF ? gdybanie.
    2. Uszczelnienia - gdybanie, IMO bedzie
    Jeżeli chodzi o uszczelnienia, to bardziej stawiałbym na Olka. Mają małpki od zadań specjalnych, mają E-3. W zależności, czy miałaby to być zabawka jak u Panasa, czy sprzęt dla zaawansowanego użytkownika spodziewałbym się uszczelnień, ale tylko w topowym modelu m4/3.
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    ... to do mnie nie przemawia, wygląda jak zabawka i jeszcze ten elektroniczny wizjer - fuj. Nawet moje E-400 jest trudne w używaniu z powodu mikro rozmiarów.
    A nieprawda. Da sie posluzyc kompaktem? Da! No to i tym micro 4/3 tez sie da.
    czesc.Ch.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie ma sprzętu o nieograniczonej żywotności. Matryce w kompaktach też padają po paru latach. W moim fuji E900 padła po 1,5 roku.
    W moim Fuji s7000 po 5 latach ma sie dobrze, wrecz znakomicie. W f710 po 4 latach rowniez.
    czesc.ch.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 14.09.08 o 22:46 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    te złote myśli są tylko złotymi myślami.
    Porównując je z biadoleniem nad czymś czego się nawet nie widziało są to wręcz hipotezy naukowe.
    Ile "cykli migawki" bezawaryjnie zapewni konstrukcja jej ...pozbawiona?
    Jaka jest gwarantowana bezawaryjna liczba cykli w najlepszych lustrzankach dzisiaj? -jakiego rzędu jest ta różnica?
    Rafale ile zdjęć robią profesjonaliści by sfotografować jedną akcję piłkarską przykładowo>?<

Macie sample pierwszej małej hybrydki która dopiero co zarysowuje możliwości które będą mogły być rozwijane. Jednak wszystko jest BE bo kiedyś mieliście jakąś małpkę udającą lustro a teraz wybuliliściesię na cyfrowe lustrzanki udające analogowy aparat z ubiegłego wieku.
    Używam małego kompakta sprzed 10lat który kładzie na głowę E-dowolny jeśli chodzi o wytrzymałość, skuteczność AF a przy tym jest dużo cichszy.
    Nie ma tam lustra ani pryzmatu ani innych zbędnych sprężyn i zębatek.
    Zdjęcia robi tak samo skutecznie -mieści się w kieszeni i ma malutki obiektywik ze światłem 2.0
    Bateria starcza na rok...
    Gdy olympus lub ktokolwiek inny zrobi coś takiego w wersji cyfrowej -nie omieszkam się temu dokładnie przyjżeć.
    Na razie najbliżej jest panasonic.

Ale DLSR z trzeciorzędnego plastiku wymagające nieustannej kalibracji i dbałości by coś się nie zatarło przed czasem, coś niepotrzebnie dużego i zbyt skomplikowanego jak na swoje przeznaczenie ma być pro performa lepsze bo TAK?

jednorazówki
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.09.08 o 22:53

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie przesadzajcie z tym AFem. Niektórzy już testowali - były linki - i pisali, że na prawdę jest szybki.

Ja sam pamiętam jak wziąłem do ręki bodaj Canona S5 IS. Szybki jak błyskawica, mi by na pewno wystarczył. Podejrzewam, że w takim u43 może być lepiej...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Taniej?????? Cofnij się kilka postów, bo chyba nie wyhaczyłeś ile to to będzie kosztować.
    Niestety, to Ty nie wyhaczyłeś, że jeden z kolegów się pomylił i podał cenę sugerowaną za L10... Jak nie wierzysz, to cofnij się o kilka postów.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Ale DLSR z trzeciorzędnego plastiku wymagające nieustannej kalibracji i dbałości by coś się nie zatarło przed czasem, coś niepotrzebnie dużego i zbyt skomplikowanego jak na swoje przeznaczenie ma być pro performa lepsze bo TAK?
    Jest pewna roznica. Kupujac low end ktory ma big-brothera w postaci FF masz drogę rozwoju, możesz kupić szkła które potem podepniesz pod coś lepszego.

Tak samo z E-4xx, ktoś kupuje bo tanie, potem hobby przeradza się w coś więcej i możesz kupić np E-Pro. Szkła nadal pasują.

Gdzie potem podepniesz lupki z m4/3? Nie podawaj za argument ze m4/3 starczy bo jakość obrazu do tej pory reprezentowana przez "nowa technologie" jest co najmniej mało przekonująca.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 14.09.08 o 23:18

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Gdzie potem podepniesz lupki z m4/3? Nie podawaj za argument ze m4/3 starczy bo jakość obrazu do tej pory reprezentowana przez "nowa technologie" jest co najmniej mało przekonująca.
    qbic, ale przecież matryca będzie klasy tych, co są obecnie w 4/3... I tak, jeśli tak rzeczywiście będzie, to mi m4/3 to celów, w jakich bym chciał go wykorzystywać, w zupełności starczy.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka