Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
ja stawiam ze prezentacja tego body z renderów będzie z tym obiektywem 21 mm na wiosne![]()
Moje 50/2 tez nie bedzie ostrzylo. Podobnie jak kilka lamp Canona i obiektywow z czasow FD. I kilka lamp z czasow EF ( 430,540EZ) i kilka obiektywow ( jasna Tokina i druga dluga ATX PRO II turbo diesel, 24/2,8 rewelacyjny z analogiem, 28mm, 20mm, wszystkie rewelacyjne z analogiem), ktore z cyfra przestaly byc fajne.
Cala historia fotografii obfituje w wydarzenia pustoszace nasza kieszen. Mowilem juz, ze nie wejde w nowy system, kiedy obkupiony w jakies Kievy, czy inne Practici ( zona do dzis pamieta symbole modeli) zlozeczylem postepowi.
Czesc.Ch.
"There's no such thing as free titties"
A nieprawda. Da sie posluzyc kompaktem? Da! No to i tym micro 4/3 tez sie da.
czesc.Ch.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
W moim Fuji s7000 po 5 latach ma sie dobrze, wrecz znakomicie. W f710 po 4 latach rowniez.
czesc.ch.
Ostatnio edytowane przez chomsky ; 14.09.08 o 22:46 Powód: Automatyczne scalenie postów
te złote myśli są tylko złotymi myślami.
Porównując je z biadoleniem nad czymś czego się nawet nie widziało są to wręcz hipotezy naukowe.
Ile "cykli migawki" bezawaryjnie zapewni konstrukcja jej ...pozbawiona?
Jaka jest gwarantowana bezawaryjna liczba cykli w najlepszych lustrzankach dzisiaj? -jakiego rzędu jest ta różnica?
Rafale ile zdjęć robią profesjonaliści by sfotografować jedną akcję piłkarską przykładowo>?<
Macie sample pierwszej małej hybrydki która dopiero co zarysowuje możliwości które będą mogły być rozwijane. Jednak wszystko jest BE bo kiedyś mieliście jakąś małpkę udającą lustro a teraz wybuliliściesię na cyfrowe lustrzanki udające analogowy aparat z ubiegłego wieku.
Używam małego kompakta sprzed 10lat który kładzie na głowę E-dowolny jeśli chodzi o wytrzymałość, skuteczność AF a przy tym jest dużo cichszy.
Nie ma tam lustra ani pryzmatu ani innych zbędnych sprężyn i zębatek.
Zdjęcia robi tak samo skutecznie -mieści się w kieszeni i ma malutki obiektywik ze światłem 2.0
Bateria starcza na rok...
Gdy olympus lub ktokolwiek inny zrobi coś takiego w wersji cyfrowej -nie omieszkam się temu dokładnie przyjżeć.
Na razie najbliżej jest panasonic.
Ale DLSR z trzeciorzędnego plastiku wymagające nieustannej kalibracji i dbałości by coś się nie zatarło przed czasem, coś niepotrzebnie dużego i zbyt skomplikowanego jak na swoje przeznaczenie ma być pro performa lepsze bo TAK?
jednorazówki![]()
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.09.08 o 22:53
Nie przesadzajcie z tym AFem. Niektórzy już testowali - były linki - i pisali, że na prawdę jest szybki.
Ja sam pamiętam jak wziąłem do ręki bodaj Canona S5 IS. Szybki jak błyskawica, mi by na pewno wystarczył. Podejrzewam, że w takim u43 może być lepiej...
Jest pewna roznica. Kupujac low end ktory ma big-brothera w postaci FF masz drogę rozwoju, możesz kupić szkła które potem podepniesz pod coś lepszego.
Tak samo z E-4xx, ktoś kupuje bo tanie, potem hobby przeradza się w coś więcej i możesz kupić np E-Pro. Szkła nadal pasują.
Gdzie potem podepniesz lupki z m4/3? Nie podawaj za argument ze m4/3 starczy bo jakość obrazu do tej pory reprezentowana przez "nowa technologie" jest co najmniej mało przekonująca.
Ostatnio edytowane przez qbic ; 14.09.08 o 23:18