Strona 16 z 76 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    "Technologię wycinania lustra"

To tak jakbyś dziwił*się że ktoś może jeździć bez pomocy koni.
    Można z powodzeniem choć niektórzy to do dnia dzisiejszego robią (na koniu) a nawet taki pojazd trzymają jako maskotkę.
    Można też przecież pod maską co większego SUVa wcisnąć parę kucyków ale jaki ma to sens? Na tym polega postęp > ułatwić życie nie obniżając jego standardu.
    Ja jako maskotkę zatrzymam sobie E-1 i będę czesał i odrobaczał a raz w tygodniu wybiorę się z namaszczeniem nim pofocić (w specjalnych zamszowych rękawiczkach). Zwykły aparat na codzień upchnę po kieszeniach -szybki i elastyczny w użyciu a i filmik do youtube nakręci

Koniec z mojej strony -historia zweryfikuje wszystko.

Dog_Master -kotku! -jak zarzucasz bezpodstawnie komuś pisania bzdur to proszę napisać sobie w stopce> "zawsze będę argumentował/a zarzucanie komuś pisania bzdur" >sto razy!

Ps. panasonic 7-14 f4 po lewej -taki małi!?
    http://www.digitalcamera.jp/html/Hot...2/G1-073-L.jpg
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 13.09.08 o 20:11

Awatar PiterS
    Mieszka w
    Głogów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przepraszam za błędnie podany wcześniej link (zamiast do G1 podałem do L10) i co niektórych nastraszyłem kosmiczną ceną za G1

------------------------------------------------
    E-510

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

micro 7-14

nieduży ten nowy 7-14
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	G1-069-L.jpg
Wyświetleń:	121
Rozmiar:	178,0 KB
ID:	7754  
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    nieduży ten nowy 7-14
    Porównanie na tym zdjęciu można mieć tylko do stojącego obok 14-140, ale i tak oba sprawiają wrażenie niedużych.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Porównanie na tym zdjęciu można mieć tylko do stojącego obok 14-140, ale i tak oba sprawiają wrażenie niedużych.
    Na innej fotce z tej serii razem z nimi jest korpus nowego Panasa - tu znamy wymiary.
    http://www.digitalcamera.jp/html/Hot...2/G1-073-L.jpg
    Owszem te nowe malutkie. Zuiko 7-14 to już kawałek szkła. Ciekawy jestem jak ten wynalazek Panasonica - 7-14 będzie skorygowany, ostry i jak będzie pod światło. Mogą się wykazać przy konkurencji Zuiko bo to przecież świetne szkło. Jak Panas będzie jeszcze lepszy uwierzę w założenia konstrukcyjne, że przybliżenie obiektywu do matrycy może mieć zbawienny wpływ. Jeszcze jestem ciekawy ceny.
    Z pewnością póki co 7-14/4 obok 20/1.7 to najciekawsze szkła nowego systemu...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Moje pytanie: czy to Panas dał ciała, czy Olek stworzył faktycznie kompaktową lustrzankę, z którą trudno konkurować rozmiarami?

[edit]
    Zdjęcie z imaging-resource.com
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 13.09.08 o 23:58

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta

Moje pytanie: czy to Panas dał ciała, czy Olek stworzył faktycznie kompaktową lustrzankę, z którą trudno konkurować rozmiarami?
    pytanie chyba retoryczne.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    pytanie chyba retoryczne.
    No chyba...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Te nasze rozważania to taka akademicka dyskusja bez wpływu na otoczenie. Ja też dorzucę coś od siebie. W rozważaniach na temat mikro 4/3 nurtuje mnie kilka wątków, które były poruszane, ale bez jakiś sensownych rozwinięć.

Sprawa pierwsza - wielkość. Aparaty mikro 4/3, nie mogą być jeszcze mniejszy od e-4xx (choć pewnie marketing wywalczy swoje i będą). Przestaną być poręczne. Jest pewien próg (dla mnie to, np. e-500), poza który, moim zdaniem, nie warto się wybierać. Mikro 4/3 to nie kompakt ze stałym obiektywem. Aparat będzie miał podczepione różne szkło. Jako ewentualny użytkownik (choć nie przewiduje) chciałbym mieć jakiś uchwyt, dzięki któremu aparat nie wysunie mi się z ręki, jeśli podepnę coś cięższego.

Sprawa druga. Mimo, że znika lustro, to pojawia się energożerny dodatkowy wyświetlacz (wiem wiem, będzie pewnie włączany na czas patrzenia w wizjer). Nie wydaje mi się by pobierał przez to mniej energii niż napęd lustra.

Sprawa trzecia - matryca. Mam wątpliwości czy jej stałe działanie nie wpłynie na pogarszanie się jakości obrazów wraz z długością pracy. Takie akademickie dywagacje, ale jestem ciekaw opinii reszty społeczności. Trzeba przypomnieć, że matryca w jakiś tam sposób się grzeje, co wpływa na odczyt sygnału.

Sprawa czwarta. Zdrowy rozsądek zaczyna być przyćmiewany przez nadmierne, moim zdaniem, wykorzystanie elektroniki. Wizjer oparty na LCD (lub jego mutacjach) musiałby mieć rozdzielczość powyżej 1200 pikseli. To tylko moje zdanie, choć wydaje mi się, że jest to mimo wszystko za mało. Wysoka rozdzielczość potrzebna byłaby po to by nie było zwczajnej "pikselozy" w takim wizjerze. Czy są komuś znane konstrukcje LCD i mutacji, które na powierzchni ok 2 cm2 mieśczą rozdzielczość powyżej 1000 pikseli w poziomie, a przy tym koszt wytworzenia mieści się w granicach rozsądku?

To tyle z mojej strony.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Czy są komuś znane konstrukcje LCD i mutacji, które na powierzchni ok 2 cm2 mieśczą rozdzielczość powyżej 1000 pikseli w poziomie, a przy tym koszt wytworzenia mieści się w granicach rozsądku?

To tyle z mojej strony.
    LCD-nie, ale wchodza nowe technologie choćby OLED, a to już inna bajka. Wystarczy poczytać biuletyny branżowe z elektroniki. Matrycę małoszumną też można zrobić tylko tu przy obecnym stanie techniki barierą są pieniądze. Kiedyś już napisałem, ze widziałem efekty matrycy o wymiarach podobnych do stosowanych w aparatach i stosunku sygał/szum nie większym niż kilka procent tego co w najlepszych DLSR-ach i niestety cenie - E-3 + komplecik szkieł Zuiko pro. Na nasze ok. 100k PLN. Dopóki tu nie nastąpi zdecydowany postęp to będzi trawał marketingowy kadryl typu kolorowy korpusik, GPS i filmiki bez istotnej zmiany tego co najwazniejsze.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 14.09.08 o 06:50
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.