Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Wątek: Sonolta a900

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    w sumie kilka przytyków się znajdzie:
    mała wytrzymałość migawki, niskie iso///

Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Świetna "puszeczka", świetna jakość fotek - to przez te świetne "słoiczki" no i matrycę.
    Chciało by się mieć!
    Pozdrówka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Mnie się widzą te Soniacze. Jak mawiał Szwejk, są tak brzydkie, że aż ładne.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Misie wydaje, że aparat jest w obudowie lub obudowa jest wzorowana na jakiejś starszej Minolcie z serii 9. Gdzieś już widziałem taki kształt pryzmatu. Jak by się jeszcze w trakcie użytkowania na jego krawędziach ścierała farba to by wyglądało naprawdę ślicznie.

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Mnie się podobają takie kanciaste kształty, przypominają mi starsze aparaty. Aparat jako całość też.
    • H: Approx 5fps max • L: Approx 3fps max - Fani szybkostrzelnych aparatów mogą czuć się zawiedzeni.
    To ma 24Mpix, jest więc jak w przypadku A700 - 5fps, ale razy dwa procesory czyli 24Mpix z prędkościa pięciu klatek na sekundę. Może przy mniejszej rozdziałce będzie lepiej/przy cropie.

Tylko ciekawe co jest największym ograniczeniem: niewydolność procesora, czy prędkości zapisu na kartę...
    No tutaj nie imponuje tak bardzo na pewno aparat jak by się chcialo, ale to ma być od początku do końca puszka studyjna raczej. I tak dobrze, że jest tyle fps przy takiej wielkości klatki.

Podoba mi się wyświetlacz o rozdzielczości XGA (640x480), pewnie aktualizacja firmware pozwoli oglądać Divxy
    Taki sam wyświetlacz jest w nikonach D300, D3, D700, sonym A700 i canonie 50D. Dzisiaj to standard po prostu i dobrze, bo wyśietlacz ten jest naprawdę dobry.

Ciekawe co myślą o tym aparacie osoby profesjonalnie zajmujące się fotkami do plakatów wielkoformatowych, tj. czy będą poważnie traktować ów aparat jako narzędzie pracy, ale to pewnie wyjdzie po wielu testach i za wcześnie jeszcze na takie pyt
    Myślą, że jest jedynka canona za $8000 i ten sony za $3000.

Podoba mi się utworzenie zakresów auto dla ISO: • 400-1600 • 400-800 • 200-1600 • 200-800 • 200-400. W e-510 mam tylko 100-400. Jak byłem na koncercie nie nadążałem ze zmianą ISO i przydało by mi się jeszcze choćby zwykłe auto iso w programie A.
    Jest do wyboru minimalna czułość dla autoiso i maksymalna - więc można wybierać z jednego i drugiego.

Marzeniem moim by było gdyby dla "A" była funkcja że jeżeli czas wydłuża się powyżej danej wartości ISO automatycznie skacze do góry.
    • English • French • Spanish • Italian • Chinese (Simplified) • Chinese (Traditional) - brak polskiego
    Aparat występuje pewnie w kilku wersjach w zależności od kraju. Europejska wersja na pewno będzie mieć polski. Oby tylko nie okroili w zamian z jakiegoś czujnika znów.

No i pierwszy monus - szumy: mnie osobiście się nie podobają:
    http://www.dpreview.com/gallery/sony...eview_samples/
    Zwróćcie uwagę, że najwyższe podane tam ISO ma wartość tylko 800. Dobrze je widać i tak np. na zdjęciu dwóch facetów przy piwie. Wynik: przegięli z MP.
    To puszki przedprodukcyjne. Zdjęcia z nich raczej nie odzwierciedlają rzeczywistości w pełnym stopniu. Wystarczy popatrzeć na iso3200 by zobaczyć agresywne odszumianie.
    Co ciekawe, dwa dni temu ktoś odgadł na serwerze sonego z Japonii nowy firmware do A700, który likwiduje problem agresywnego odszumiania. Znacząco poprawia ten soft jakość szumu i daje możliwość wyłączenia odszumiary.

Co do megapikseli - gdyby uciąć matryce tak żeby został sam środek jak z aps-c to ten aparat miałby 11Mpix czyli nie tak znów przepakowane za bardzo. Co ma powiedzieć więc canon z 15Mpix na 1.6x lub olek z 10Mpix na cropie 2x... policz.

Powiedzcie mi co to jest to compressed RAW "cRAW"? Czy to jest coś jak w audio .flac, czyli skompresowany, ale jeszcze bezstratny format zapisu, by nie zajmowało to 2x mniej miejsca niż ma to miejsce w przypadku .wave?
    Skompresowany RAW to inny format zapisu, plików RAW, który w większości przypadków jest bezstratny wobec normalnego pliku RAW, a jedynie w przypadku bardzo dużej dynamiki gubi niewielką część informacji - większości jednak bardzo trudno dostrzec gdzie i dlaczego. Za to plusem jest o wiele lepszy rozmiar plików - zajmuję jakieś 30-40% mniej niż normalne pliki RAW.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Misie wydaje, że aparat jest w obudowie lub obudowa jest wzorowana na jakiejś starszej Minolcie z serii 9. Gdzieś już widziałem taki kształt pryzmatu. Jak by się jeszcze w trakcie użytkowania na jego krawędziach ścierała farba to by wyglądało naprawdę ślicznie.
    Taki kształt pryzmatu, no podobny mial canonoski F1.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To ma być niby następca tego aparatu:

...tyle że w kilku miejscach odstają specyfikacją, np dynax 9 miał migawkę 1/12000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Miałem kiedyś taki plakat gdzie były wszystkie Minolty od pierwszej do jakiejś tam. I tak mi utkwiło w pamięci. Ale F1 miał faktycznie podobny.

I ten na zdjęciu miał wbudowanego flesza ( chyba ) a A900 chyba nie.
    Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 9.09.08 o 18:50

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Miałem kiedyś taki plakat gdzie były wszystkie Minolty od pierwszej do jakiejś tam. I tak mi utkwiło w pamięci. Ale F1 miał faktycznie podobny.
    ten?
    Jak chcesz sobie przypomnieć co do czego i dlaczego to tutaj możesz oglądnąć zdjęcia w lepszej jakości: http://www.photoclubalpha.com/minolt...seven-decades/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ten sam jak żywy