Strona 66 z 76 PierwszyPierwszy ... 16566465666768 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Morley - Jak się spisuje adapter ?? Jestem szalenie ciekaw.Może masz już jakieś zdjęcia z jakiegoś fd Canon ?? Można liczyć na takowe zdjęcia ? Najlepiej w orginale na maila Po za tym zasadnicze pytanie jak po zamontowaniu takiego szkiełka wraz z przejściówką jest realizowany tryb MF zwłaszcza powiększenie fragmentu kadru....mam nadzieję,że jest nadal jakaś możliwość powiększania fragmentu...

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Tak jak Witek zakupiłem na stronie Panasa vario 45-200 za 1271 zł

Proszę popatrzeć na dzisiejszą cenę:

http://www.panasonic.totu.pl/prodinfo.php?item_id=3158

SZOK !!!

EDIT: właśnie dostałem maila, że brak obiektywów na magazynie i zwrócono mi pieniądze. Na stronie jednak widnieje poprawiona cena na 1591 zł. Przypuszczam, że zrobiono mnie w konia - nie chcieli sprzedać mi po niższej cenie. brak słów....
    Ostatnio edytowane przez nasir ; 4.03.09 o 18:56

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nasir Zobacz posta
    Tak jak Witek zakupiłem na stronie Panasa vario 45-200 za 1271 zł

Proszę popatrzeć na dzisiejszą cenę:

http://www.panasonic.totu.pl/prodinfo.php?item_id=3158

SZOK !!!

EDIT: właśnie dostałem maila, że brak obiektywów na magazynie i zwrócono mi pieniądze. Na stronie jednak widnieje poprawiona cena na 1591 zł. Przypuszczam, że zrobiono mnie w konia - nie chcieli sprzedać mi po niższej cenie. brak słów....
    Chyba nie pozostaje nic innego jak poszukać tego obiektywu w MM lub Saturnie.Jeszcze jak by się udało załapać na sprzedaż bez vat-u.....
    wracając do sklepu to mi się naprawdę udało ale i tak miałem mieszane uczucia co do funkcjonowania i podejścia do klienta.Bez komentarzy.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Obecnie ten obiektyw jest tylko na Pixmania.pl w cenie ok. 1425 zł. Dla mnie za drogo...szukałem na sieci i klapa. Może ma ktoś namiary? Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Obawiam się,że 45-200 był dostępny tylko w tym sklepie oraz w niektórych MM i Saturnach i tutaj bym upatrywał szansy na jakieś wyprzedażach np. bez vatu...w MM ten obiektyw bez vatu można było kupić za 1091,22 niestety wówczas jeszcze nie byłem pewien czy wejdę w m4/3.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Witek@ Zobacz posta
    Obawiam się,że 45-200 był dostępny tylko w tym sklepie oraz w niektórych MM i Saturnach i tutaj bym upatrywał szansy na jakieś wyprzedażach np. bez vatu...w MM ten obiektyw bez vatu można było kupić za 1091,22 niestety wówczas jeszcze nie byłem pewien czy wejdę w m4/3.
    Niestety mieszkam z dala od MM i Saturna więc takie poszukiwania odpadają. A strony www. tych sieci to jedno wielkie nieporozumienie, zero aktualizacji produktów, mizerna oferta.

rodzyn
    Gość
    dodaję tą informację wcześniej wklejoną w wątku dotyczącym E-620, bo może zinteresować osoby z G 1 lub interesujące się nim:
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31384713
    chciałem poinformować , ze ten test jest zmanipulowany np : proszę wybrać na listwę foto przy czułości iso 1600 z 620 i 420 - po lewej stronie zdjęcia w połowie wysokości tła nad prawą ręką rycerza są charaktrystyczne skazy w szumie - przeskakując ze zdjęcia na zdjecie widać , że ewidentnie jest to to samo zdjęcie
    Robienie też testu G1 jeśli nie potrafi (nie chcę) się wybrać właściwego sposobu pomiaru światła i pokazuję do porównań zdjęcia niedoświetlone
    1 i 2/3EV jest nieporozumieniem (efektem takiego niedoswietlenia jest znaczny wzrost szumu i jego obrzydliwy wygląd )
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    teraz sprawdziłem 100 i 200 i to te same zdjęcia!!
    jeszcze moja refleksfa w temacie również w temacie o E-620 (żeby była spójność moich wypowiedzi) :
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    może za duże słowo-nikogo nie oskarżam - zwłaszcza Jego ale test jest dziwny a fakt jest faktem - może ktoś subtelnie zwróciłby mu uwagę poza forum?
    Ja tam nie jestem zarejestrowany.
    i tam na E-620 przyszło info:
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    uwaga zwrócona

_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    test: dobrze zrobiony test E-30:
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse30/
    również porównania z G1 (z których G1 moim zdaniem wypadł B.dobrze)
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.03.09 o 16:09 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    new russian adapters for G1:

M39 - micro 4/3 adapter

M42 - micro 4/3 adapter

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

jungli
    Gość
    Ktos kiedys chcial sample z G1, tu akurat widzac M42 zapodaje, ptaszki daly sie podejsc Jupiter 135 3.5, moja cora SMC Takumar 55 1.8 obydwa pelna dziura, bez obrobki jpg natural z puszki, na prawde fajnie to gada, a ostrzenie manualne to bajka, jutro moze podepne Zeissa 200 2.8

pozdrawiam serdecznie
    jungli

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/...eat=directlink
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010276.JPG
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	147,4 KB
ID:	15124   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010279.JPG
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	135,6 KB
ID:	15125   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010177.JPG
Wyświetleń:	160
Rozmiar:	45,3 KB
ID:	15126   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję