------------------------------------------------
E-510
Być może o sprzęt nieograniczony żywotnością poprzez ilość cyklów migawki...
Eliminacja luster wydaje się być faktycznie kwestią czasu a same lustra reliktem analogowej przeszłości. Nawet jakby tak się stało założę się, że znajdzie się spora rzesza tęskniących za kultowym dźwiękiem i wibracjami luster chociaż tak naprawdę one bardzo przeszkadzają - patrząc z punktu widzenia efektu fotograficznego.
Ciekawe czy takie aparaty będą oferować symulację dźwięku migawki - jak to mają teraz komórki?
Ostatnio edytowane przez Karol ; 14.09.08 o 22:20
Ktotek -Brawo! Bravissimo! -i to jest prawidłowa odpowiedź!
Wszystkim pozostałym już podziękujemy
Porównując tą jak ktoś to nazwał zabawkę z tzw. "lustrzankami pierwszego kontaktu" mam kosmate myśli by zawczasu pozbyć się ich balastu.
Pośpieszcze się z zachwytami DSLR bo wielu nowych już nie będzie.
Przecież z klasycznej budy dajmy na to E3 da się również wywalić lustro modernizując mu bebechy. Czy stanie się przez to mniej PRO?
Jak myślicie?
Wszystko się psuje = oczywistość.
Moim f602z robiłem zdjęcia w 2002 i w cholerę filmów.
Działa doskonale do dzisiaj i "trzyma czasy"![]()
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 14.09.08 o 22:27
1. Wielkosc - w podrozy czy na imprezie male=lzejsze=lepsze, ale ja nie wyobrazam sobie G1 + 90-250 / 35-100 / nawet 50-200...
2. Uszczelnienia - beda? Bedzie model PRO?Jakos watpie.
3. AF! I jego szybkosc... A wlasciwie jej brak... Jakies testy, panie nikt?
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Ale jakiego? Kontrastowy na e-520 z takim na przykład zd 70-300 działa jak pijany żółw - może po pół minucie coś tam nastawi, a jeszcze się musi wspomóc opuszczając lustro i doostrzając.
A fazowy wymaga wysłania przynajmniej części światła do osobnego sensora, jak nie ma lustra, nie ma jak tego zrobić.
W m43 raczej się nic nie zmieści, co mogłoby AF oparty o detekcję fazy umożliwić. Chociaż, może Olek czymś zaskoczy, wątpię jednak, bo na razie nie było o czymś takim wzmianki.
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Mam w Rikohu GX100 szybki AF. Wystarczająco szybki. Więc da się to zrobić bez lustra.