w sumie kilka przytyków się znajdzie:
mała wytrzymałość migawki, niskie iso///
![]()
w sumie kilka przytyków się znajdzie:
mała wytrzymałość migawki, niskie iso///
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Świetna "puszeczka", świetna jakość fotek - to przez te świetne "słoiczki" no i matrycę.
Chciało by się mieć!
Pozdrówka.
Mnie się widzą te Soniacze. Jak mawiał Szwejk, są tak brzydkie, że aż ładne.
Misie wydaje, że aparat jest w obudowie lub obudowa jest wzorowana na jakiejś starszej Minolcie z serii 9. Gdzieś już widziałem taki kształt pryzmatu. Jak by się jeszcze w trakcie użytkowania na jego krawędziach ścierała farba to by wyglądało naprawdę ślicznie.
To ma 24Mpix, jest więc jak w przypadku A700 - 5fps, ale razy dwa procesory czyli 24Mpix z prędkościa pięciu klatek na sekundę. Może przy mniejszej rozdziałce będzie lepiej/przy cropie.
No tutaj nie imponuje tak bardzo na pewno aparat jak by się chcialo, ale to ma być od początku do końca puszka studyjna raczej. I tak dobrze, że jest tyle fps przy takiej wielkości klatki.
Taki sam wyświetlacz jest w nikonach D300, D3, D700, sonym A700 i canonie 50D. Dzisiaj to standard po prostu i dobrze, bo wyśietlacz ten jest naprawdę dobry.
Myślą, że jest jedynka canona za $8000 i ten sony za $3000.
Jest do wyboru minimalna czułość dla autoiso i maksymalna - więc można wybierać z jednego i drugiego.
Aparat występuje pewnie w kilku wersjach w zależności od kraju. Europejska wersja na pewno będzie mieć polski. Oby tylko nie okroili w zamian z jakiegoś czujnika znów.
To puszki przedprodukcyjne. Zdjęcia z nich raczej nie odzwierciedlają rzeczywistości w pełnym stopniu. Wystarczy popatrzeć na iso3200 by zobaczyć agresywne odszumianie.
Co ciekawe, dwa dni temu ktoś odgadł na serwerze sonego z Japonii nowy firmware do A700, który likwiduje problem agresywnego odszumiania. Znacząco poprawia ten soft jakość szumu i daje możliwość wyłączenia odszumiary.
Co do megapikseli - gdyby uciąć matryce tak żeby został sam środek jak z aps-c to ten aparat miałby 11Mpix czyli nie tak znów przepakowane za bardzo. Co ma powiedzieć więc canon z 15Mpix na 1.6x lub olek z 10Mpix na cropie 2x... policz.
Skompresowany RAW to inny format zapisu, plików RAW, który w większości przypadków jest bezstratny wobec normalnego pliku RAW, a jedynie w przypadku bardzo dużej dynamiki gubi niewielką część informacji - większości jednak bardzo trudno dostrzec gdzie i dlaczego. Za to plusem jest o wiele lepszy rozmiar plików - zajmuję jakieś 30-40% mniej niż normalne pliki RAW.
To ma być niby następca tego aparatu:
...tyle że w kilku miejscach odstają specyfikacją, np dynax 9 miał migawkę 1/12000![]()
Miałem kiedyś taki plakat gdzie były wszystkie Minolty od pierwszej do jakiejś tam. I tak mi utkwiło w pamięci. Ale F1 miał faktycznie podobny.
I ten na zdjęciu miał wbudowanego flesza ( chyba ) a A900 chyba nie.
Ostatnio edytowane przez Sergiuszone ; 9.09.08 o 18:50
ten?
Jak chcesz sobie przypomnieć co do czego i dlaczego to tutaj możesz oglądnąć zdjęcia w lepszej jakości: http://www.photoclubalpha.com/minolt...seven-decades/
Ten sam jak żywy